Sammenling. Bytt. Spar.
Oppdatert torsdag 1. juni

Beste og billigste grønne boliglån juni 2023

Sammenlign alle grønne boliglån på markedet og les tusenvis av omtaler

Et grønt boliglån, også kjent som “grønne lån” er blant de billigste boliglånene på markedet, og kommer derfor men en hel rekke forskjellige kriterier som må være oppfylt. Her hos Bytt.no finner du de billigste grønne lånene for juni 2023 og en rask oversikt over hva som trengs for å kvalifisere for billig grønt boliglån.

Alt du trenger for å realisere boliglånet. Norges beste og billigste hyttelån
GRØNT BOLIGLÅN: Et grønt boliglån er ikke bare til kjøp av ny bolig. Du kan også få et grønt boliglån hvis du skal gjøre utbedringer på boligen din, som f.eks installere solpanel. Bytt.no gir deg oversikten over de beste og billigste grønne boliglånene.

Hva er et grønt boliglån?

Bankene tilbyr grønne boliglån som en langsiktig strategi for å sette i gang et grønt skifte, også når det kommer til boligene vi bor i. Hvordan bankene definerer en “grønn bolig” varierer, men den store fellesnevneren er at boligen er energimerket A eller B eller er et passivhus. Andre stiller også krav til f.eks utbedret isolasjon og særlig energieffektive vinduer.

Hva er energikarakter A, B og passivhus?

 • Energikarakter A:
  Boligen har solenergi eller varmepumpe installert, i tillegg til bedre isolasjon og vinduer.
 • Energikarakter B:
  Boligen har varmepumpe eller solenergi og/eller bedre isolasjon i vegger og vinduer enn kravene som finnes i byggeforskriftene.
 • Passivhus:
  Et “passivhus” er enkelt forklart et hus som er bygget slik at det gir et vesentlig lavere energibehov enn hva som er standard på markedet. Passivhus har som oftest automatisk energikarakter A.

Slik får du et grønt boliglån

Det er i hovedsak tre scenarioer som er aktuelle hvis du ønsker et grønt boliglån til svært gunstig rente. Et grønt boliglån er ikke kun aktuelt for hele lånesummen til en bolig, men også til mindre miljøvennlige utbedringer og “grønne” tiltak.

 • Du skal bygge ny bolig:
  Ettersom standarden for et energimerket hus med klasse A eller B fort blir dyrt å oppgradere et eksisterende hus til er nok dette den mest aktuelle fremgangsmåten for de fleste. Dersom du er i ferd med å bygge et hus kan det fort bli gunstig å planlegge et miljøvennlig hus for å få lavere rente totalt sett gjennom et billig grønt boliglån.

 • Du skal flytte inn i en ny bolig:
  Totalt sett på det norske boligmarkedet finnes det få boliger med energimerking A eller B. De finnes riktignok, og det er pliktig at boligens energistandard fremkommer i salgsprospektet eller boligannonsen. I enkelte tilfeller, grunnet den lave renten, så kan man ende opp med at den litt dyrere “grønne boligen” blir billigere enn en bolig med dårligere energimåling. Så hvis du er på leting etter en ny bolig så kan det være lurt å holde øynene oppe for energimerkingen i salgsannonsen.

 • Du skal eller har pusset opp boligen til en “grønn bolig”:
  Dersom du har foretatt miljøvennlige utbedringer på boligen som f.eks utløser støtte fra Enova så er dette en god pekepinn på at du har gode muligheter til “oppgradere” boliglånet ditt til et grønt boliglån, eventuelt bytte boliglånet til en annen bank (refinansiering). Når man oppgraderer en eksisterende bolig så varierer kravene, hvor hos noen banker det holder med f.eks solpanel, mens andre banker krever eksempelvis bedre isolasjon og energieffektive vinduer som overgår kravene i byggeforskriftene.

  Dersom du vurderer miljøvennlige utbedringer, som f.eks fjerning av oljefyr/oljetank, installere vannbåren varme, eller installere solcellepaneler så er dette noe du kan få et grønt boliglån til. Som nevnt ovenfor så er tiltak ENOVA gir tilskudd til ofte en god indikator at man kan få et grønt boliglån til.

Bytt.no gir deg oversikten over de grønne lånene:

I listen under ser du de topp 5 beste og billigste grønne boliglånene i dag, torsdag 1. juni 2023. Du kan også sammenligne alle grønne boliglån på markedet her.

Et lite tips er å klikke på “Detaljer” knappen for lånene som virker interessante og så utvide “Forbehold” fiken. Da får en du pekepinn på hvilke kriterier bankene setter for at du kan få et grønt boliglån.

Norges 5 billigste grønne boliglån juni 2023

Estimert basert på et grønt boliglån til 3 000 000 kr og 900 000 kr (30%) i egenkapital, nedbet. tid 25 år, 40 år alder i Oslo. (Endre)

Grønt førstehjemslån
Eksempelrente: Nominell rente 3,99 %, Effektiv rente 4,15 %, lånebeløp 1 900 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 125 024 kr, totalt: 3 025 024 kr
32 omtaler
4,15%
eff. rente
10 083 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Grønt Boliglån spesial
Eksempelrente: Nominell rente 4,00 %, Effektiv rente 4,15 %, lånebeløp 1 900 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 131 170 kr, totalt: 3 031 170 kr
2 omtaler
4,15%
eff. rente
10 104 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Grønt Førstehjemslån
Eksempelrente: Nominell rente 4,06 %, Effektiv rente 4,23 %, lånebeløp 1 900 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 147 086 kr, totalt: 3 047 086 kr
24 omtaler
4,23%
eff. rente
10 157 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Få tilbud på forsikring
Sammenlign tilbud på forsikringene dine - få tilbud fra flere selskaper helt gratis!
Få tilbud
Få personlig tilbud Helt uforpliktende
Grønt rehabiliteringslån
Eksempelrente: Nominell rente 4,09 %, Effektiv rente 4,23 %, lånebeløp 1 900 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 155 068 kr, totalt: 3 055 068 kr
1 omtaler
4,23%
eff. rente
10 184 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Boliglån miljølån inntil 75%
Eksempelrente: Nominell rente 4,10 %, Effektiv rente 4,24 %, lånebeløp 1 900 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 1 155 232 kr, totalt: 3 055 232 kr
1 omtaler
4,24%
eff. rente
10 184 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
OMTALER SOM OMHANDLER BOLIGLÅN
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR