Meny

Fjordkraft omtaler og erfaringer

1,4/5
Forferdelig
Kundetilfredshet
Forferdelig
Kundeservice
Dårlig
Brukervennlighet
Dårlig
99
av 102 innen
strømselskap
11%
anbefaler
Fjordkraft
Filtrer omtaler
25
7
3
21
250
Sorter omtaler etter
Viser av 306 omtaler med
Relevans
SORTER OMTALENE ETTER
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med Fjordkraft?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Dårlig selskap med forferdelig kundeservice"

Useriøst selskap - anbefales ikke. Gir opplysninger som ikke stemmer, roter selv med faktureringen og sender da saker til inkasso uten forvarsel eller informasjon og viser ingen vilje til å løse problemet på en konstruktiv måte. Styr unna.

Svar fra Fjordkraft
27.02.2020 10.11
Hei Vicki. Så leit å høre at du har denne opplevelsen av oss. Siden jeg ikke vet hvem du er kan jeg heller ikke gå inn og se hva det er som har skjedd. Men vi beklager at du ikke er fornøyd med oss som strømleverandør - slik skal det ikke være.

På generelt grunnlag kan jeg si at vi aldri sender faktura til inkasso uten forvarsel. Mellom 6 og 10 dager etter fakturaforfall sender vi en SMS-purring. Denne inneholder all informasjonen man trenger for å betale. Purring per brev sendes ut 17 dager etter forfall, og 5 dager etter at denne purringen har forfalt sendes det ut et inkassovarsel. Først etter at inkassovarselet har forfalt påløper det inkassosalærer.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Manglende fakturaer og elendig kundeservice"

Fjordkraft greier ikke og sende meg faktura for strømforbruk, bare nettleie.. Dette har vedvart fra 22/10 2019 da måleren ble byttet Kundeservice er elendig.. får mail på at nå er alt ok... det er det IKKE. En kundebehandler sa jeg bare kunne bytte leverandør om jeg ikke var fornøyd... Og det vurderer jeg og gjøre Anbefaler ikke Fjordkraft til noen

Nathalie
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Fikser ikke opp i egne feil"
1 syns denne omtalen er nyttig

Siden skifte av målere har vi tydeligvis vært registrert på feil måler (vi på naboens og naboen på vår). Dette ble oppdaget nå, flere år etterpå, og nå forventer Fjordkraft at vi skal gjøre opp for deres feil, ved å betale naboen 12 000 kroner(!!!) eller nekte å betale, bli kreditert for hele perioden, få nye fakturaer som de varsler vil bli fryktelig mye dyrere for oss, de truer også med å si opp vår spot pris avtale om vi velger sistnevnte. Vi kan ikke forstå hvordan det skal være vi, ikke Fjordkraft som skal gjøre opp med naboen, det er hos dem feilen og ansvar ligger. Dette er ikke Fjordkraft enig i, og utviser bare dårlig og truende "kundeservice". Vi tar dette videre til elkagenemda og vil ALDRI igjen ha Fjordkraft som leverandør.

Svar fra Fjordkraft
25.02.2020 16.14
Hei Nathalie, og takk for at du la igjen en tilbakemelding her på Bytt. Det er leit å høre at du har hatt en såpass dårlig opplevelse som kunde hos oss. Siden jeg ikke vet hvem du er har jeg heller ikke noe innsyn i hva som har skjedd i saken din, men på generelt grunnlag kan jeg si at skifte til AMS-måler ikke kan føre til at feil person blir registrert på måleren. Utover dette kan jeg ikke spekulere i hva som har skjedd. Det høres fornuftig ut å ta saken videre til Elklagenemda, siden dette er en nøytral og uavhengig tredjepart. Jeg håper saken løses på minnelig vis, og ønsker deg en god uke.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Asbjørn L
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Bedrag"

Fjordkraft selger dyre strømavtaler med bindingstid. De promoterer dette som billige avtaler, når det i vårt tilfelle var ganske nøyaktig dobbelt så dyrt som en gjennomsnittlig avtale om spotpris. Styr unna!

Svar fra Fjordkraft
25.02.2020 16.14
Hei Asbjørn, og takk for tilbakemeldingen din. Nå vet jeg ikke hvilken avtale du sikter til, men jeg antar at du sikter til strømavtalen Garantistrøm (https://www.fjordkraft.no/garantistrom2-side). Dette er en prisavtale som vi tilbyr kunder som vil beskytte seg mot pristoppene som ofte kommer på høsten og vinteren, da strømprisene normalt sett går opp. I vinter har vi opplevd unormalt lave strømpriser, noe som har gjort denne avtalen mindre gunstig enn den normalt ville vært. Dette kunne vi ikke forutse. I november/desember 2019 var spotprisen mer som forventet i vintersesongen, så i denne perioden var ikke forskjellen mellom spot og Garantistrøm så stor. I en mer normal vinter kunne pristaket på 69,90 øre/kWh vært en god forsikring mot høye strømpriser.

Vi vil på generelt grunnlag alltid anbefale å sammenlinge de forskjellige typene strømavtaler(f.eks Garantistrøm mot variabel-avtaler og spotpris) før man velger. Noen kunder liker å ha et pristak og en mer forutsigbar strømpris, mens andre kunder foretrekker en spotpris som følger strømbørsen fra time til time. Her er det helt opp til enhver hva man foretrekker. Jeg håper dette var oppklarende.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Eidsiva ca 15 øre pr kwh, Tibber 14 øre, Fjordkraft ca 53 øre"

Trodde jeg hadde en meget god avtale med Fjord kraft med garantert fornøyd. Har 3 stk strømavtaler med forskjellige leverandører. 20.02 betaler jeg kr ca 53 øre hos Fjordkraft, Eidsiva ca kr 15 øre og Tibber kr 14 øre. Bør jeg være fornøyd med Fjordkraft? Terje

Svar fra Fjordkraft
21.02.2020 11.49
Hei Terje. Takk for tilbakemeldingen din.

Fjordkraft Garantert Fornøyd er en variabel kraftprisavtale og ikke en spotprisavtale. En variabel strømavtale gir større forutsigbarhet for hvordan strømprisene blir fremover. Prisen fastsettes for en kortere periode, vanligvis 14 dager, slik at du slipper å oppleve hyppige prissvingninger. Hvis det ikke er denne typen avtale man ønsker anbefaler vi heller en spotprisavtale, som til enhver tid følger gjeldende pris på strømbørsen. Noen kunder ønsker forutsigbarhet, mens andre er ikke redd for markedets svigninger og foretrekker derfor spot. Her kan man velge det som passer best til egne preferanser.

Garantert Fornøyd gir kunden en garanti for at den totale strømprisen for leveransens første 6 måneder skal være den billigste målt mot fem av landets største leverandører av variabel strømpris. Om du ikke er fornøyd med avtalen, tilbakebetaler vi fastbeløpet for inntil tre måneder.

Ellers har vi også prismatch, som kan også kan benytte seg av: https://www.fjordkraft.no/privat/strompriser/prismatch/.

Hvis du skulle ha noen spørsmål håper jeg du vil kontakte vår kundeservice. Vi kan også hjelpe deg med å bytte til en spotprisavtale. Du får enkelt tak i oss på både telefon, chat og Facebook. Ønsker deg er fin dag!

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Orker ikke å bli plaget mer av egen strømleverandør på døra"

Har hatt Fjordkraft i 2 år og er veldig fornøyd med deres kundeservice, "min side" på nettet og prisene har vært ok. De er rause med for sen betaling og alltid hyggelige på tlf og chat. Men, jeg har gått ut av telling på hvor mange ganger jeg har hatt de på døra i de to årene jeg har bodd her. Deres fremgangsmåte blir mer provoserende og useriøs for hver gang de dukker opp. I går fikk jeg nok og byttet strømleverandør pronto. Jeg har ved tidligere "dør-besøk" bedt om å få info på e-post i stedet, men opplever at dette ikke blir respektert. Det er ikke lenge siden det stod 4 ambulansepersonell med hjertestarter og båre på livreddende oppdrag på døra etter å ha oppfattet feil leilighetsnummer i nødsamtalen, de hadde en roligere og høfligere fremtreden enn Fjordkraft sine utsendte. Selv om det stod om liv og død noen etg opp... Har også hatt politi på oppdrag på døra i forbindelse med noe søk av gjerningsmenn, det var jo bare koselig... Neste gang dere planlegger å ringe på min dør, håper jeg dere ser den lille lappen over ringeklokka : FJORDKRAFT, NEI TAKK!!!!! De ødelegger service opplevelsen, gjør det vanskelig å være kunde og jeg sitter igjen med lite valuta for penga i form av høyt blodtrykk!!!

Svar fra Fjordkraft
20.02.2020 12.42
Hei Mary, og takk for tilbakemeldingen din. Det er leit å høre at du har hatt såpass negative opplevelser av våre dørselgere. Det beklager vi. Her hadde det vært veldig nyttig å vite hvem du er og hvor du bor, slik at vi kunne tatt dette videre med selgerne som jobber i ditt område. Hvis du ville tatt kontakt med oss og gitt oss disse opplysningene enten over telefon, chat eller Facebook hadde vi satt stor pris på det. Håper å høre fra deg.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Robert E
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Kjeltringer"

Fjordkraft driver kjeltring-policy og lar gjerne sine forbrukere betale 3-4 ganger normal strømpris. Her må du passe på! STYR UNNA!

Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
"En fantastisk kundeservice"
1 syns denne omtalen er nyttig

Vi har både strøm og mobil hos Fjordkraft. Mobilen er blant de billigste, og barna får dobbel data 3 måneder i året; påske, sommeren og jul. Bra fornøyd med det. Og strømavtalen er veldig bra. Den de tilbyr gjennom salgskanalene er ikke spesielt bra, men kvitt deg med trippelgarantien (med mindre du trenger den), og finn en av de andre gode avtalene de har (ex 1,99 i påslag på spot og 0 i månedsavgift). Ønsker du å bruke tilbudet om prismatch, er de veldig imøtekommende på kundeservice. Det gjelder å følge med, og forsøker de å lure meg er det slutt på vennskapet....

Svar fra Fjordkraft
19.02.2020 14.09
Hei Lars, og tusen takk for den gode tilbakemeldingen! Det setter vi enormt stor pris på. Og så godt å høre at du har oppdaget hvor lurt det er med Prismatch - vi blir veldig glade når folk benytter seg av denne muligheten. Ønsker deg en fortsatt fin uke, og hvis det er noe som helst vi kan hjelpe deg med i fremtiden er det selvsagt bare å ta kontakt.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Fjordkraft pris garanti er ren svindel"
1 syns denne omtalen er nyttig

Skjekket strømregningen og det visste seg at jeg hadde avtale prisgaranti plutselig uten mitt samtykke trodde jeg hadde spot pris avtale og dette gikk en stund før jeg merket dette. Og jeg har betalt mange tusen for mye... Her en kveld stod det en jentunge på døra her og sa ho var fra fjordkraft og skulle ha meg til å bytte til prisgaranti og argumenterte hvor mye bedre det var. Fryktelig useriøst av fjordkraft og sende slike udugelige folk på døra til folk. Den jentungen der kommer aldri hit igjen for å si det slik.

Svar fra Fjordkraft
19.02.2020 14.06
Hei Einar. Jeg antar at du sikter til strømavtalen Garantistrøm (https://www.fjordkraft.no/garantistrom2-side). Dette er en prisavtale som vi tilbyr kunder som vil beskytte seg mot pristoppene som ofte kommer på høsten og vinteren, da strømprisene normalt sett går opp. I vinter har vi opplevd unormalt lave strømpriser, noe som har gjort denne avtalen mindre gunstig enn den normalt ville vært. Dette kunne vi ikke forutse. I november/desember 2019 var spotprisen mer som forventet i vintersesongen, så i denne perioden var ikke forskjellen mellom spot og Garantistrøm så stor. I en mer normal vinter kunne pristaket på 69,90 øre/kWh vært en god forsikring mot høye strømpriser.

Vi vil på generelt grunnlag alltid anbefale å sammenlinge de forskjellige typene strømavtaler(f.eks Garantistrøm mot variabel-avtaler og spotpris) før man velger. Noen kunder liker å ha et pristak og en mer forutsigbar strømpris, mens andre kunder foretrekker en spotpris som følger strømbørsen fra time til time. Her er det helt opp til enhver hva man foretrekker. Jeg håper dette var oppklarende, og at du tar kontakt med oss hvis du har ytterligere spørsmål. Ønsker deg en fin uke.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Villedende"

Selger alt for dyre løsninger. Produktet "Alltid fornøyd" hørtes ut som en god avtale, men det er Variabel strøm og dermed ren bløff. Styr unna!

Svar fra Fjordkraft
19.02.2020 14.01
Hei Arne, og takk for tilbakemeldingen. Vi vil alltid anbefale å sjekke hvilken strømavtale det er man kjøper før man inngår avtalen. På variable strømavtaler settes det en fastpris for minst to uker av gangen. Du får en mer stabil strømpris, og prisendringer blir varslet inne på Min side. Dette er en god løsning for kunder som ønsker en mer forutsigbar strømpris. Hvis man heller ønsker at strømprisen skal følge strømbørsen vil vi alltid anbefale en spotpris-avtale. Vi tilbyr begge deler, samt andre spesialavtaler for kunder som f.eks ønsker elbil-fordeler eller EuroBonus-poeng. Her står man helt fritt til å velge det som passer best til egne preferanser. Ønsker deg en fortsatt fin uke!

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Elendig kundeservice"

Elendig kundeservice, når jeg tok kontakt med de var hun jeg snakket med direkte frekke. Lett å se her at jeg ikke er den eneste som ikke er fornøyd med fjordkraft. De må virkelig gjøre noe med kundeservicen deres.

Svar fra Fjordkraft
19.02.2020 14.03
Hei, og takk skal du ha for tilbakemeldingen. Det er trist å høre at du har hatt denne opplevelsen med vår kundeservice, for slik skal det ikke være. Det beklager vi. Hvis du ikke fikk svar på det du lurte på vil jeg anbefale deg å kontakte oss på f.eks Facebook - da slipper du eventuell ventetid i telefonen. Jeg håper vi kan greie å rette opp i det dårlige inntrykket du har fått.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Magnus K. L
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Utspekulert svindel"

De gir rabatt og tilsynelatebde gode avtaler men hvis jeg ikke hadde fulgt med hadde jeg måttet betale for tilleggstjenester jeg ikke trenger og i tillegg for en relativt dyr avtale. Priamatchen er bare tull. Jeg får kun matchet pris i en mnd. selv om konkurrenten fortsatt har samme lave pris. Det finnes ingen måte å få en konkurransedyktig pris hos Fjordkraft over tid uten å bruke masse tid på å følge opp avtalen.

Svar fra Fjordkraft
10.02.2020 14.06
Hei Magnus. Takk for tilbakemeldingen. Nå vet jeg ikke hvilken strømavtale du sikter til, men vi vil alltid anbefale å lese vilkårene før man inngår en strømavtale slik at man vet hva man kjøper. Slik kan man fort se om man heller burde kjøpe en annen type avtale.

Når det gjelder Prismatch fungerer det på denne måten: Benytter du deg av Prismatch bytter vi din strømavtale, så du får tilsvarende avtale hos oss som du har blitt tilbudt hos en annen strømleverandør. Dersom tilbudet fra annen strømleverandør gjelder i en begrenset periode, matcher vi prisen for samme periode. Etter endt periode gjelder standard avtale, tilsvarende den avtaletypen du har blitt tilbudt. Hvis avtalen ikke gjelder for en begrenset periode stemmer det at vi kun matcher i 30 dager, men i slike tilfeller vil ofte en standard spot-avtale uansett være gunstigere over tid.

Jeg håper dette var oppklarende. Ønsker deg en fin uke.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Elisabeth
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Føler meg grundig lurt som har betalt overpris i årevis!"

Denne leverandøren holder ikke mål. Byttet i Jan 2020 til ny leverandør som vil spare meg for 7-8000 kr pr år.

Svar fra Fjordkraft
10.02.2020 14.06
Hei Elisabeth, og takk for tilbakemeldingen. Det er trist å høre at du føler deg lurt av oss - det er aldri vår intensjon. Inne på Min side kan man enkelt informasjon om hvilken strømavtale man har og hvilke priser som gjelder. Denne informasjonen finner man også på sin månedlige faktura. Det stemmer at man selv må følge med på om det kan være på tide å endre strømavtalen sin, men det er lett å få oversikt via våre nettsider.

Vi har også Prismatch, som betyr at vi matcher prisen hvis du finner en billigere avtale hos en annen strømleverandør. Det kan du lese mer om her: https://www.fjordkraft.no/strom/strompriser/prismatch-strom/

Det er synd å se at du har forlatt oss, for her er jeg sikker på at vi kunne vært behjelpelige hvis du hadde kontaktet oss og fortalt at du ikke var fornøyd med avtalen din. Jeg håper du blir fornøyd hos ditt nye strømselskap, og ønsker deg en fin uke.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Lureri. Slitsomme dør og telefonselgere"

Slitsomme dør og telefonselgere. De gir seg ikke og kommer med uriktig informasjon. Sist de var på døra påstod de at de måtte inn i oppgangen for å gi oss viktig info om de nye strømmålerne...

Svar fra Fjordkraft
10.02.2020 13.27
Hei Geir, og takk for tilbakemeldingen din. Hvis selgerne våre kommer med uriktig informasjon, enten det er om strømavtalene våre eller om hvilket ærend de er ute i, så ønsker vi svært gjerne å få beskjed om det. Dette er ikke greit, og vi ønsker alltid å ta dette videre internt. Vi hadde satt stor pris på det hvis du vil kontakte vår kundeservice på telefon, chat eller Facebook og fortelle oss når og hvor dette fant sted. Også beklager vi selvsagt at du har hatt en dårlig opplevelse. Slik skal det ikke være.

Håper å høre fra deg.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Lureri"

Føler meg lurt da jeg fikk avtale om full kontroll, ser nå at det står langt ut i regningen at jeg har garantistrøm.. men uansett, jeg fikk avtale om å betale 899/mnd i starten. Etter dette har den ved gjevne mellomrom økt, og nå har den økt igjen til 2400kr/mnd! Kommer til å bytte så fort jeg finner et selskap med god omtale.

Svar fra Fjordkraft
10.02.2020 13.26
Hei Silje. Takk skal du ha for tilbakemeldingen - det er trist å høre at du ikke lenger ønsker å være strømkunde hos oss. Full Kontroll er ikke en strømavtale, men en betalingstjeneste du bestiller i tillegg til den avtalen du allerede har for å jevne ut strømutgiftene gjennom året. Vi beregner beløpet ut fra hvor mye strøm du vanligvis bruker - forventet årsforbruk delt på 12. Det betyr at hvis det viser seg at du bruker mer strøm enn forventet vil vi etter hvert også oppjustere det faste månedsbeløpet. Dette gjør vi for at den totale summen du betaler gjennom året skal bli riktig. Du kan lese mer om Full Kontroll her: https://www.fjordkraft.no/privat/full-kontroll/

Noen ganger kan økningen i månedsbeløp komme av en reell økning i strømforbruk. Andre ganger ser vi at strømkunden ikke har lest av måleren sin på svært lang tid, og at de dermed ser en dramatisk oppjustering av månedsbeløpet sitt når dette gjøres - fordi man plutselig har et reelt forbruk å basere seg på. Det har også skjedd at nettselskapet til kunden har meldt inn feil strømforbruk til oss, slik at oppjusteringen skjer basert på feil tallgrunnlag. Hva som har skjedd i ditt tilfelle er det dessverre umulig for meg å si, siden jeg ikke vet hvem du er.

Jeg håper dette var oppklarende. Hvis du ønsker hjelp av oss til å se nærmere på denne saken vil jeg på det sterkeste oppfordre deg til å kontakte vår kundeservice.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Meglerselskap + Fjordkraft = Lureri"
1 syns denne omtalen er nyttig

Kjøpte nylig leilighet og fikk beskjed fra eiendomsmegler om at jeg på overtagelsestidspunktet automatisk ville få rimeligste strømleverandør som alternativ i portalen deres. Ender opp med en avtale som heter "Garantert fornøyd" - for å si det mildt er det en av de dårligste avtalene jeg har sett. Prisene hos Fjordkraft gikk OPP mens stømprisene (spotpris) hos andre har gått NED i samme periode. Forstå det den som kan. Det lukter skitten vennetjeneste mellom to selskap, som ikke hører noe sted hjemme i et fritt konkurransemarked. De skryter også av sin egen prismatch, men det gjelder kun opp mot tilsvarende avtaler hos andre og man finner ikke ett eneste like dårlig tilbud hos noen andre leverandører (fin helgardering fra Fjordkraft sin side). Har nylig byttet leverandør og blir plaget med gjentatte anrop fra Fjordkraft, jeg kommer ikke til å ta telefonen og kommer nok neppe til å bli kunde hos dem igjen. Har byttet til Tibber og utregningen viser at faktura mer eller mindre er halvert hos dem enn hos Fjordkraft.

Svar fra Fjordkraft
10.02.2020 13.19
Hei Kåre, og takk for tilbakemeldingen. Det er leit å høre at du ikke har vært fornøyd i din tid som kunde hos oss.

Vi har avtale med noen meglere, som på overtagelse enten har med et fysisk skjema for bestilling eller en iPad hvor kunden fyller ut bestillingsinformasjon. Der signerer man på at man ønsker oss som leverandør. Dette er helt frivillig.

Garantert Fornøyd gir deg en garanti for at den totale strømprisen for leveransens første 6 måneder skal være den billigste målt mot fem av landets største leverandører av variabel strømpris. Avtalen har ingen bindingstid, og man står helt fritt til å ikke inngå avtalen, eller til å bytte til en annen avtale (eller strømleverandør) etter avtaleinngåelse. Det stemmer at vi bare matcher tilsvarende avtaler med Prismatch, men siden strømavtalen din ikke hadde bindingstid stod du likevel helt fritt til å velge den strømavtalen du selv ønsker - f.eks en spot-avtale.

Det er veldig leit å høre at du ikke har vært fornøyd med oss, særlig med tanke på at det virker som det kan ha vært en misforståelse inne i bildet. Jeg er sikker på at vi kunne kommet frem til en løsning som ville passet deg bedre. Når skaden likevel er skjedd er det uansett godt å høre at du er fornøyd hos ditt nye strømselskap.

Ønsker deg en god uke.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Lureri"

Fikk avtale ifbm handel hos Power. Var greit priset i starten men med 6mnd bindingstid var det ikkje god butikk. Og når bindingstiden var over var det rett over på svært høye priser. Heldigvis sjekket eg og fikk sagt opp før skaden var blitt for stor.

Svar fra Fjordkraft
11.02.2020 10.27
Hei Ove. Det er leit å høre at du ikke har vært fornøyd i tiden du har hatt som kunde hos oss. Det bekager vi. Våre priser er konkurransedyktige, og vi vil ofte gi ekstra gode tilbud til kunder er villig til å binde seg til oss som leverandør. Men da er det også som regel snakk om en kampanje med begrenset varighet.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Følg med ellers blir du rundtlurt"
2 syns denne omtalen er nyttig

Følg med på hva du betaler, du får ikke beskjed på mail eller posten, må logge inn på min side for å se. Jeg fant ut jeg hadde en avtale som ikke finnes på nettsidene en gang, sikkert noe svindelsamarbeid mellom eiendomsmegler og fjordkraft. Møter null forståelse for min dårlige erfaring hos kundeservice eller selger som ringte når de oppdaget at jeg byttet selskap. Aldri mer!

Svar fra Fjordkraft
22.01.2020 15.23
Hei Lisa, og takk for tilbakemeldingen. Det er leit å høre at du ikke har vært fornøyd i din tid som kunde hos oss.

Hvis du fikk tilbud om strømavtale fra eiendomsmegleren din har du fått avtalen Garantert Fornøyd (https://www.fjordkraft.no/privat/stromavtaler/garantert-fornoeyd/). Vi har avtale med meglere, som på overtagelse enten har med et fysisk skjema for bestilling eller en iPad hvor kunden fyller ut bestillingsinformasjon. DEr signerer man på at man ønsker oss som leverandør. Etterpå får man kvittering når alt er registrert hos oss, slik at det aldri skal være noen tvil om at en bestilling har funnet sted. Får vi ikke signatur fra kunden så går heller ikke bestillingen igjennom hos oss.

Garantert Fornøyd gir deg en garanti for at den totale strømprisen for leveransens første 6 måneder skal være den billigste målt mot fem av landets største leverandører av variabel strømpris. Du kan selv velge å fornye denne garantien etter 6 måneder. Vi tilbyr også Prismatch, som betyr at vi matcher prisen på tilsvarende avtale.

Endringer i avtalen blir alltid varslet om på Min side, men man kan i tillegg velge å bli varslet på e-post eller SMS.

Hvis det er noe som helst vi kan hjelpe deg med håper jeg du vil kontakte vår kundeservice.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Lureri"
1 syns denne omtalen er nyttig

Gikk på med gavekort fra Elkjøp om jeg bytta abonnement til Fjordkraft. Det ble billigere, men etter ca 12 mnd ble regningen nesten dobla, noe som førte til at jeg byttet til en annen strømleverandør. Da fikk jeg en regning fra Fjordkraft. pålydende 2500kr. Jeg stilte spørsmål ved dette, men fikk ikke noe klart svar. Bindetiden var over da jeg byttet. Kjenner meg forbanna hver gang jeg ser reklamen deres på TV. Billigst... ja særlig. Svindel.

Svar fra Fjordkraft
22.01.2020 14.03
Hei Brit H, og takk for tilbakemeldingen. Her er jeg litt usikker på om du har lagt igjen en anmeldelse på riktig selskap, for vi har ikke solgt strømavtaler gjennom Elkjøp, hverken med eller uten gavekort. Jeg vet at NorgesEnergi har hatt dette tidligere, er det kanskje dem du mener? Jeg håper du tar kontakt med vår kundeservice hvis du er usikker, eller hvis du trenger assistanse fra oss.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Matthias
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Ren svindel"
3 syns denne omtalen er nyttig

"Garantert fornøyd" må være det mest misvisende navnet på en strømavtale. Her får du spotpris (+ et lite påslag), som per i dag er på 30,3 øre/kWh, med garanti om å være blant de 10 rimeligste i Norge. Da strømregningene plutselig eksploderte leste jeg det med liten skrift: Etter 6 måneder opphører garantien om å være konkurransedyktig og svindlerne satte opp prisen til 74,99 øre/kWh!!! Håper flere kan melde de inn til forbrukerrådet.

Svar fra Fjordkraft
17.01.2020 10.08
Hei Matthias. Så leit å høre at du ikke er fornøyd med oss. Fjordkraft Garantert Fornøyd er en variabel kraftprisavtale og ikke en spotprisavtale. En variabel strømavtale gir større forutsigbarhet for hvordan strømprisene blir fremover. Prisen fastsettes for en kortere periode, vanligvis 14 dager, slik at du slipper å oppleve hyppige prissvingninger.

Garantert Fornøyd gir kunden en garanti for at den totale strømprisen for leveransens første 6 måneder skal være den billigste målt mot fem av landets største leverandører av variabel strømpris. Dette kommer tydelig frem fra avtalens vilkår. Man kan aktivere garantien for nye 6 måneder inne på Min side, og avtalen er helt uten binding.

Ellers har vi også prismatch, som kan også kan benytte seg av: https://www.fjordkraft.no/privat/strompriser/prismatch/.

Hvis du skulle ha noen spørsmål håper jeg du vil kontakte vår kundeservice. Ønsker deg er fin dag.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Selger trippelgaranti til pensjonister!!!"

Sjekket strømregning og denne trippelgarantien de tar betalt for. Fullstendig meningsløst å betale for dette som pensjonist. "Lønna" kommer uansett hver måned, om man er syk eller frisk. Tilbake står en forsikring ved lynnedslag som uansett dekkes gjennom husforsikring. Har nå betalt for dette i flere år. Ved telefonhenvendelser til Fjordkraft får jeg beskjed om at dette har jeg godtatt ved bestilling. Vanskelig å tilbakevise hva som skjedde ved opprettelsen som skjedde ved handel på Power. Jeg ble fortalt at jeg også har fått SMS om dette. Kunne finne tilbake til SMS fra Fjordkraft. Inneholdt bare en link til nettsted. Kommer til å bytte strømleverandør.

Svar fra Fjordkraft
17.01.2020 11.54
Hei Kingas, og takk for tilbakemeldingen. Jeg skulle veldig gjerne satt deg i kontakt med vår klagebehandler slik at han kunne fått sett skikkelig på hva det er som har skjedd her, men siden du er anonym er dette dessverre ikke mulig. Jeg vil oppfordre deg til å kontakte oss på telefon, chat eller Facebook, slik at vi kan se videre på denne saken sammen med deg. Håper vi hører fra deg.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Garantert misfornøyd"
1 syns denne omtalen er nyttig

Dette selskapet har 2 forskjellige abonnent. Jeg har altså spotpris. Det billigste alternativet (trodde jeg) Når jeg sjekker dagens strømpris på mitt postnummer får jeg opp en pris som er mer enn dobbelt så lav som den jeg betaler i min spotprisavtale. Fast månedsbeløp er også lavere.. årsaken er antageligvis at de i vilkårene skriver at de kun garanterer billigste pris målt opp mot de 5 billigste konkurrentene i 6 mnd. Etter dette må du selv aktivere nye 6 mnd med prismatch dersom du ikke ønsker å betale dobbel eller tredobbelpris for strømmen din.. dette er absolutt villedende markedsføring. Du får overhodet ikke spotpris her. At dette er lov (hvis det er lov) er utrolig. Du får spotpris i 6 mnd... etter det en fantasipris

Svar fra Fjordkraft
17.01.2020 10.41
Hei Richard. Så leit å se at du har forlatt oss. Hvis jeg har forstått deg riktig har du avtalen Garantert Fornøyd? Dette er en variabel kraftprisavtale og ikke en spotprisavtale. En variabel strømavtale gir større forutsigbarhet for hvordan strømprisene blir fremover. Prisen fastsettes for en kortere periode, vanligvis 14 dager, slik at du slipper å oppleve hyppige prissvingninger.

Garantert Fornøyd gir kunden en garanti for at den totale strømprisen for leveransens første 6 måneder skal være den billigste målt mot fem av landets største leverandører av variabel strømpris. Dette kommer tydelig frem fra avtalens vilkår. Man kan som du sier aktivere garantien for nye 6 måneder inne på Min side, og avtalen er helt uten binding.

Ellers har vi også prismatch, som kan også kan benytte seg av: https://www.fjordkraft.no/privat/strompriser/prismatch/.

Hvis du skulle ha noen spørsmål håper jeg du vil kontakte vår kundeservice. Ønsker deg er fin dag.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Overgitt
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Uærlig"

Belaster andres strøm på min faktura, forsøk på bedrageri eller bare evneløse for å rydde opp i rotet sitt.

Svar fra Fjordkraft
06.01.2020 13.38
Hei Overgitt. Takk for tilbakemeldingen. Her høres det ut som det har skjedd noe som ikke skal skje, men jeg kan forsikre deg om at vi ikke driver med bedrageri. Siden jeg ikke vet hvem du er har jeg heller ikke mulighet til å sjekke hva det er som har skjedd, så jeg vil på det sterkeste oppfordre deg til å kontakte vår kundeservice slik at vi kan se nærmere på dette sammen med deg. Det finnes helt sikkert både en naturlig forklaring på dette, og sannsynligvis også en løsning. Jeg håper vi hører fra deg.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
William S
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Langt langt fra billig"
1 syns denne omtalen er nyttig

Byttet fra Fjordkraft til Fortum i høst. Noen dager senere ble jeg kontaktet av Fjordkraft som kunne opplyse at jeg ikke hadde hatt den beste avtalen de kunne tilby meg (rart jeg måtte bytte selskap for å få vite det) Byttet tilbake til Fjordkraft igjen, strømregning neste måned var ca 30% høyere. Blir nytt strømbryter før nyttår og ingen anbefalinger.

Svar fra Fjordkraft
02.01.2020 12.16
Hei William, og takk for tilbakemeldingen. Det er veldig leit å høre at du ikke har vært fornøyd med kundeforholdet ditt hos oss. På generelt grunnlag vil vi alltid anbefale å sjekke strømavtalen sin med jevne mellomrom, på samme måte som man gjør det med lånerenter og forsikring. På denne måten kan man forsikre seg om at man alltid har det gunstigste tilbudet. Vi har også Prismatch (https://www.fjordkraft.no/privat/strompriser/prismatch/), der vi kan matche prisen hvis du finner en billigere avtale hos en annen strømleverandør.

Jeg forstår likevel selvsagt at du er skuffet hvis du ble lovet en lavere faktura hos oss og endte opp med en høyere en. Siden jeg bare har fornavnet ditt har jeg ikke mulighet til å sjekke opp i hva grunnen til dette kan være, men jeg vil oppfordre deg til å kontakte oss på telefon, chat eller Facebook hvis du ønsker at vi ser nærmere på dette for deg.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Hege K. M
Kundetilfredshet
"Villeder"
1 syns denne omtalen er nyttig

Bruker villedende informasjon for å få deg til å bytte strøm kunde. Aggressive salgsteknikker - de går dør til dør i hektiske tider, er på deg selv om du sier det ikke passer. Var på døra mi 2 dager på rad, selgere sa at Hasflund er solgt (De gir inntrykk av at det er dødsviktig å bytte strøm leverandør IGÅR!)!! (Gamle nyheter som ikke er reelle pr 2019!) For meg er det viktig at strømleverandør er via USBL /OBOS ol - det sa de at de hadde... Ett enkelt google søk og Fjordkraft har ingen fordeler for oss kunder i USBL eller OBOS.

Svar fra Fjordkraft
02.01.2020 12.14
Hei Hege, og takk skal du ha for tilbakemeldingen. Det er svært viktig for oss at våre selgere ikke kommer med feilinformasjon i møte med potensielle kunder. Vi hadde satt stor pris på det om du vil kontakte oss på telefon, chat eller Facebook og fortelle oss om opplevelsen din, sammen med når og hvor dette fant sted. På denne måten har vi muligheten til å ta dette videre til selgerne i ditt område.

Ønsker deg et godt nytt år.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Fjordkraft strømpriser
SJEKK OM FJORDKRAFT KAN LEVERE STRØM TIL DEG
OSLO
Fjordkraft leverer strøm til OSLO
ÅRLIG STRØMFORBRUK Usikker på forbruket ditt?
Ditt strømforbruk (kWt/år)
20 000 kWt
1000 kWt 50 000 kWt
Omtaler
Overblikk
Pris pr. mnd
Bestill
Spot Web
Innkjøpspris - Fjordkraft
306 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
310 kr
18,61 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Fjordkraft Spotpris Web
Timespot - Fjordkraft
306 omtaler
Prisen varer i minimum 12 måneder
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Krever eFaktura & AvtaleGiro
344 kr
20,61 øre/kWt
Detaljer
Les mer
LOfavør Innkjøpspris
Innkjøpspris - Fjordkraft
306 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
388 kr
23,25 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Enkel Spotpris
Innkjøpspris - Fjordkraft
306 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
396 kr
23,73 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Spotpris Online
Innkjøpspris - Fjordkraft
306 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Krever eFaktura & AvtaleGiro
398 kr
23,85 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Eurobonus-avtalen
Innkjøpspris - Fjordkraft
306 omtaler
Etterskuddsvis betaling
90 dager bindingstid
Ingen betalingskrav
424 kr
25,45 øre/kWt
Detaljer
Les mer
PowerSpot
Innkjøpspris - Fjordkraft
306 omtaler
Etterskuddsvis betaling
3 måneder bindingstid
Ingen betalingskrav
424 kr
25,45 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Garantistrøm
Andre prismodeller - Fjordkraft
306 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
537 kr
32,24 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Elbil-avtalen
Andre prismodeller - Fjordkraft
306 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
550 kr
32,99 øre/kWt
Detaljer
Les mer
LOfavør Topp 3
Andre prismodeller - Fjordkraft
306 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
569 kr
34,13 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Industri Energi Topp 3 Garanti
Andre prismodeller - Fjordkraft
306 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
569 kr
34,13 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR