Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert februar 2024

Få tilbud på leilighetsforsikring i borettslag

Sammenlign tilbud på forsikring til leiligheter i borettslag - få uforpliktende tilbud fra flere selskaper helt gratis!

 • Gratis og uforpliktende
 • Få tilbud fra flere selskaper
SPAR TUSENVIS
SAMMENLIGN
FLERE TILBUD

Sammenlign forsikringer til borettslag og bytt på 1-2-3

 1. 1
  Velg hvilke forsikringer borettslaget ønsker tilbud på
 2. 2
  Velg hvilke forsikringsselskaper borettslaget ønsker tilbud fra
 3. 3
  Velg eller forkast tilbudene du mottar, helt gratis og uforpliktende
FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

Dette er leilighetsforsikring til borettslag

Leilighetsforsikring til borettslag er en type forsikring som dekker skader, uhell og uforutsette hendelser som skjer i eller utenpå leiligheten i et borettslag. Borettslagsforsikringer inneholder ofte flere forsikringer enn bare boligforsikringer og dekker dermed også fellesarealer og andre aspekter ved borettslaget.

Bytt.no tilbyr en anbudstjeneste for borettslagsforsikringer som hjelper deg å få tilbud fra flere forsikringsselskap og starte en priskrig for å finne den beste løsningen.

Slik får du den beste forsikringen til leiligheten

OPPDATERT TIRSDAG 25. APRIL 2023

For å forsikre leiligheten din så finnes det en del punkter man burde dobbeltsjekke. Les videre hvordan du får den beste forsikringen til din leilighet

Sammenlign priser på forsikring til leiligheten din, og undersøk hva forsikringskundene sier om selskapet før du bytter.
Sammenlign priser på forsikring til leiligheten din, og undersøk hva forsikringskundene sier om selskapet før du bytter.

Sammenlign forsikringer til leiligheten

Det å forsikre leiligheten sin med gode og riktige forsikringer kan være gull verdt, og hvis uhellet skulle skje så vil man helst være sikker på at forsikringsselskapet står på din side, og ikke setter seg på bakbeina.

Bytt.no har over lengre tid innhentet over 35128 verifiserte brukeromtaler fra kunder innenfor forsikringsbransjen slik at du kan få et lite innblikk i hvilke forsikringsselskap som har de mest fornøyde kundene. 

Lojalitet lønner seg sjeldent innenfor forsikringsbransjen, og det kan være ekstremt lønnsomt å sjekke om man har en gammel, dyr og utdatert forsikring, og hvordan prisen du betaler konkurrerer med markedet.

Borettslagsforsikring eller vanlig privatforsikring?

Dette er et viktig punkt i det å finne en god og riktig forsikring til leiligheten. Skal man gå for en privatforsikring, eller er det greit at forsikringene går gjennom borettslaget?

I teorien så er privat- og borettslagsforsikringer så og si det samme, men med private forsikringer så står man friere til å bytte forsikringer hvis man ikke er fornøyde, og man slepper også å involvere styret i borettslaget hver gang.

Borettslagsforsikringer inneholder en god del flere forsikringer enn bare til boligene, så det å på egenhånd tegne en borettslagsforsikring ene og alene til din bolig vil fort bli dyrt.

Bor du ikke i et borettslag så anbefaler vi at du heller tar turen innom våre privatforsikringer og da gjerne husforsikring til privat.

Hva er forsikring til leilighet?

Forsikring til leilighet kommer i hopetall, og man skal være relativt våken for å navigere seg gjennom utvalget. Mange forsikringer er greie å ha, mens andre kan man lett holde seg unna.  

Viktig å huske på: Undersøk også med styreleder i borettslaget for å høre om hvilke forsikringer borettslaget har. 

En forsikring til leilighet, altså hus- eller boligforsikring, er en forsikring som skal dekke alle skader, uhell og uforutsette hendelser som skjer i eller utenpå leiligheten din, forutenom gjenstander og løsøre.

Hvis man tar boligen og snur den på hodet, så kan man si at alt som faller ut av boligen blir dekket av innboforsikringene, mens alt som står igjen i boligen er forsikret av hus- eller boligforsikringen. 

Hva dekker forsikring av leilighet?

En husforsikring består av flere tilleggsforsikringer og dekninger du kan legge til på forsikringen, og det kan være viktig å vurdere hvilke områder ved din leilighet som er ekstra utsatt.

En god, og standarisert forsikring til leilighet kan, og burde dekke:

 • Huseieransvar - rettslige erstatningsansvar ved skade på andre personer eller ting på eiendommen din
 • Rettshjelp - advokatutgifter ved tvister eller uenigheter. 
 • Brann- og vannskader
 • Innbrudd- eller naturskader
 • Utvendig arealer som basseng, hageanlegg, veranda, gjerde e.l.
 • Tapte husleieinntekter
Visste du at? Vertikaldelte tomannsboliger kan forsikres hver for seg, mens horisontaldelte tomannsboliger må ha felles forsikring.

Det finnes også mange tilleggsforsikringer, eller toppforsikringer som du kan legge på forsikringen til din leilighet som blant annet:

 • Utleieforsikring - Forsikring ved utleie av leiligheter
 • Forsikring til tilleggsbygg
 • Sopp-, råte- og insektskader
 • Følgeskader etter blant annet; håndverkerfeil eller utette tak

Hva koster forsikring til leilighet?

En forsikring til leiligheten din kan koste alt fra 1 000 kroner årlig og oppover mot 20-30 000 kroner, og det hele kommer ann på hvor mye du ønsker å forsikre, og hvor stor bolig du har.

En god forsikring til leilighet koster i snitt rundt 2 500 kroner årlig per 100/kvm med bolig. Store utearealer og tomter vil gjøre forsikringssummen noe dyrere.

Visste du at du kan forhandle på forsikringsprisen din? Les neste avsnitt for å finne ut av hvordan.

Slik får du den beste prisen på din leilighetsforsikring

Det å akseptere det første tilbudet man får, eller det å oppsøke forsikringstilbud på egenhånd er ikke til å anbefale dersom du skal ha den beste og billigste prisen forsikringsselskapet kan tilby.

For å få den beste prisen på dine forsikringer så er det høyst til å anbefale at du legger forsikringene dine ut på anbud.

En anbudstjeneste, og da riktignok Bytt.no sin anbudstjeneste sender varsler til flere forsikringsselskap om at du nå ønsker uforpliktende forsikringstilbud.

Med flere forsikringsselskap som kriger om å få den samme kunden, vil forsikringsagentene måtte tilby en billigere pris enn konkurrenten, eller et bedre tilbud for å kunne lande den nye kunden.

Dette gjør at prisen på dine forsikringer som oftest alltid blir billigere via en anbudsprosess

Finn den beste og billigste leilighetsforsikringen på Bytt.no

I Bytt.no sin anbudstjeneste for leilighetsforsikringer kan du enkelt starte en priskrig på forsikringene dine. Enten om du trenger ny leilighetsforsikring, eller om du bare ønsker å bytte til en billigere en, så hjelper Bytt.no deg.

Du velger enkelt hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, for deretter å få tilbud fra flere forsikringsselskap, som alle er like ivrige på å få deg som kunde. Vi sender varsel til selskapene om at du er på jakt etter en ny forsikring til din leilighet som tvinger selskapene til å nedjustere prisen på forsikringen for å kunne kapre deg som kunde.

NYLIG OMTALTE FORSIKRINGSSELSKAPER
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR