Meny

Fjordkraft omtaler og erfaringer

1,5/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Dårlig
Brukervennlighet
Dårlig
97
av 101 innen
strømselskap
12%
anbefaler
Fjordkraft
Filtrer omtaler
22
7
3
22
202
Sorter omtaler etter
Viser av 256 omtaler med
Relevans
SORTER OMTALENE ETTER
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med Fjordkraft?
Kundetilfredshet
Vurderer å bytte selskap
"Avlesning?"
1 syns denne omtalen er nyttig

Kan ikke finne avlesningen av strømmåleren. Bare mengden strøm som belastes. Dato eller tidspunkt for avlesning finnes selvfølgelig heller ikke. Dette er for dårlig da det fratar kunden mulighet for egenkontroll. Ønsker forklaring på hvorfor Fjordkraft unntar denne informasjonen fra sine kunder.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
"Meget fornøyd med avtalen jeg fikk."

Fikk besøk fra en selger på døra, han sa at jeg skulle betale mindre enn det jeg betalte hos NorgesEnergi. Før pleide jeg å få regninger på rundt 500kr med netleie og strøm mens nå betaler jeg rundt 350-370kr. Meget fornøyd med dealen jeg fikk i tilegg så har jeg fått 3mnd gratis mobilabonnement med Telenor dekning til rimeligere pris. Anbefales på de sterkeste, har hatt dem nå i 6-7 måneder og har ikke merket noen endringer med avtalen.

Svar fra Fjordkraft
15.08.2019 10.01
Hei Alex, og takk skal du ha for den hyggelige tilbakemeldingen. Det er godt å høre at du er fornøyd med oss. Hvis det skulle være noe som helst du trenger hjelp med i fremtiden er det bare å kontakte oss på telefon, chat eller e-post.
Ønsker deg en fin dag videre!

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Forferdelig"

Lokker mer løgn. Øker prisen hver andre mnd. Gikk fra 499 til 999 så til 1299 på 6 MÅNEDER. Er ingenting bra med dem og fortjener all dårlig omtale de kan få.

Svar fra Fjordkraft
13.08.2019 12.57
Hei Medina. Takk for tilbakemeldingen. Siden jeg ikke har tilgang til noen opplysninger om kundeforholdet ditt må jeg kommentere henvendelsen din på generelt grunnlag, men jeg forstår det slik at du har hatt tjenesten Full Kontroll. Dette er ikke en strømavtale, men en betalingstjeneste du bestiller i tillegg til den avtalen du allerede har for å jevne ut strømutgiftene gjennom året. Vi beregner beløpet ut fra hvor mye strøm du vanligvis bruker - forventet årsforbruk delt på 12. Det betyr at hvis det viser seg at du bruker mer strøm enn forventet vil vi etter hvert også oppjustere det faste månedsbeløpet. Dette gjør vi for at den totale summen du betaler gjennom året skal bli riktig.

Dette er med andre ord ikke en fastprisavtale, men en betalingstjeneste som tar de forventede årlige strømutgiftene dine og deler de på 12. Hvis strømforbruket ditt øker i forhold til forventningene, må også det månedlige beløpet oppjusteres, slik at totalsummen i løpet av året blir riktig.

Jeg håper du vil kontakte oss på telefon, chat eller e-post dersom du ønsker mer hjelp angående dette.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Har vært i kunde i mange år, men en enkelthendelse gjorde at jeg byttet"
1 syns denne omtalen er nyttig

Har vært kunde hos Fjordkraft i mange år. For 12 mnd siden byttet jeg til en ny strømavtale (Online Spot, til kr. 0,- i fast månedsavgift og påslag på kr. 3,99). Ante fred og ingen fare frem til jeg tilfeldigvis logget meg på Min Side hos Fjordkraft og så at jeg hadde fått en melding der om prisjustering på avtalen (kr. 29,- i fast månedsavgift og kr. 5,49 i påslag) for halvannen måned siden. Kontaktet derfor kundeservice og spurte hvorfor jeg ikke hadde mottatt informasjon om prisjusteringen, siden Forbrukerrådet sier klart at dette skal varsles via SMS eller e-post for å være lovlig. Kundeservice fortalte at denne varslingen måtte jeg selv aktivere via Min Side (!). Dessverre kjøpte jeg ikke den forklaringen: De har allerede registrert både SMS, e-post og min fysiske postadresse, og jeg har ikke på noe som helst tidspunkt blitt instruert om at jeg selv må aktivere et prisvarsel for å bli varslet om denne typen endringer (min nye strømleverandør spurte meg for øvrig om dette umiddelbart da jeg bestilte strøm hos dem). Som et forsøk på å vise "god service" kunne Fjordkraft tilby meg de samme betingelsene som jeg hadde hatt i 6 ekstra måneder (men med måneders bindingstid!). Pris er en ting, men arrogansen som de valgte å vise her gjør at jeg heller går et annet sted for å kjøpe strøm!

Svar fra Fjordkraft
14.08.2019 10.01
Hei Geir, og takk skal du ha for tilbakemeldingen. Det er leit å høre at du har valgt å forlate oss. Det stemmer at vi sender prisvarslinger til innboksen på Min side, og at vi lar det være valgfritt om man ønsker å i tillegg få beskjed om dette på SMS og/eller e-post. Noen synes dette er for lite informasjon, mens da vi tidligere tilbød automatisk varsling på SMS/e-post var det mange som syntes det ble masete. Vi har derfor valgt å holde oss til Min side, og la de andre varslingsformene være valgfrie.

For å møte konkurransen i markedet velger vi å tilby avtaler med svært lav pris. På sikt vil disse prises opp til et normalt nivå for å sikre lønnsomhet. Når den tiden kommer er det lurt å kontakte oss, akkurat slik du gjorde.

Jeg beklager at du har oppfattet oss som arrogante. Det er ikke slik vi ønsker å fremstå, og vi tar med oss dette videre.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Her er ingen ting bra, rett å slett bare tull"
3 syns denne omtalen er nyttig

Her er ingen ting bra, rett å slett bare tull. Hadde en selger som ringte meg og skulle gi meg et fantastisk tilbud. Fikk beskjed om at de hadde fast pris en fast pris i måneden uavhengig mye jeg brukte. Jeg spurte åssen det fungerte og fikk beskjed om at jeg skulle levere tallene på strøm måleren så regnet de ut mye jeg hadde brukt på et år og det skulle bli delt opp i måneden. det ble da 1700,- pr mnd. Så spurte jeg, hva med hvis det viser seg at jeg har brukt mye mere en det var trodd jeg skulle gjøre? Da fikk jeg beskjed om at det var ingen problem, da ble bare prisen justert for neste år opp eller ned uti fra hva som passet med mitt forbruk. Helt supert tenkte jeg. Det er fear! Men det var selvfølgelig ikke det som skjedde. Så nå har jeg avsluttet forholdet og gått over til en annen leverandør, tror dere ikke de klarer å sende meg en regning på ca 6700,- for forbruk. jeg ringer inn for å høre hva som skjer, de gir meg beskjed om at de hadde regnet feil og jeg hadde brukt mere en de trodde så jeg måtte gjøre opp for det. Jeg spør hva med avtalen om fast pris. Da får jeg beskjed om at jeg må jo betale for det jeg har brukt. Så da blir jo alt bare svindel! Jeg fikk beskjed om at de ser på hva jeg har brukt på et år for å regne ut hva som er korrekt beløp for meg å betale, men i ettertid så kommer de å sier jeg må betale for forbruk utover det de har funnet ut at er korrekt beløp. Dette er bare for dumt og viser seg at de ikke var fornøyd med at jeg bytter og prøver å hale ut noen siste kr i fra meg.

Svar fra Fjordkraft
27.07.2019 23.11
Hei David, og mange takk for din tilbakemelding. Det setter vi stor pris på. Her høres det ut som det har oppstått en misforståelse rundt hvordan produktet Full Kontroll fungerer. Dette er nemlig ikke en fastprisavtale.

Det stemmer at vi justerer fakturabeløpet hvis det skulle vise seg at du bruker mer eller mindre strøm enn forventet. Dette gjør vi for at den totale summen du betaler gjennom året skal bli riktig. Dette betyr likevel ikke at du "vinner" på å bruke mer strøm enn det vi har beregnet - vi opererer med et saldoprinsipp, slik at du alltid vil ligge over eller under forventet forbruk - og dermed også over eller under fakturert beløp. Tanken er at dette vil jevne seg ut gjennom året, siden man gjerne bruker mindre strøm om sommeren enn om vinteren.

Bruker du du mer strøm enn forventet vil du opparbeide deg en saldo for strømmen du har brukt, men altså ikke enda betalt for. Da vil vi etter hvert oppjustere det faste beløpet ditt, slik at den bedre gjenspeiler det faktiske forbruket ditt og slik at du ikke blir sittende med en stor ubetalt saldo liggende på kundeforholdet ditt. Når du avslutter kundeforholdet ditt ser vi på din saldo og gjør opp for om du har betalt inn for mye eller for lite i forhold til det faktiske strømforbruket ditt. Dette forklarer sluttfakturaen som du har fått fra oss. Hadde tilfellet vært motsatt, og du hadde brukt mindre strøm enn forventet, ville du hatt et beløp til gode hos oss som du ville fått automatisk utbetalt når kundeforholdet ble avsluttet.

Vi beklager at det har oppstått en misforståelse om hvordan dette produktet fungerer. Full Kontroll er ikke en fastprisavtale, men en betalingstjeneste. Ved å fakturere et gjennomsnitt av årsforbruket ditt hver måned er tanken at man får en jevnere strømregning gjennom året, og at disse fakturaene dermed blir mer forutsigbare. Men man må fortsatt betale for all strømmen som man faktisk bruker.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Vurderer å bytte selskap
"Ble oppringt og lurt til å tro at min nye strømleverandør ikke hadde overført abonnementet mitt"
1 syns denne omtalen er nyttig

Ble oppringt og lurt til å tro at min nye strømleverandør ikke hadde overført abonnementet mitt, deretter lurt til å godta 6 mnd bindingstid med Fjordkraft.

Svar fra Fjordkraft
25.07.2019 09.20
Hei Håvard. Dette høres ikke bra ut, og jeg vil virkelig beklage hvis du har opplevd dette hos oss. Dette skal ikke skje, og det er ikke en oppførsel som vi anser som greit. Jeg vet ikke hvem du er, så jeg kan dessverre ikke sørge for at du blir kontaktet av oss, men jeg vil på det sterkeste oppfordre deg til å ta kontakt med vår kundeservice. Fortell hva som har skjedd, og inkluder informasjon om når det skjedde. På denne måten kan vi ta dette videre inn i bedriften vår og informere den riktige ansvarlige.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
"Avtale inngått uten at jeg hadde takket ja"

Ble oppsøkt hjemme av dørselger som kom med mange lovnader om billigere strømpris og at jeg kom til å spare masse om jeg byttet til Fjordkraft. Dette var et tilbud som "ikke fantes på nett", og måtte derfor inngås direkte med selger. Jeg ville ikke inngå noen avtale uten å ha forhørt meg med andre, så derfor ble vi enige om at han skulle sende meg en mail, der jeg i løpet av fjorten dager kunne trykke på en knapp som sa at jeg ikke ville inngå avtale. Fikk aldri noen mail, men sms som sa "Takk for din bestilling av Fjordland garantistrøm osv.". Etter å ha forhørt meg med andre og lest omtaler på nett, fant jeg raskt ut at dette ikke var noe jeg ville gamble på, så sendte straks angreskjema. Forhåpentligvis blir det behandlet raskt og uten problemer.

Svar fra Fjordkraft
25.07.2019 09.19
Hei Marte, og takk skal du ha for tilbakemeldingen din. Jeg beklager at vår selger i dette tilfellet har fullført bestillingen uten ditt samtykke. Dette skal ikke skje, og jeg har full forståelse for at du opplever dette som ugreit. Jeg håper du vil kontakte vår kundeservice og opplyse om hva som har skjedd, samt når og hvor hendelsen fant sted, slik at vi kan ta dette videre internt hos oss. Vi ønsker aldri at noen skal føle seg lurt etter å ha vært i kontakt med oss. Angreskjemaet vil du ikke få noen problemer med, det vil bli behandlet fortløpende. Ønsker deg en fin dag.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"De sletter loggen på samtaler."
1 syns denne omtalen er nyttig

Snakket med kunderådgiver som erkjente at de hadde rot/feil i faktureringen. Ble lovet å få e-post med oversikt over fakturaer og at purring og inkasso-omkostninger ville bli slettet. Jeg fikk ingen e-post. Jeg tok kontakt igjen en uke senere, og da fantes det ingen logg på samtalen eller skrevet noe som helst om samtalen. Fikk beskjed på å henvende meg til inkassobyrået å gjøre opp der. Det har jeg gjort, og omgående skiftet til ny utbyder. Borettslaget jeg er styreleder i har også avtale med Fjordkraft. Her avventer vi nå ny utbyder.

Svar fra Fjordkraft
25.07.2019 09.17
Hei Karen, og takk skal du ha for tilbakemeldingen. Det er veldig trist å høre at du har hatt denne opplevelsen med oss, og jeg har full forståelse for at du synes dette er ugreit. Vi beklager det som har skjedd, og at du ikke føler deg tilstrekkelig ivaretatt. Slik skal det ikke være. Jeg kan forsikre deg om at vi ikke sletter kundelogger, men det kan nok tenkes at konsulenten du har snakket med har glemt å loggføre den første samtalen dere hadde. Dette skal selvsagt ikke skje.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Strøm er strøm, men....."

Fjordkraft hevder de har den billigste strømmen. Derimot har aldri jeg hatt høyere kostnader enn da jeg byttet til Fjordkraft. Det antas at de avregner forbruket på en annen måte enn konkurrentene. I tillegg benytter de Kredinor som inkasso-partner. Det er grunn god nok til å holde seg unna!

Svar fra Fjordkraft
18.07.2019 16.34
Hei Haakon, og takk skal du ha for tilbakemeldingen. Jeg kan forsikre deg om at vi ikke avregner forbruk på en annen måte enn konkurrentene våre. Det er det lokale nettselskapet ditt som er ansvarlig for måleravlesningene dine. Disse gjøres helt automatisk nå som de fleste av oss har fått AMS-målere, og nettselskapet ditt videresender disse avlesningene til oss. Det er disse avlesningene vi bruker når vi skal fakturere strømforbruket ditt. Siden jeg ikke vet hvilken strømavtale du har hatt med oss kan jeg ikke svare mer utfyllende enn dette, men jeg vil oppfordre deg til å kontakte oss på telefon, chat eller e-post hvis du ønsker hjelp med fakturaen din. Vi vil veldig gjerne få lov til å rette opp i eventuelle misforståelser som har oppstått.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Alexander O
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Villedende priser"

Har alltid vært strømkunde hos Fjordkraft. Etter jeg byttet til et annet selskap ringte en selger fra Fjordkraft og ville ha meg tilbake som kunde. Fikk et "bra" tilbud av han. Han opplyste hva det ville koste hos det nye selskapet, og at det tilbudet jeg fikk var bedre. Jeg byttet tilbake til fjordkraft. Når første faktura kom fikk jeg meg et sjokk. Det var dyrere enn det jeg hadde forventet, samt et månedlig påslag. Anbefales IKKE!

Svar fra Fjordkraft
16.07.2019 08.52
Hei Alexander. Her må jeg bare beklage at avtalen du fikk fra oss ikke stod til forventningene.

Jeg vet ikke hvilken avtale du har fått, men hvis det var en spotprisavtale må jeg informere om dette: Fakturalinjen på fakturaen din er en snittpris for hva strømmen din kostet gjennom måneden. Det vil si: Det blir presentert en snittpris for hele perioden. Siden alle med AMS-målere (altså de fleste av oss) nå får strømmen sin avlest per time, opererer man med en mye mer varierende spotpris gjennom døgnet og måneden enn det man gjorde før. En time kan spotprisen ha vært lav, mens noen timer senere kan den ha vært høy. For at vi skal slippe å sende ut en faktura på flere sider, med hver eneste timesmåling gjennom måneden og hvilken spotpris det var som var gjeldende i det tidspunktet, viser vi heller et gjennomsnitt.

Om det er dette som er grunnen til at din faktura har fremstått som høyere enn forventet vet jeg ikke, men jeg tenkte det kunne være greit å nevne dette sånn i tilfelle. Et påslag er også helt normalt på alle spotpris-avtaler, for å dekke bl.a elsertifikater og andre avgifter.

Hvis du ønsker mer informasjon rundt din konkrete faktura er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på telefon, chat eller e-post.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Har byttet selskap
"Feilfakturering. Behandler ikke klager."
2 syns denne omtalen er nyttig

Fakturerer for et mye høyere forbruk enn nettselskapet sender dem info om. Behandler ikke klager. De har stengt tilgangen min til Min side.

Svar fra Fjordkraft
05.07.2019 11.41
Hei Anne, og takk for tilbakemeldingen din. Dette høres veldig rart ut. Siden jeg ikke vet hvem du er har jeg dessverre ikke mulighet til å kontakte deg for å høre hva det er som har skjedd i denne saken. Jeg vil derfor på det sterkeste oppfordre deg til å kontakte oss på telefon, chat eller e-post slik at vi kan finne ut av dette sammen.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Dårlig servise og feil fakturaer"
2 syns denne omtalen er nyttig

De har registrert feil målernummer på meg, og sendte meg faktura med fakturagebyr. Jeg har bestilt faktura på mail uten fakturagebyr, men dette var egnorert. Deretter ringte sendte jeg mail ang. feil, som ble aldri besvart, og saken ble sendt automatisk til innkasso. Jeg ringte da og vi ble enig at målernummer er feil og kravet er feil. Etter en uke får jeg en ny faktura med samme feil målernummer og i tillegg Lindorff krav på forrige feil faktura. Forferdelig service, jeg måtte bytte til en annen strømsleverandør.

Svar fra Fjordkraft
05.07.2019 11.38
Hei Xenia, og takk skal du ha for tilbakemeldingen. Jeg skjønner godt at det du beskriver oppleves som frustrerende. Siden jeg ikke vet hvem du er har jeg dessverre ikke mulighet til å se hva som har skjedd i denne saken. Jeg vil på det sterkeste oppfordre deg til å kontakte oss på telefon, chat eller e-post hvis det er noe som er uklart eller virker feil. Vi vil veldig gjerne forsøke å rette opp i inntrykket som du har fått av oss.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kristine
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Bare lureri"
1 syns denne omtalen er nyttig

Jeg byttet til Fjordkraft variabel strømpris etter å ha pratet med en av deres medarbeidere som sto på stand utenfor nærbutikken. I vinter ble strømregningen veldig høy, og jeg sjekket da strømprisene bakover i tid. Det viser seg at de har tatt en uforholdsmessig høy strømpris sammenlignet med hva prisen skal ligge på i mitt fylke (Troms). Kundeservice gir meg bare arrogante svar når jeg tar kontakt og vil ha en forklaring. Bytter strømleverandør, og da ringes jeg plutselig ned av Fjordkraft. Aldri mer det selskapet!

Svar fra Fjordkraft
27.06.2019 12.53
Hei Kristine, og takk for tilbakemeldingen. En variabel strømavtale gir større forutsigbarhet for hvordan strømprisene blir fremover. Prisen fastsettes for en kortere periode, vanligvis 14 dager, slik at du slipper å oppleve hyppige prissvingninger. Spotprisen svinger gjennom hele døgnet, og man vil dermed også oppleve større variasjoner. Som regel er spotprisavtaler rimeligere over tid, men noen kunder setter pris på større forutsigbarhet. Det blir dermed opp til kunden hva som vil veie tyngst av pris og forutsigbarhet. Vi vil selvsagt beklage at du føler du har fått arrogante svar fra vår kundeservice - slik skal det ikke være, og vi tar tilbakemeldingen din med oss videre.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Jørgen A
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Oppdatering av omtale"
4 syns denne omtalen er nyttig

Bare en liten oppdatering fra omtalen jeg skrev for 3 uker siden: Fjordkraft ringte meg igjen for 5 dager siden og forklarte at de ikke hadde mottatt målerstanden fra nettselskapet. Dette skulle også være forklaringen på at jeg hadde fått en kwh-strømpris over 36% høyere enn spot-prisen. I stedet for å sende meg nye og riktige fakturaer basert på faktisk bruk sendte de heller fakturaene i går til Lindorf med 2 purregebyerer og rentetillegg. I tillegg har jeg i dag fått 2 nye fakturaer for en ny periode med masse feil. 40,2% høyere kwh-pris enn spot-prisen og flere ikke avtalte gebyrer. Til Fjordkraft: Jeg kommer ikke til å betale noe før jeg har fått fakturaer som stemmer overens med avtalen som jeg inngikk med deres telefonselger, men det ser det ikke ut til at dere klarer å få til. Har sikkert tøyst vekk 6-7 timer til nå på dette useriøse selskapet, og det ser visst ikke ut til å ende heller.

Rune J. S
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Hold seg unna"
1 syns denne omtalen er nyttig

Avtalen som de lokker med vare bare i 12 mnd så endre de den uten å informere om det og regninger bare går opp for hver gang.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Svindlet av dørselger"
1 syns denne omtalen er nyttig

Var nok litt for naiv og stolte på dørselgeren som forklarte av jeg fikk lavere strømpris, prisgaranti og makspris. Sjekket og signerte avtale på ipad, men fikk ikke avtalen på mail som avtalt. Endte opp med en pris som var over 10øre/kwh dyrere enn eksisterende avtale med annen leverandør. Abonnementet ble sagt opp etter 2 måneder.

Svar fra Fjordkraft
27.06.2019 12.49
Hei Ørjan, og takk skal du ha for tilbakemeldingen. Våre selgere skal ikke love at man får en lavere strømpris hvis dette ikke er tilfelle, så dette beklager vi.Vi setter stor pris på at du gir oss beskjed. Med vennlig hilsen Fjordkraft
Børre J. F
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Fast pris - fjordkraft - fornybar"

3 ganger prisregulert på 20 mnd. Årlig forbruk 15000 kwH fast og fornybargaranti. Som i utganspunktet ved inngåelse var 100 % vannkraft men dette blitt endret iløpet av årene. Ved andre gang endring måtte jeg klage: feil i utregning fikk jeg forklart- dobbel pris og den ble redusert kraftig. Fikk etter entid dog automatisk avregning grunnet for meget innbet. 3 gang kom nå 8 mnd etter og skal 40 prosent økning. Dette gidder jeg ikke klage på. Dem skal ha mere enn 500 mere enn konkurrent som også leverer fastpris på kraft fra Svorkas vannkraftverk. 6000 spart Om noen ikke vet dette fra før så har strømkunder i Norge uten opprinnelsegaranti subsidiert strømkunder i utlandet. Fjordkraft har tapt seg kraftig på både pris, kommunikasjon og kundeservice. Synd

Svar fra Fjordkraft
27.06.2019 12.26
Hei Børre, og takk skal du ha fortilbakemeldingen. Det er leit å høre at du er såpass misfornøyd med oss. Dette tar vi med oss videre. Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Lurer deg med "trippelgaranti""

Legger automatisk til en såkalt "trippelgaranti" til 548 kr i året. Fullstendig unyttig tjeneste som er gratis de første 3 månedene og deretter belastes i den detaljerte fakturaen. Ble belastet 1 år før jeg oppdaget dette. Helt avvisende kundeservice. Åpenbart at de spekulerer i dette som en skjult måte å øke prisen. Styr unna!

Svar fra Fjordkraft
20.06.2019 09.38
Hei Henrik, og takk for tilbakemeldingen. Det er veldig leit å høre at du føler deg lurt av oss, for det er ikke vår intensjon å lure kundene våre. Det må jeg bare beklage. Siden jeg ikke vet hvem du er kan jeg heller ikke se hvordan du ble kunde hos oss, og dermed heller ikke hvor vi ev. har vært uklare når Trippelgaranti har blitt lagt til på strømavtalen din. Hvis du har muligheten til å konakte oss på telefon, chat eller e-post, og videreformidle klagen din til oss på denne måten, får vi sjansen til å se nærmere på hvor det er vi har forbedringspotensiale. Du skal uansett ha takk for at du gir beskjed.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Avtalene deres justeres gradvis til dyrere og dårligere"
2 syns denne omtalen er nyttig

De introduserer stadig nye type avtaler, og da blir eksisterende avtaler gradvis justert dyrere og dårligere. Dette er rett og slett lureri der de satser på sløvhet og lite "våkne" kunder.

Svar fra Fjordkraft
27.06.2019 12.25
Hei Ronny, og takk skal du ha for tilbakemeldingen. Vi sender varsel til alle kunder inne på Min side før vi gjør endringer på en strømavtale, og man kan også få varsel på SMS eller e-post om ønskelig. Ved prisendringer varsles kundene minst 14 dager før endringen trer i kraft.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Yngvar M. H
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
"Kanskje ikke billigst, men beste kundeservice"

Har hatt god nytte av eurobonus avtalen og alltid kommet godt ut av det etter kontakt med kubdeservice. Det ender alltid opp i min favør. Har vært kunde lenge, godt forståelige fakturaer med grafer og historikk. Gikk over til Agva en kort stund for å spare noen kroner men der ble det bare irritasjon og negativ overraskelse samt dårlig kundeservice. Tilbake til Fjordkraft selv om jeg må vente et år for å få igjen Eurobonusavtalen.

Svar fra Fjordkraft
20.06.2019 09.38
Hei Yngvar, og tusen takk skal du ha for den hyggelige tilbakemeldingen! Det setter vi stor pris på. EuroBonus-avtalen vår er svært populær, og vi har kampanjer på den med jevne mellomrom der man kan få ekstra mange poeng når man bestiller avtalen. Så her er det bare å holde øynene åpne. Ønsker deg en fin dag videre.
Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Har byttet selskap
"Jeg var kunde hos Fjordkraft..."

Jeg var kunde hos Fjordkraft og fikk vite at de har slettet meg fra abonnenten uten jeg har sagt opp abonnementet min og fått dyrt strømregning fra Hafslund... Svindel strømleverandør og anbefaler ikke

Svar fra Fjordkraft
12.06.2019 12.48
Hei Hamed, og takk for tilbakemeldingen. Siden bytt.no er anonymt har jeg ikke mulighet til å se hva det er som har skjedd her, så jeg må svare deg på generelt grunnlag. Vi ønsker veldig gjerne at du tar kontakt med oss på telefon, chat eller e-post hvis noe er uklart angående det tidligere kundeforholdet ditt til oss, eller hvis det er noe som helst vi kan hjelpe deg med. Med vennlig hilsen Fjordkraft.
Kundetilfredshet
Kundeservice
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Sleip selger byttet uten samtykke"

Masete dørselger på kveldstid, jeg sa tilslutt ja til at han kunne sende meg tilbud på mail. Tilbudet dukket aldri opp, men et par uker senere viser det seg at jeg ufrivillig har blitt kunde hos Fjordkraft. Ingen informasjon, angreskjema e.l. er mottatt slik loven krever. Jeg kommer aldri til å ha et kundeforhold til en bedrift som driver på denne måten.

Svar fra Fjordkraft
07.06.2019 11.37
Hei Erik, og takk for at du gjør oss oppmerksomme på dette. Dette er ikke en oppførsel som vi aksepterer fra våre selgere. Jeg vil oppfordre deg til å ta kontakt med oss på telefon, chat eller e-post og gi oss mer informasjon rundt dette, slik at vi kan ta dette videre. Vi beklager at du har hatt denne opplevelsen med oss, for dette er ikke slik våre selgere skal opptre.
Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Villedene markedsføring Deluxe"

Ikke bli lurt av disse bandittene. Dårlig kundeservice, skjulte kostnader når du sier opp abonnementet. Jeg føler meg lurt.

Svar fra Fjordkraft
07.06.2019 11.36
Hei Reidar. Det er trist å lese at du har hatt denne opplevelsen av oss. Siden jeg ikke vet hvem du er vet jeg heller ikke hva det er som har skjedd, men jeg vil likevel beklage at du har fått et så dårlig inntrykk av oss. Ingen skal føle seg lurt etter å ha vært kunde hos oss. Jeg håper du tar kontakt med oss på telefon, chat eller e-post hvis det gjenstår noe som er uklart eller om det fortsatt er noe vi kan hjelpe deg med.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Wenche H
Kundetilfredshet
"Dørselger"

Fikk nettopp en selger på døren, som mente jeg må ha Fjordkraft siden "alle andre " i borettslaget har det! For noe tull og tøys. Velger leverandør selv. Ikke hyggelig med dørsalg midt i middagstider. Har også blitt oppringt utallige ganger. Aldri Fjordkraft!

Svar fra Fjordkraft
07.06.2019 11.36
Hei Wenche, og takk skal du ha for tilbakemeldingen. Vi tar dette med oss videre.
Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
"Hadde besøk av selger fra Fjordkraft..."
1 syns denne omtalen er nyttig

Hadde besøk av selger fra Fjordkraft. Han tilbød billig kraft. Jeg sa nei til tilbudet. Noen dager senere fikk jeg SMS med ordlyden: Vi minner om bestilling av strøm hos oss. Du må svare JA på denne meldingen for å bekrefte. Snakk om frekk måte å gå fram på. Jeg anbefaler alle derfor å holde seg langt vekk fra Fjordkraft.

Svar fra Fjordkraft
07.06.2019 11.35
Hei Trygve, og takk for tilbakemeldingen. Dette er ikke slik vi skal opptre i en salgssituasjon, og jeg beklager at du har hatt denne opplevelsen. Jeg vil oppfordre deg til å ta kontakt med oss på telefon, chat eller e-post, og fortelle oss om når og hvor dette fant sted, slik at vi kan ta dette videre.
Med vennlig hilsen Fjordkraft
Fjordkraft strømpriser
SJEKK OM FJORDKRAFT KAN LEVERE STRØM TIL DEG
OSLO
Fjordkraft leverer strøm til OSLO
ÅRLIG STRØMFORBRUK Usikker på forbruket ditt?
Ditt strømforbruk (kWt/år)
20 000 kWt
1000 kWt 50 000 kWt
Omtaler
Overblikk
Pris pr. mnd
Bestill
Spot Web
Innkjøpspris - Fjordkraft
256 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ikke fornybar energi
Ingen betalingskrav
702 kr
42,13 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Spot Web
Timespot - Fjordkraft
256 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ikke fornybar energi
Ingen betalingskrav
702 kr
42,13 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Spotpris Online
Timespot - Fjordkraft
256 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ikke fornybar energi
Krever eFaktura & AvtaleGiro
736 kr
44,13 øre/kWt
Detaljer
Les mer
LOfavør Innkjøpspris
Innkjøpspris - Fjordkraft
256 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ikke fornybar energi
Ingen betalingskrav
780 kr
46,77 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Enkel Spotpris
Innkjøpspris - Fjordkraft
256 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Fornybar energi
Ingen betalingskrav
788 kr
47,25 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Enkel Spotpris
Timespot - Fjordkraft
256 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Fornybar energi
Ingen betalingskrav
788 kr
47,25 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Spotpris Online
Innkjøpspris - Fjordkraft
256 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ikke fornybar energi
Krever eFaktura & AvtaleGiro
790 kr
47,37 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Eurobonus-avtalen
Innkjøpspris - Fjordkraft
256 omtaler
Etterskuddsvis betaling
90 dager bindingstid
Ikke fornybar energi
Ingen betalingskrav
816 kr
48,97 øre/kWt
Detaljer
Les mer
PowerSpot
Innkjøpspris - Fjordkraft
256 omtaler
Etterskuddsvis betaling
3 måneder bindingstid
Ikke fornybar energi
Ingen betalingskrav
816 kr
48,97 øre/kWt
Detaljer
Les mer
LOfavør Topp 3
Variabel pris - Fjordkraft
256 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ikke fornybar energi
Ingen betalingskrav
852 kr
51,13 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Industri Energi Topp 3 Garanti
Variabel pris - Fjordkraft
256 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ikke fornybar energi
Ingen betalingskrav
852 kr
51,13 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Garantistrøm
Variabel pris - Fjordkraft
256 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ikke fornybar energi
Ingen betalingskrav
854 kr
51,24 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Fjordkraft Forutsigbar
Variabel pris - Fjordkraft
256 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ikke fornybar energi
Ingen betalingskrav
967 kr
57,99 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Elbil-avtalen
Variabel pris - Fjordkraft
256 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ikke fornybar energi
Ingen betalingskrav
983 kr
58,99 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR