Meny

Fjordkraft strømpriser

SJEKK OM FJORDKRAFT KAN LEVERE STRØM TIL DEG
OSLO
Fjordkraft leverer strøm til OSLO
ÅRLIG STRØMFORBRUK Usikker på forbruket ditt?
Ditt strømforbruk (kWt/år)
20 000 kWt
1000 kWt 50 000 kWt
Omtaler
Overblikk
Pris pr. mnd
Bestill
Fjordkraft Spotpris Web
Timespot - Fjordkraft
310 omtaler
Prisen varer i minimum 12 måneder
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Krever eFaktura & AvtaleGiro
229 kr
13,74 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Fjordkraft omtaler og erfaringer
1,5/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Dårlig
Brukervennlighet
Dårlig
98
av 102 innen
strømselskap
12%
anbefaler
Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
"Fantastisk strøm og mobil"

Leser andre anmeldelser her om mye negativitet - har vært strøm og mobil kunde hos Fjordkraft i lang tid, ingen ting å klage på, billig strøm og mobil, så enkelt er det

Svar fra Fjordkraft
26.03.2020 08.07
Tusen takk for den gode tilbakemeldingen Knut. Det setter vi enormt stor pris på. Hvis det skulle være noe som helst vi kan hjelpe deg med i fremtiden er det selvsagt bare å ta kontakt. Ønsker deg en god dag.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Svetlana M
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Jeg ble lurt i dårligere avtale"
1 syns denne omtalen er nyttig

Jeg ble lurt av Fjordkraft. Kasserer i elektrovarebutikk lurte meg ved å mase fælt mens jeg var dårlig, til en strømavtale. Det ble skjult prispåslag, bindingstid osv. Jeg fikk ikke se og lese avtalen an gang, hun bare snakket mye. Jeg kan ikke huske at jeg signerte noe fordi jeg var dårlig. Dette var rent lureri.

Svar fra Fjordkraft
26.03.2020 08.04
Hei Svetlana. Så leit å høre at du er misfornøyd med avtalen som du har fått via forhandler. Når man velger å takke ja til et av disse tilbudene får man en SMS som man må svare på for å godkjenne avtalen, så her er det ikke nok å bare takke ja i kassen - man må også selv gå inn og bekrefte kjøpet av avtalen via SMS. I denne SMSen er det også tydelig linket til avtalevilkårene. Ingenting er skjult, ettersom alt står forklart i disse vilkårene. Alle avtaler som er inngått hos Power har bindingstid grunnet rabatten, men den eneste konsekvensen ved å bryte bindingstiden er at man må tilbakebetale rabatten som man fikk. Jeg håper dette var oppklarende, og ønsker deg en god dag.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Strømkunde
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Bryter angrefristloven og oppgir gale premisser for å bytte til de"

Jeg ville bytte til LOS pga Coop strømavtale er en av de beste i Norge. Dagen etter ble jeg oppringt av Fjordkraft, de ville ha meg tilbake. De påstod at LOS ikke kunne gi denne gode avtalen over lengre tid, og tilbød 6 måneder med prismatch. Jeg svarte derfor JA på sms fra Fjordkraft. Neste dag avkreftet LOS påstanden til Fjordkraft! Los sa at de kan gi den avtalen i lang tid fremover, sannsynligvis flere ÅR. Jeg hadde derfor takket Ja til Fjordkraft på GALE premisser. Jeg sa til kundebehandleren i LOS at Fjordkraft hadde bruddgebyr på 500,- i sms-en jeg svarte Ja på. LOS sa til dette at man har 14 dagers angrefrist, og jeg var innenfor fristen. Jeg byttet derfor til LOS, som planlagt. I dag fikk jeg ny sms fra Fjordkraft der de sier at jeg må betale 500 i bruddgebyr! STYR UNNA FJORDKRAFT! Er du Coop medlem, velg heller LOS og få spotpris + 3,45 øre påslag, 9 kr i fastbeløp pr måned, 2 % medlemsbonus av det du bruker på strøm, og 200 kr i velkomstbonus.

Svar fra Fjordkraft
12.03.2020 15.06
Hei, og takk for tilbakemeldingen. Hvis vår selger har opptrådt uprofesjonelt når du ble solgt inn på strømavtalen hos oss beklager vi det, for slik skal det ikke være. Vi skal opptre ærlig og redelig i møte med både nye og eksisterende kunder. Når det gjelder bruddgebyret håper jeg du tar kontakt med oss, for dette høres ikke riktig ut. Jeg håper vi hører fra deg.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
"Meget godt fornøyd"
1 syns denne omtalen er nyttig

Fatter ikke alle negative omtaler. Har vært kunde hos Fjordkraft i 2 år, mobil og strøm. Er kjempefornøyd. Bruker prismatch aktivt hver måned og har spart tusenvis av kroner. Årsaken til 4 stjerner og ikke 5 er at jeg et par ganger har måttet ringe fordi prismatch er uteglemt, men da har de rettet dette uten å mukke. Anbefales, men som overalt ellers, vær oppmerksom, sjekk faktura og følg med.

Svar fra Fjordkraft
09.03.2020 13.49
Hei Reidar, og tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen denne anmeldelsen av oss. Det setter vi stor pris på. Vi tar med oss tilbakemeldingen din ang. Prismatch videre, takk for at du gir oss beskjed. Ønsker deg en fin uke!

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Dårlig selskap med forferdelig kundeservice"

Useriøst selskap - anbefales ikke. Gir opplysninger som ikke stemmer, roter selv med faktureringen og sender da saker til inkasso uten forvarsel eller informasjon og viser ingen vilje til å løse problemet på en konstruktiv måte. Styr unna.

Svar fra Fjordkraft
27.02.2020 10.11
Hei Vicki. Så leit å høre at du har denne opplevelsen av oss. Siden jeg ikke vet hvem du er kan jeg heller ikke gå inn og se hva det er som har skjedd. Men vi beklager at du ikke er fornøyd med oss som strømleverandør - slik skal det ikke være.

På generelt grunnlag kan jeg si at vi aldri sender faktura til inkasso uten forvarsel. Mellom 6 og 10 dager etter fakturaforfall sender vi en SMS-purring. Denne inneholder all informasjonen man trenger for å betale. Purring per brev sendes ut 17 dager etter forfall, og 5 dager etter at denne purringen har forfalt sendes det ut et inkassovarsel. Først etter at inkassovarselet har forfalt påløper det inkassosalærer.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Manglende fakturaer og elendig kundeservice"

Fjordkraft greier ikke og sende meg faktura for strømforbruk, bare nettleie.. Dette har vedvart fra 22/10 2019 da måleren ble byttet Kundeservice er elendig.. får mail på at nå er alt ok... det er det IKKE. En kundebehandler sa jeg bare kunne bytte leverandør om jeg ikke var fornøyd... Og det vurderer jeg og gjøre Anbefaler ikke Fjordkraft til noen

Svar fra Fjordkraft
04.03.2020 14.59
Hei Liv, og takk skal du ha for tilbakemeldingen. Vi beklager så mye at det har vært rot med dine faktura. Slik jeg tolker beskrivelsen din høres det ut som vi har hatt problemer med å hente ut målerverdiene dine fra det som heter Elhub - systemet som alle strømselskaper henter målerverdier fra - og at vi derfor heller ikke har kunnet sende deg et beregnet beløp.

Siden jeg ikke vet hvem du er ble dette et veldig generelt svar. Jeg vil anbefale deg å kontakte vår kundeservice på telefon, chat eller Facebook hvis du trenger ytterligere hjelp fra oss. Jeg håper dette var oppklarende.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Nathalie
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Fikser ikke opp i egne feil"
2 syns denne omtalen er nyttig

Siden skifte av målere har vi tydeligvis vært registrert på feil måler (vi på naboens og naboen på vår). Dette ble oppdaget nå, flere år etterpå, og nå forventer Fjordkraft at vi skal gjøre opp for deres feil, ved å betale naboen 12 000 kroner(!!!) eller nekte å betale, bli kreditert for hele perioden, få nye fakturaer som de varsler vil bli fryktelig mye dyrere for oss, de truer også med å si opp vår spot pris avtale om vi velger sistnevnte. Vi kan ikke forstå hvordan det skal være vi, ikke Fjordkraft som skal gjøre opp med naboen, det er hos dem feilen og ansvar ligger. Dette er ikke Fjordkraft enig i, og utviser bare dårlig og truende "kundeservice". Vi tar dette videre til elkagenemda og vil ALDRI igjen ha Fjordkraft som leverandør.

Svar fra Fjordkraft
25.02.2020 16.14
Hei Nathalie, og takk for at du la igjen en tilbakemelding her på Bytt. Det er leit å høre at du har hatt en såpass dårlig opplevelse som kunde hos oss. Siden jeg ikke vet hvem du er har jeg heller ikke noe innsyn i hva som har skjedd i saken din, men på generelt grunnlag kan jeg si at skifte til AMS-måler ikke kan føre til at feil person blir registrert på måleren. Utover dette kan jeg ikke spekulere i hva som har skjedd. Det høres fornuftig ut å ta saken videre til Elklagenemda, siden dette er en nøytral og uavhengig tredjepart. Jeg håper saken løses på minnelig vis, og ønsker deg en god uke.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Asbjørn L
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Bedrag"

Fjordkraft selger dyre strømavtaler med bindingstid. De promoterer dette som billige avtaler, når det i vårt tilfelle var ganske nøyaktig dobbelt så dyrt som en gjennomsnittlig avtale om spotpris. Styr unna!

Svar fra Fjordkraft
25.02.2020 16.14
Hei Asbjørn, og takk for tilbakemeldingen din. Nå vet jeg ikke hvilken avtale du sikter til, men jeg antar at du sikter til strømavtalen Garantistrøm (https://www.fjordkraft.no/garantistrom2-side). Dette er en prisavtale som vi tilbyr kunder som vil beskytte seg mot pristoppene som ofte kommer på høsten og vinteren, da strømprisene normalt sett går opp. I vinter har vi opplevd unormalt lave strømpriser, noe som har gjort denne avtalen mindre gunstig enn den normalt ville vært. Dette kunne vi ikke forutse. I november/desember 2019 var spotprisen mer som forventet i vintersesongen, så i denne perioden var ikke forskjellen mellom spot og Garantistrøm så stor. I en mer normal vinter kunne pristaket på 69,90 øre/kWh vært en god forsikring mot høye strømpriser.

Vi vil på generelt grunnlag alltid anbefale å sammenlinge de forskjellige typene strømavtaler(f.eks Garantistrøm mot variabel-avtaler og spotpris) før man velger. Noen kunder liker å ha et pristak og en mer forutsigbar strømpris, mens andre kunder foretrekker en spotpris som følger strømbørsen fra time til time. Her er det helt opp til enhver hva man foretrekker. Jeg håper dette var oppklarende.

Med vennlig hilsen Fjordkraft
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR