Meny

Fjordkraft omtaler og erfaringer

1,5/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Dårlig
Brukervennlighet
Dårlig
97
av 102 innen
strømselskap
12%
anbefaler
Fjordkraft

"Uærlig firma - styr unna!"

Omtale om Fjordkraft skrevet av Tor for 05.10.2019 12.33

Fjordkraft har totalt 331 omtaler på Bytt.no
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med Fjordkraft?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Uærlig firma - styr unna!"
3 syns denne omtalen er nyttig

Har lenge vært skeptisk til Fjordkraft. De klarte likevel å kjøpe meg som kunde med en del Trumf-poeng som lokkemat. Som fryktet så stemte ikke første faktura med avtalen som var inngått ved at påslaget var feil. Etter kontakt med kundeservice på chat (som forøvrig går nokså kjapt) fikk jeg kompensert for dette, men likevel fortsatte det med feil på hver eneste faktura deretter. Ser ut for at Fjordkraft gjør alt de kan for å forvirre og lure kundene sine med stadig nye navn på strømavtalene/strømprisene og endring av pris/påslag på strømavtaler uten å informere kundene om dette. Det siste nye på fakturaen er "Din strømpris" og at påslaget er innbakt i strømprisen. De oppgir at en betaler Spotpris, men det stemmer ikke. Fjordkraft har begynt å operere i det skjulte med noe som kalles "timesspot" eller "veid spotpris" noe som fører til at prisen øker med flere øre pr. kwt. da de regner at en bruker mer strøm på dagtid når strømmen er dyrere. Dette er det ikke opplyst noen ting om i avtalene de har hverken på egne nettsider eller på https://www.strompris.no Kraftbransjen er for en stor del en suspekt og lite seriøs bransje og Fjordkraft er uten tvil en av de verste aktørene. Helt utrolig at de har 600-700 000 kunder, men dette viser tydelig at folk lar seg lure av massiv og aggressiv markedsføring. De som tror at Fjordkraft har billigere strøm enn alle andre må tro om igjen! Vil en unngå problemer og ikke bli lurt så styr for all del unna Fjordkraft!

Svar fra Fjordkraft
10.10.2019 13.13
Hei Tor, og takk for tilbakemeldingen. Siden jeg ikke har etternavnet ditt har jeg ikke innsikt i detaljene i det som har skjedd her, men jeg kan forsøke å svare på generelt grunnlag.

Vi kan starte med kommentaren din i forhold til forbrukerrådets sin nettside, strompris.no. Her er det oppdelt i Spotpris/innkjøpspris, Timespot, fastpris, Variabelpris og andre avtaler. Dette er satt opp slik at du får oversikt når du skal velge. Forskjellen mellom «vanlig» spotpris og timesspot er at den vanlige gir deg en gjennomsnittligspotpris som om du bruker like mye strøm i alle døgnets timer, noe som i utgangspunktet vil gi deg feil pris – man bruker ikke like mye strøm i alle døgnetstimer. Når det gjelder Timespot så vil den tilpasse seg ditt forbruksmønste,r og du betaler for strømprisen i de timene du bruker strømmen. Dette gir en mer korrekt pris i forhold til ditt bruk.

Når det kommer til Trumf-avtalen som du bestilte hos oss så er ikke det en avtale vi selger lenger, men det var en spotpris avtale, med ett gitt påslag og fastbeløp. Dersom din respektive netteier i ditt lokalområde har/hadde skrudd på timesmålinger så ble du fakturert med timespot, dersom de ikke hadde skrudd på så ble du ikke det.

Jeg håper dette var oppklarende. Om det er noe du ønsker utdypende informasjon om er det selvsagt bare å ta kontakt med oss direkte.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Bytt.no
"Uærlig firma - styr unna!" skrev Tor om Fjordkraft

Har du en tilsvarende erfaring med Fjordkraft?
Gjør som Tor og over 10 000 andre norske forbrukere: Skriv en omtale om Fjordkraft du også og del dine erfaringer!

Ingen registrering nødvendig, helt anonymt og tar kun 1 minutt!

Kundetilfredshet
Har byttet selskap
"Hold deg unna Fjordkraft!"
1 syns denne omtalen er nyttig

Da jeg flyttet inn i kollektiv valgte vi Fjordkraft som vår leverandør, dette viste seg og være starten på kanskje den aller mest SLITSOMME og elendigste prosessene jeg noen gang har tatt del i som kunde hos noe som helst strøm selskap. Som kunde hos fjordkraft har jeg opplevd følgende: * Å ha blitt direkte løyet til av deres kundeservice. * Hørt forskjellige, motsigende ting fra ulike folk i kundeservice avdelingen deres. * Fått regninger på 22.000kr + 18.000kr for etterfakturert strøm. I ET LITE KOLLEKTIV PÅ 4 STYKKER. Uten noen som helst påminnelse om at vi måtte lese av strømmen! Vi trodde dette skulle skje automatisk. * Vi har blitt fortalt, etter vi betalte den første regningen på 22.000kr at saken var ut av verden. EKSPLISITT over telefon. Bare for å så bli møtt med en ny regning på over 18.000kr. De fakturerte oss med vinter priser for strøm vi hadde brukt et helt år. * De ANBEFALTE oss og ta kontakt med netteier for å regne strømmen tilbake i tid, for å gjøre regningen billigere. Dette skjedde aldri i praksis og de fortsatte og fakturere oss for høyt. Enkelt og greit, hold dere laaaangt unna Fjordkraft.

Svar fra Fjordkraft
10.10.2019 13.13
Hei Ari, og takk for tilbakemeldingen. Siden jeg ikke har kundenummeret ditt har jeg ikke innsikt i detaljene i det som har skjedd her, og det blir vanskelig å svare på generelt grunnlag - det vil kreve for mange antagelser fra min side, og det er synd hvis disse ikke stemmer.

Angående strømmålere kan jeg si at det er netteieren din som har ansvar for at måleren din fungerer som den skal, og for at de eventuell automatiske målingene kommer inn til oss. Hvis man ikke har en automatisk måler er man selv ansvarlig for at måleravlesningen blir sendt inn til sitt lokale nettselskap. Hvis vi ikke mottar korrekte målinger blir vi nødt til å fakturere et estimert beløp, som senere vil bli korrigert når vi til slutt mottar en korrekt måling. Da kan man risikere å måtte betale et restbeløp hvis estimeringen viste seg å være for lav, men man kan også oppleve å få penger tilbake hvis estimeringen var for høy. Om dette er tilfellet i din sak vet jeg riktignok ikke, siden jeg ikke har ditt kundenummer.

Jeg kan dessverre ikke gi et mer utdypende svar enn dette ettersom jeg ikke kjenner detaljene i saken. Men jeg vil på det sterkeste oppfordre deg til å kontakte oss direkte hvis du fortsatt ønsker hjelp fra oss.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Lokkepriser!"

Opererer med lokkepriser fra 38,00 øre/kWh. På fakturaen blir prisen 49,93 øre/kWh pluss fastbeløp på kr. 39,00 pr. mnd., noe som er nesten 25% av selve strømprisen. Snusk og fanteri kaller jeg slikt! Fikk tilbudet ved kjøp hos Power. Avslag kr. 500,- på kjøpet, men med en bindingstid på 6 mnd var de 500,- fort oppbrukt. Bestilte også elektronisk faktura, men fikk likevel papirfaktura for kr. 49,- ekstra. Aldri mer Fjordkraft!

Svar fra Fjordkraft
24.09.2019 22.13
Hei Trond. Takk for tilbakemeldingen. Grunnen til at prisen på strømregningen din kan vise noe annet enn forventet, er at man med de nye smarte strømmålerne har gått over til timesmåling av strømmen. Spotprisen varierer fra dag til dag og fra time til time, så prisen på fakturaen din er rett og slett gjennomsnittsprisen som du har betalt den måneden. Det betyr med andre ord ikke at dette har vært den gjeldende prisen din hele måneden - har du en spotprisavtale så betaler du spotpris. Jeg forstår at dette kan forvirre, men du har altså fått den prisen som du hadde blitt lovet ved kjøp.

Jeg vil anbefale deg å kontakte oss slik at vi kan dobbeltsjekke at du har fått riktig fakturalevering på ditt kundeforhold. Hvis du har bestilt elektronisk faktura men likevel fått faktura på papir skal du ikke måtte betale for dette. Det ordner vi.

Jeg håper dette var oppklarende, og at vi får høre fra deg ang. fakturaleveringen din. Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Vurderer å bytte selskap
"Løgnaktige selgere"

Jeg fikk besøk av en selger fra Fjordkraft på døren, hvor det hele endte med at jeg ble kunde hos Fjordkraft på dagen uten mitt samtykke fordi selgeren løy meg opp i ansiktet. Først sier selgeren at avtalen hun snakket om ikke kunne bestilles online. Dette kan den, noe jeg fant ut i etterkant. Så jeg godtok at hun registrerte meg, men IKKE som kunde. Jeg var helt klar på at de ikke måtte flytte meg over før jeg sa ifra da jeg ville gjøre research først. Ifølge selgeren var det ikke noe problem, jeg hadde 14 dager på meg til å da ringe inn og eventuelt annullere eller aktivere kundeforholdet. Dette er rett og slett svindel fra en stor aktør i strøm-markedet og ett lavmål uten sidestykke. Ledelsen i Fjordkraft har gjort en gedigen tabbe ved å leie inn ett markedsførings-firma som ansetter tenåringer som lyver for å øke sin provisjons-lønn.

Svar fra Fjordkraft
22.09.2019 19.37
Hei Tommy, og takk for tilbakemeldingen din. Det setter vi stor pris på. Du har helt rett i at dette ikke er slik selgere skal opptre - det er svært viktig at vi oppleves som ærlige og redelige, og vi beklager at du har hatt denne opplevelsen. Vi hadde satt stor pris på det hvis du vil ta kontakt med oss på telefon, chat, Facebook eller e-post, og informere oss om når og hvor denne hendelsen fant sted. På den måten får vi sjansen til å ta dette videre med selgerteamet i ditt område.

Håper å høre fra deg, og ønsker deg en fortsatt fin dag.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Aldri mer Fjordkraft"
1 syns denne omtalen er nyttig

Har hatt Garantert Fornøyd avtalen. Og så fikk vi i år tjenesten Full Kontroll som skulle sørge for at vi hadde en fast lav pris på strøm i måneden. Første 4 regningene var på under 700,-, og så tikker det inn en sms som sier at nå setter de opp prisen til 1949,- i måneden. Jeg ringte og klaget på at dette var en frekk og sleip måte å lure kunder på. Kundebehandler var enig (!) og sa at hvis vi satte den til 'bare' 1399,- så burde restbeløpet vi hadde jevne seg ut litt til august så vi kunne si opp strømavtalen da uten å få en stor regning. Forrige uke tikker det inn en ny sms som igjen varsler om at månedsprisen justeres til 1799,- og jeg ser at vi fortsatt har et restbeløp på kontoen hos Fjordkraft. Kommer aldri til å la oss lure av Fjordkraft igjen.

Svar fra Fjordkraft
20.09.2019 09.30
Hei Lasse, og takk for tilbakemeldingen din. Det setter vi pris på. Full Kontroll er ikke en strømavtale, men en betalingstjeneste du bestiller i tillegg til den avtalen du allerede har for å jevne ut strømutgiftene gjennom året. Vi beregner beløpet ut fra hvor mye strøm du vanligvis bruker - forventet årsforbruk delt på 12. Det betyr at hvis det viser seg at du bruker mer strøm enn forventet vil vi etter hvert også oppjustere det faste månedsbeløpet. Dette gjør vi for at den totale summen du betaler gjennom året skal bli riktig.

Dette er med andre ord ikke en fastprisavtale, men en betalingstjeneste som tar de forventede årlige strømutgiftene dine og deler de på 12. Hvis strømforbruket ditt øker i forhold til forventningene, må også det månedlige beløpet oppjusteres, slik at totalsummen i løpet av året blir riktig. Jeg har forståelse for at en oppjustering fra 700,- til 1399,-/1799,- føles voldsom, men det gjøres for at du ikke skal opparbeide deg en for stor minussaldo hos oss.

Jeg forstår det slik at det ikke har kommet godt nok frem hva tjenesten Full Kontroll faktisk innebærer, og det beklager vi. Det er svært viktig at det kommer godt nok frem at dette ikke er en fastprisavtale.

Jeg håper dette var oppklarende, og ønsker deg en fortsatt fin uke.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Fjordkraft har totalt 331 omtaler på Bytt.no
Fjordkraft strømpriser
SJEKK OM FJORDKRAFT KAN LEVERE STRØM TIL DEG
OSLO
Fjordkraft leverer strøm til OSLO
ÅRLIG STRØMFORBRUK Usikker på forbruket ditt?
Ditt strømforbruk (kWt/år)
20 000 kWt
1000 kWt 50 000 kWt
Omtaler
Overblikk
Pris pr. mnd
Bestill
Fjordkraft Spotpris Web
Timespot - Fjordkraft
331 omtaler
Prisen varer i minimum 6 måneder
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Krever eFaktura & AvtaleGiro
35 kr
2,08 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Spot Web
Innkjøpspris - Fjordkraft
331 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
68 kr
4,07 øre/kWt
Detaljer
Les mer
LOfavør Innkjøpspris
Innkjøpspris - Fjordkraft
331 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
145 kr
8,71 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Enkel Spotpris
Innkjøpspris - Fjordkraft
331 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
153 kr
9,19 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Spotpris Online
Innkjøpspris - Fjordkraft
331 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Krever eFaktura & AvtaleGiro
155 kr
9,31 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Eurobonus-avtalen
Innkjøpspris - Fjordkraft
331 omtaler
Etterskuddsvis betaling
90 dager bindingstid
Ingen betalingskrav
182 kr
10,91 øre/kWt
Detaljer
Les mer
PowerSpot
Innkjøpspris - Fjordkraft
331 omtaler
Etterskuddsvis betaling
6 måneder bindingstid
Ingen betalingskrav
182 kr
10,91 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Industri Energi Topp 3 Garanti
Andre prismodeller - Fjordkraft
331 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
236 kr
14,13 øre/kWt
Detaljer
Les mer
LOfavør Topp 3
Andre prismodeller - Fjordkraft
331 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
286 kr
17,13 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Garantistrøm
Andre prismodeller - Fjordkraft
331 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
287 kr
17,24 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Elbil-avtalen
Andre prismodeller - Fjordkraft
331 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
333 kr
19,99 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Fjordkraft Forutsigbar
Andre prismodeller - Fjordkraft
331 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
417 kr
24,99 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR