Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oversikt Omtaler Tjenester Mer ⋮ Skriv
Oppdatert april 2024
Telenor Bredbånd
2.1
738 verifiserte omtaler

Telenor Bredbånd omtaler og erfaringer

Positiv trend

Telenor Bredbånd opplever for tiden en positiv trend i kundevurderinger.

Pilens retning viser styrken på trenden i løpet av 30 dager.

Klikk for detaljer

2.1
Dårlig
738 verifiserte omtaler
Kundetilfredshet
Kundeservice
Opplevd hastighet
#78
Forferdelig
Telenor Bredbånd er rangert
#78 av 83 bredbåndsleverandører
10%
Dårlig
10% anbefaler Telenor Bredbånd
til venner og kjente. Gjør du?
POPULÆRT 🔥
Sammenlign tilbud på bredbånd
Få tilbud på bredbånd
Sammenlign tilbud på bredbånd - få tilbud fra flere leverandører helt gratis!

Utforsk 737 omtaler om Telenor Bredbånd

FILTRER OMTALER
47
40
64
107
479
SORTER OMTALER
SORTER ETTER HENDELSE
SORTER ETTER OPPLEVELSE
Du leser nå én spesifikk omtale om Telenor Bredbånd
Telenor Bredbånd har 737 verifiserte omtaler på Bytt.no

Ekstremt dårlig

Omtale av  Turbogunda

Veit ikke hva som har skjedd med det har gått fra akseptabelt til dritdårlig og noe galt har skjedd når naboen borti gata her ikke fikk bredbånd fra Telenor. Utrolig at det snart er mulig å dra på tur i rakett som romturist men internett er umulig 5 mil i fra hovedstaden. Rævva! Bygg ut mer…

Svar fra Telenor Bredbånd
06.06.2023 13:53

Hei! Hvis det gjelder trådløst bredbånd hvor noen i nabolaget ikke får kan det være et tegn på kapasitetsproblemer. Da har enten forbruket i området gått opp vesentlig i senere tid, eller så kan det være at basestasjon enten har redusert drift eller tatt ut av bruk grunnet problemer med å forlenge avtale med grunneier\kommune. Da må vi se på andre løsninger og kan dessverre ta litt tid.

Tar 2 minutt
På en skala fra 1 til 5
Hvor fornøyd er du med Telenor Bredbånd?
Tar 2 minutt
5
4
3
2
1

God nok kapasitet, men dyrt

Omtale av  Jørn

God nok kapasitet og driftssikkerhet. Noe tungvint administrasjon av ruter.

Dårlig kundeservice.

Omtale av  Arild

Vanskelig å få tak i rett person på kundeservice. Dårlig oppfølging. Får ikke hastigheten som avtalt.

Svar fra Telenor Bredbånd
06.06.2023 12:30

Hei! Gjelder dette primært trådløst nett er det en rekke faktorer som spiller inn for hva slags hastighet du ser, og her vil alt fra avstander\vegger\etasjer mellom deg og ruter, samt annet elektronisk utstyr hos deg eller nabo kunne påvirke hvor godt eller dårlig signalet fra ruter farer. Dette er radiosignaler som påvirkes av sine omgivelser, hvor det er lite vi kan bistå med for å endre dette. Skal du utføre en test som bekrefter hva linjen yter bør du teste med kabel direkte i ruter, påse at ingen andre enheter er på som kan dra båndbredde mens du tester, og du bør teste til litt forskjellige tidspunkter i løpet av en dag for et snitt da èn enkelt test ikke sier allverdens. Du vil nok også se at om du prøver forskjellige nettsider for hastighetstest vil også resultatet variere i stor grad, og er ingen garanti for hva linjen leverer men heller å anse som et godt estimat. Opplever du like dårlig hastighet også med kabel er et triks å teste direkte i fiberboks, slik at man omgår ruter som potensiell problemfaktor. Er det da like dårlig er det et godt tegn på et linjeproblem og da har vi ikke annet valg enn å henvise deg tilbake til teknisk avdeling for en feilmelding.

Dårlig

Omtale av  Anna

Forferdelig dårlig trådløst bredbånd. Pluss at det er overpriset. Nette detter ut hele tiden, å de leverer ikke den hastigheten som de sier. Fikk beskjed om at jeg trengte bare en ny ruter, så ville problemet bli løst, men ingenting ble forandret med ny ruter. Så styr unna!

Svar fra Telenor Bredbånd
06.06.2023 12:27

Hei! Om ny ruter heller ikke løste problemet så bør saken henvises til vår tekniske avdeling på nytt, slik at vi får prøvd andre løsningsforslag om det første ikke hjalp. Her er vi avhengige av tilbakemelding for å vite om løsningsforslaget hadde en positiv effekt eller ei.

Verste kundeservice

Omtale av  Daniel M

Verste kundeservice. To timer i kø også får jeg svar om at de ikke har lov til å melde inn feilen jeg opplevde… håpløst.

Sammenlign tilbud på bredbånd
Sammenlign tilbud på bredbånd
Få det beste og billigste bredbåndet, sammenlign tilbud fra flere leverandører
Få tilbud
Tar kun 2 minutter Helt uforpliktende

Mangel på respekt

Omtale av  Bjørn

Som kunde i Telenor bredbånd. Er du registrert kunde i Telenor. Da ringes du ned ukentlig av selgere fra Telenor som skal tilby det mobil, økte ytelse og tilbud på Gud vet hva. Jeg har bedt om å bli slettet, men får beskjed at så lenge jeg er kunde i Telenor er jeg i kunderegister, og da har de lov å ringe meg. Derfor vil jeg fortest mulig bort fra Telenor

Svar fra Telenor Bredbånd
06.06.2023 12:18

Hei og beklager dette! Det stemmer ikke at så lenge man er kunde så vil man uansett bli ringt opp av selgere. Her er tommelfingerregel at om man takker nei og ber om å bli avskrevet salgslisten, skal selger fjerne deg og alle samtaler opphører i løpet av en ukes tid. Vi kan bistå med å fjerne deg fra slike lister, men er avhengige av ditt kundenummer for å identifisere hvem dette gjelder. Her kan du imidlertid sende oss en Epost og be om å bli avskrevet våre salgslister : https://www.telenor.no/kundeservice/kontakt-oss/mobilabonnement/

Kundeservice lyver

Omtale av  Kristin

Kundeservice lyver for å slippe å forklare at situasjonene min faktisk ble slik at jeg ble uten nett i over en uke. Ingen tvil, jeg bytter leverandør.

Svar fra Telenor Bredbånd
06.06.2023 14:01

Hei! Ikke så godt å si noe om hva dette gjelder, men anbefaler å sende oss en Epost slik at vår reklamasjonsvadeling kan undersøke forholdet og samtidig påse at du får kompensasjon for nedetiden om du ikke har blitt tilbydt dette : https://www.telenor.no/kundeservice/kontakt-oss/e-post/

Telenor Bredbånd har 737 verifiserte omtaler på Bytt.no
Les hva kundene til Telenor Bredbånd mener

Telenor Bredbånd

Oppdag nye selskaper i samme bransje

Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR