Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert tirsdag 25. juni

Slik får du de beste personforsikringene

Uføre-, ulykkes-, livs- og helseforsikring: La inntil 3 forsikringseksperter gi deg uforpliktende tilbud på de beste personforsikringene de kan tilby

 • Gratis og uforpliktende
 • Over 450 000 har nå brukt tjenesten

Beste personforsikring på 1-2-3:

 1. 1
  Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
 2. 2
  Fortell om dine ønsker og få tilbud fra opptil 3 selskaper
 3. 3
  Velg eller forkast tilbudene du mottar, helt gratis og uforpliktende
FÅ TILBUD PÅ PERSONFORSIKRING

BESTE FORSIKRINGSSELSKAP

Bytt.no mottar årlig tusenvis av omtaler fra norske forsikringskunder. Se hvilket selskap kundene er mest fornøyde med

BESTE SELSKAP

PERSONFORSIKRING KALKULATOR

Sjekk hvor mye du kan spare på å bytte personforsikringene din til et bedre forsikringsselskap

GÅ TIL KALKULATOR

FÅ TILBUD FRA FLERE

Over 450 000 nordmenn har mottatt flere tilbud på personforsikringer gjennom vår forsikringstjeneste

SAMMENLIGN TILBUD

Beste omtalte personforsikringer juni 2024

Dette mener 2 426 forsikringskunder i 30 forskjellige forsikringsselskaper om sine personforsikringer

Omtaler
Kundeservice
Skadeoppgjør
Totalvurdering
Vis hele listen
Personforsikring
Fremtind Forsikring
1036 omtaler
4,2/5
Kundeservice
4,2/5
Skadeoppgjør
4,2/5
Totalvurdering
Personforsikring
WaterCircles Forsikring
52 omtaler
4,2/5
Kundeservice
4,1/5
Skadeoppgjør
4,1/5
Totalvurdering
Personforsikring
If Skadeforsikring
197 omtaler
3,8/5
Kundeservice
3,8/5
Skadeoppgjør
3,6/5
Totalvurdering
Personforsikring
Gjensidige Forsikring
404 omtaler
3,6/5
Kundeservice
4,0/5
Skadeoppgjør
3,5/5
Totalvurdering
Personforsikring
Frende Forsikring
65 omtaler
3,7/5
Kundeservice
4,0/5
Skadeoppgjør
3,4/5
Totalvurdering

Norges beste personforsikringer juni 2024

Pris er ikke alltid det viktigste når man skal velge en god personforsikring. Basert på 2 426 verifiserte omtaler fordelt på 30 forskjellige personforsikringer så er dette personforsikringen kundene er mest fornøyde med.

Hvor mye kan du spare?

Visste du at en familie fort kan spare inntil 20 000 kr på å bytte forsikringsselskap? Nå har mer enn 450 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å motta flere tilbud på sine forsikringer.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Tilbudene du mottar er gratis og helt uforpliktende.

Dette er landets beste personforsikringer

OPPDATERT TORSDAG 17. FEBRUAR 2022

Sørg for at du og dine er er riktig forsikret. Vi har samlet alle tips og råd om uføreforsikring, ulykkesforsikring, livsforsikring og andre helseforsikringer

Når uhellet inntreffer gjelder det å ha gode personforsikringer. Bytt.no forklarer deg forskjellene og hvordan du får de beste betingelsene
Når uhellet inntreffer gjelder det å ha gode personforsikringer. Bytt.no forklarer deg forskjellene og hvordan du får de beste betingelsene

Personforsikringer

Personforsikringer en en fellesbetegnelse for forsikringer som dekker deg som person, i motsetning til andre forsikringer som f.eks bil-, bolig- og innboforsikring som dekker tingene dine, også kjent som skadeforsikringer. For å gjøre det hele litt enklere har vi samlet alle disse forsikringene på en og samme side, utenom barneforsikring som du kan lese mer om her.

Uføreforsikring

En uføreforsikring sikrer deg og familien dersom du skulle bli ufør, og består som regel (avhengig av forsikringsselskap) av to typer utbetaling; En engangserstatning ved uførhet og en uførepensjon. Du velger selv hvor mye du ønsker å få utbetalt på begge typene, men i korte trekk anbefaler de fleste eksperter at summene er høye nok til at du kan fortsette din livsstil som når du fikk lønn gjennom arbeid. En uføreforsikring kommer i tillegg til det man får utbetalt fra NAV.

Sammenlign tilbud på uføreforsikring - få tilbud fra flere selskaper

Livsforsikring

En livsforsikring er stort sett en engangsutbetaling ved død av forsikrede som er forårsaket av ulykke eller sykdom. En livsforsikring er anbefalt av eksperter dersom du har noen som er avhengig av deg og din inntekt, f.eks livspartner og barn, og hvis du har gjeld. Dersom du singel og ikke har gjeld er livsforsikring ikke nødvendig. Du kan tenke at en livsforsikring skal gå til de etterlatte hvis det utenkelige først inntreffer og bør være stor nok til å dekke dine andeler av gjeld og lån.

Sammenlign tilbud på livsforsikring - få tilbud fra flere selskaper

Ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring forsikrer deg mot både død og uførehet som direkte følge av en ulykke, eller skarpere definert som en “upåregnelig ytre omstendighet”. Det betyr at denne forsikringen ikke slår inn dersom du blir rammet av en sykdom. En ulykkesforsikring kan i all hovedsak deles inn i tre deler:

 • Erstatning ved medisinsk invaliditet
 • Erstatning for behandlingsutgifter ved ulykke
 • Erstatning ved død

Du har kanskje allerede en ulykkesforsikring

Det er normalt at arbeidsgiver har en ulykkesforsikring for deg som dekker tiden mens du er på jobb i yrker som utsetter deg for risiko, så dette er det verdt å sjekke opp før du går til anskaffelse av en ulykkesforsikring.

Gjelder ikke for alle ulykker

En ulykkesforsikring har stort sett også sine begrensning, med mindre man spesifikt har utvidet forsikringen på forhånd. Eksempler på dette er ofte aktiviteter forbundet med ekstremsport, som fallskjermhopping, fjellklatring, hanggliding, kiting osv.

Trenger du en ulykkesforsikring?

En ulykkesforsikring faller stort sett mellom to stoler, nemlig uføreforsikring og livsforsikring. Men dersom du av forskjellige årsaker ikke har råd til disse forsikringene (pga. helsemessige årsaker eller alder) kan en ulykkesforsikring vært et godt alternativ. Merk at utbetalingene ofte er mindre enn ved f.eks livsforsikring og uføreforsikring.

Sammenlign tilbud på ulykkesforsikring - få tilbud fra flere selskaper

Helseforsikring

Den siste av personforsikringene er en helseforsikring. En helseforsikring gir deg i korte trekk raskere behandling og økonomisk støtte dersom du skulle bli syk eller skade deg. Ofte inkluderer dette behandling eller operasjon på private sykehus, ingen til svært kort ventetid og behandling og oppfølgning av f.eks kiropraktor, fysioterapi og psykolog til kreftbehandling i utlandet.

Slik får du de beste og billigste personforsikringene

Det finnes mange tilbydere av personforsikringer, og selv om vilkårene og behandlingene kan være samme varierer prisene stort. Vi anbefaler derfor at du sammenligner tilbud fra flere selskaper når du skal etablere eller bytte dine personforsikringer.

På Bytt.no kan du sammenligne tilbud på alle personforsikringer som vi har nevnt her, helt gratis og helt uforpliktende. Du fyller enkelt ut et skjema om hva du ønsker av personforsikringer og velger så hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. I ettertid kan du sammenligne tilbudene i ro og mak og velge det forsikringsselskapet som gir deg de beste og billigste personforsikringene.

Tips til billig personforsikring

Personforsikringer kan fort bli dyre dersom du velger flere, og har høye summer. Derfor anbefaler vi at du samtidig legger inn og sammenligner flere av dine forsikringer. Da kan nemlig selskapene gi deg samlerabatt på inntil 20%, noe som fort betyr flere tusen kroner i året.

Slik går du frem:

 1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på (som f.eks livsforsikring, uføreforsikring, bolig- og bilforsikring)
 2. Velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra
 3. Motta og sammenlign tilbud helt gratis

Finn de beste personforsikringene - start her.

Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR