Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert februar 2024

Beste og billigste grønne boliglån februar 2024

Sammenlign alle grønne boliglån på markedet og les tusenvis av omtaler

Et grønt boliglån, også kjent som “grønne lån” er blant de billigste boliglånene på markedet, og kommer derfor men en hel rekke forskjellige kriterier som må være oppfylt. Her hos Bytt.no finner du de billigste grønne lånene for februar 2024 og en rask oversikt over hva som trengs for å kvalifisere for billig grønt boliglån.

Alt du trenger for å realisere boliglånet. Norges beste og billigste hyttelån
GRØNT BOLIGLÅN: Et grønt boliglån er ikke bare til kjøp av ny bolig. Du kan også få et grønt boliglån hvis du skal gjøre utbedringer på boligen din, som f.eks installere solpanel. Bytt.no gir deg oversikten over de beste og billigste grønne boliglånene.

Hva er et grønt boliglån?

Bankene tilbyr grønne boliglån som en langsiktig strategi for å sette i gang et grønt skifte, også når det kommer til boligene vi bor i. Hvordan bankene definerer en “grønn bolig” varierer, men den store fellesnevneren er at boligen er energimerket A eller B eller er et passivhus. Andre stiller også krav til f.eks utbedret isolasjon og særlig energieffektive vinduer.

Hva er energikarakter A, B og passivhus?

 • Energikarakter A:
  Boligen har solenergi eller varmepumpe installert, i tillegg til bedre isolasjon og vinduer.
 • Energikarakter B:
  Boligen har varmepumpe eller solenergi og/eller bedre isolasjon i vegger og vinduer enn kravene som finnes i byggeforskriftene.
 • Passivhus:
  Et “passivhus” er enkelt forklart et hus som er bygget slik at det gir et vesentlig lavere energibehov enn hva som er standard på markedet. Passivhus har som oftest automatisk energikarakter A.

Slik får du et grønt boliglån

Det er i hovedsak tre scenarioer som er aktuelle hvis du ønsker et grønt boliglån til svært gunstig rente. Et grønt boliglån er ikke kun aktuelt for hele lånesummen til en bolig, men også til mindre miljøvennlige utbedringer og “grønne” tiltak.

 • Du skal bygge ny bolig:
  Ettersom standarden for et energimerket hus med klasse A eller B fort blir dyrt å oppgradere et eksisterende hus til er nok dette den mest aktuelle fremgangsmåten for de fleste. Dersom du er i ferd med å bygge et hus kan det fort bli gunstig å planlegge et miljøvennlig hus for å få lavere rente totalt sett gjennom et billig grønt boliglån.

 • Du skal flytte inn i en ny bolig:
  Totalt sett på det norske boligmarkedet finnes det få boliger med energimerking A eller B. De finnes riktignok, og det er pliktig at boligens energistandard fremkommer i salgsprospektet eller boligannonsen. I enkelte tilfeller, grunnet den lave renten, så kan man ende opp med at den litt dyrere “grønne boligen” blir billigere enn en bolig med dårligere energimåling. Så hvis du er på leting etter en ny bolig så kan det være lurt å holde øynene oppe for energimerkingen i salgsannonsen.

 • Du skal eller har pusset opp boligen til en “grønn bolig”:
  Dersom du har foretatt miljøvennlige utbedringer på boligen som f.eks utløser støtte fra Enova så er dette en god pekepinn på at du har gode muligheter til “oppgradere” boliglånet ditt til et grønt boliglån, eventuelt bytte boliglånet til en annen bank (refinansiering). Når man oppgraderer en eksisterende bolig så varierer kravene, hvor hos noen banker det holder med f.eks solpanel, mens andre banker krever eksempelvis bedre isolasjon og energieffektive vinduer som overgår kravene i byggeforskriftene.

  Dersom du vurderer miljøvennlige utbedringer, som f.eks fjerning av oljefyr/oljetank, installere vannbåren varme, eller installere solcellepaneler så er dette noe du kan få et grønt boliglån til. Som nevnt ovenfor så er tiltak ENOVA gir tilskudd til ofte en god indikator at man kan få et grønt boliglån til.

Bytt.no gir deg oversikten over de grønne lånene:

I listen under ser du de topp 5 beste og billigste grønne boliglånene i dag, søndag 25. februar 2024. Du kan også sammenligne alle grønne boliglån på markedet her.

Et lite tips er å klikke på “Detaljer” knappen for lånene som virker interessante og så utvide “Forbehold” fiken. Da får en du pekepinn på hvilke kriterier bankene setter for at du kan få et grønt boliglån.

Norges 5 billigste grønne boliglån februar 2024

Estimert basert på et grønt boliglån til 3 000 000 kr og 900 000 kr (30%) i egenkapital, nedbet. tid 25 år, 40 år alder i Oslo. (Endre)

Grønt boliglån
Eksempelrente: Nominell rente 5,15 %, Effektiv rente 5,35 %, lånebeløp 1 900 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 500 167 kr, totalt: 3 400 167 kr
2 omtaler
5,35%
eff. rente
11 334 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Grønt førstehjemslån
Eksempelrente: Nominell rente 5,15 %, Effektiv rente 5,37 %, lånebeløp 1 900 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 504 667 kr, totalt: 3 404 667 kr
6 omtaler
5,37%
eff. rente
11 349 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Grønt Boliglån
Eksempelrente: Nominell rente 5,19 %, Effektiv rente 5,38 %, lånebeløp 1 900 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 510 565 kr, totalt: 3 410 565 kr
14 omtaler
5,38%
eff. rente
11 369 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Test din gjeld: Banken ser på dette
Få en oversikt over din gjeld og månedlige kostnader, og se hva bankene ser på når de gir boliglån.
Se gjeldsoversikt
Få innsikt Se hva bankene ser
Grønt førstehjemslån
Eksempelrente: Nominell rente 5,19 %, Effektiv rente 5,40 %, lånebeløp 1 900 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 515 065 kr, totalt: 3 415 065 kr
43 omtaler
5,40%
eff. rente
11 384 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Grønt bustadlån
Eksempelrente: Nominell rente 5,20 %, Effektiv rente 5,41 %, lånebeløp 1 900 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 519 919 kr, totalt: 3 419 919 kr
4 omtaler
5,41%
eff. rente
11 400 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
OMTALER SOM OMHANDLER BOLIGLÅN
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR