Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert tirsdag 28. mai

Slik får du den beste barneforsikringen

La inntil 3 forsikringseksperter gi deg uforpliktende tilbud på de beste barneforsikringene de kan tilby

 • Gratis og uforpliktende
 • Over 450 000 har nå brukt tjenesten

Beste barneforsikring på 1-2-3:

 1. 1
  Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
 2. 2
  Fortell om dine ønsker og få tilbud fra opptil 3 selskaper
 3. 3
  Velg eller forkast tilbudene du mottar, helt gratis og uforpliktende
FÅ TILBUD PÅ BARNEFORSIKRING

BESTE FORSIKRINGSSELSKAP

Bytt.no mottar årlig tusenvis av omtaler fra norske forsikringskunder. Se hvilket selskap kundene er mest fornøyde med

BESTE SELSKAP

BARNEFORSIKRING KALKULATOR

Sjekk hvor mye du kan spare på å bytte barneforsikringen din til et bedre forsikringsselskap

GÅ TIL KALKULATOR

FÅ TILBUD FRA FLERE

Over 150 000 nordmenn har mottatt flere tilbud på barneforsikring gjennom vår forsikringstjeneste

SAMMENLIGN TILBUD

Beste omtalte barneforsikring mai 2024

Dette mener 1 331 forsikringskunder i 28 forskjellige forsikringsselskaper om sin barneforsikring

Omtaler
Kundeservice
Skadeoppgjør
Totalvurdering
Vis hele listen
Barneforsikring
Fremtind Forsikring
528 omtaler
4,2/5
Kundeservice
4,1/5
Skadeoppgjør
4,1/5
Totalvurdering
Barneforsikring
Gjensidige Forsikring
116 omtaler
3,6/5
Kundeservice
3,9/5
Skadeoppgjør
3,5/5
Totalvurdering
Barneforsikring
Frende Forsikring
58 omtaler
3,3/5
Kundeservice
3,1/5
Skadeoppgjør
3,3/5
Totalvurdering
Barneforsikring
Tryg Forsikring
111 omtaler
3,3/5
Kundeservice
4,1/5
Skadeoppgjør
3,3/5
Totalvurdering
Barneforsikring
If Skadeforsikring
142 omtaler
3,1/5
Kundeservice
3,3/5
Skadeoppgjør
3,1/5
Totalvurdering

Norges beste barneforsikring mai 2024

Pris er ikke alltid det viktigste når man skal velge en god barneforsikring. Basert på 1 331 verifiserte omtaler fordelt på 28 forskjellige barneforsikringer så er dette barneforsikringen kundene er mest fornøyde med.

Hvor mye kan du spare?

Visste du at en familie fort kan spare inntil 20 000 kr på å bytte forsikringsselskap? Nå har mer enn 150 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å motta flere tilbud på sine forsikringer.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Tilbudene du mottar er gratis og helt uforpliktende.

Slik får du de beste vilkårene til barneforsikring

OPPDATERT TORSDAG 17. FEBRUAR 2022

En barneforsikring skal forsikre det mest dyrebare du har i livet - og det er mange aktører å velge mellom. Bytt.no viser deg hvordan du finner den beste

Ved å bruke Bytt.no kommer du kontakt med inntil 3 forsikringseksperter som kan rådgive deg til de beste dekningene du kan gi ditt barn
Ved å bruke Bytt.no kommer du kontakt med inntil 3 forsikringseksperter som kan rådgive deg til de beste dekningene du kan gi ditt barn

BARNEFORSIKRING: I Norge er vi heldige at vi har et godt offentlig tilbud gjennom et helsevesen som tar vare på barna med et tilhørende stønadsystem. En barneforsikring kan være med å supplere dette tilbudet der mange mener det offentlige tilbudet ikke er godt nok.

Barneforsikring er det mange meninger om

Omtrent halvparten av alle barn i Norge er dekket av en egen barneforsikring, og barneforsikring er en spesielt betent forsikring. Der noen mener at man absolutt må forsikre barnet sitt har du også de som mener at man er godt nok forsikret gjennom det offentlige.

Til syvende og sist må hver enkelt familie spørre seg selv hva både de og barnet vil ha behov for dersom barnet rammes av en ulykke eller sykdom, og hvilke økonomiske sikkerheter man ønsker å ha på plass.

Dette dekkes av det offentlige

 • Barn som er født uføre, eller unge som har blitt minst 50 prosent arbeidsuføre før de fyller 26 år, har blant annet krav på uføretrygd med tilleggsytelser etter egne regler.
 • Dersom du har et kronisk sykt barn har foreldre en utvidet rett til omsorgspenger.
 • Foreldre kan få pleiepenger om de har omsorgen for et barn med livstruende sykdom eller et psykisk utviklingshemmet barn.
 • Grunnstønad og hjelpestønad dersom barnet har en varig sykdom eller funksjonshemning.
 • Tilskudd for tilpasning av bolig.
 • Gratis tannhelsetjeneste i aldersgruppen 0-18 år. Barn i aldersgruppen 19 til 20 år får tilbud om subsidiert tannhelsetjeneste.
All medisinsk behandling av barn i Norge er gratis fram til fylte 16 år.

Hva er det viktigste man bør se etter i en barneforsikring?

En barneforsikring skal først og fremst sikre barnets fremtid, også på lang sikt. Derfor er de fleste eksperter enig at barneforsikringen bør inneholde en form for uføredekning/uførepensjon.

Med uførepensjonen i barneforsikringen vil barnet få utbetalt en fast sum hver måned om han eller hun skulle bli ufør, i tillegg til utbetalingen fra NAV. Dette vil på mange måter erstatte tap av fremtidig inntekt, noe som er spesielt viktig når man blir ufør i ung alder og enda ikke har opparbeidet seg noen rettigheter gjennom en arbeidsgiver eller folketrygden.

Utover uføredekning er det mange forskjeller og dekninger hos de forskjellige forsikringsselskapene. Et par begreper som er greit å ha kunnskap til er bl.a.

 • Varig medisinsk invaliditet

  • Dersom ditt barn får en varig medisinsk invaliditet, utbetales det en engangserstatning fra barneforsikringen. Utbetalingen er basert på den invaliditetsgraden barnet får. Invaliditetsgraden fastsettes på grunnlag av en invaliditetstabell fra Sosialdepartementet. Får barnet en invaliditetsgrad på 15 prosent, vil en få utbetalt 15 prosent av maksbeløpet fra barneforsikringen.
 • Sykdommer

  • Denne dekningen er en engangsutbetaling som kan brukes til å dekke merkostnader som følge av utvalgte sykdommer eller skader. Utbetalingen kommer kort tid etter at diagnosen er stilt, og familien står fritt til å disponere dette beløpet som en selv ønsker. Eksempler på sykdommer er f.eks MS eller kreft.
 • Uførepensjon

  • Med uførepensjonen vil barnet få utbetalt en fast sum hver måned om han eller hun skulle bli ufør, i tillegg til utbetalingen fra NAV. Uførepensjon gir månedlige utbetalinger når forsikrede har vært minst 50 % arbeidsufør i 12 måneder sammenhengende.
 • Erstatning ved død

  • Hvis barnet ditt dør, betaler barneforsikringen ut en engangserstatning som du for eksempel kan bruke til å dekke utgifter til begravelse og andre kostnader som oppstår i forbindelse med bortgangen. Denne utbetales vanligvis uansett årsak.

Sammenlign pris og vilkår fra flere

En god måte å få de beste vilkårene, samtidig som man kan sammenligne pris på barneforsikring, er å sammenligne tilbud fra flere selskaper på likt. Her på Bytt.no kan du legge inn alle dine eksisterende og ønsker for nye forsikringer og motta tilbud fra flere selskaper. Du velger selv hva slags dekning og egenskaper barneforsikringen skal ha, slik at du sammenligner epler mot epler.

Grunnen til at vi anbefaler å sammenligne alle dine forsikringer er at forsikringsselskapene ofte gir samlerabatter på inntil 20% av totalkostnaden, så her kan det samtidig være penger å spare.

Slik går du frem:

 1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på (som f.eks barneforsikring, bolig, bil, reise og innbo)
 2. Velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra
 3. Motta og sammenlign tilbud helt gratis

Finn den beste barneforsikringen til ditt barn - start her.

Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR