Meny

Nordea Bank omtaler og erfaringer

1,9/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Dårlig
Rådgivning
Dårlig
110
av 111 innen
bank
17%
anbefaler
Nordea Bank

"En ubrukelig bank"

Omtale om Nordea Bank skrevet av Anna O. T. N for 03.04.2020 12.34

Nordea Bank har totalt 192 omtaler på Bytt.no
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med Nordea Bank?
Anna O. T. N
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Har byttet selskap
"En ubrukelig bank"
4 syns denne omtalen er nyttig

Ikke velg nordea. Det er ingenting ved denne banken som er bra. Jeg har vært kunde i snart 5 år og har aldri opplevd å få den hjelpen jeg har bedt om, og kundeservice er alltid uvitende om alle spørsmål. Ofte får man heller ikke svar hvis man sender dem mail.

Bytt.no
"En ubrukelig bank" skrev Anna O. T. N om Nordea Bank

Har du en tilsvarende erfaring med Nordea Bank?
Gjør som Anna O. T. N og over 10 000 andre norske forbrukere: Skriv en omtale om Nordea Bank du også og del dine erfaringer!

Ingen registrering nødvendig, helt anonymt og tar kun 1 minutt!

Edderkoppmannen H
Kundetilfredshet
Kundeservice
Har byttet selskap
"Ikke spesielt seriøst"

Sendte inn lånesøknad for bolig forrige uke med blant annet informasjon om inntekt, boligverdi. Blir senere oppringt med spørsmål om akkurat den informasjonen som ble oppgitt i søknad, og avtaler at banken kan ringe uken etter. Blir så ringt opp, der kundebehandler hører på høy musikk (AC/DC - så valget av musikk i seg selv var ikke problemet). Vanskelig å høre hva personen sier mens det ramses opp informasjon om relevante spesialavtaler og budsjett. Takker til slutt for meg og legger på. Denne banken må skjerpe seg. Dersom man tar mål av seg å ha dyre lån og tjenester slik denne banken har, må servicen og profesjonaliteten stå i stil. Det gjør dessverre ingen av delene. Nettbanken er også fortsatt en utdatert designtragedie som virker hentet ut av dotcom-bølgen.

Maj B. H
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Bra bank"

Søkte om rentenedsettelse på boliglånet i tide og utide i sin tid, og fikk alltid rentenedsettelse, selv om det av og til bare var 0,25%.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Fjusk og fanteri"
1 syns denne omtalen er nyttig

Jeg er Premium kunde og blir lovet «beste rente» den er godt over lokkerenten som de reklamerer med. Det viser seg at en må følge med og holde et jerngrep. Stadig true med å bytte bank. Nettbanken blir stadig oppdatert med nytt brukersnitt. Slik at det skal bli enklere for meg som kunde. Det blir det ikke. Det blir mindre oversiktelige og enda vanskeligere å bruke. Sikkerhet er viktig, men det kan ikke være nødvendig å måtte bruke kode eller bank-ID for hver minste ting en ønsker å få gjort?

Svar fra Nordea Bank
24.03.2020 15.36
Hei!
Det skal ikke være nødvendig å måtte ta kontakt med oss for å få riktig rente, så om det har vært tilfellet for deg så har det skjedd en glipp og det beklager vi! Vi ser gjerne nærmere på dette sammen med deg, da kan du gjerne sende oss en tilbakemelding i Digital postkasse, så får vi din lånerådgiver til å kontakte deg for en samtale!
Når det gjelder Mobilbank/nettbank så har vi nylig lansert ny Mobilbank-app. Denne er nok litt uvant til å begynne med, men vi håper og tror at du kommer til å bli fornøyd med brukersnittet etterhvert! Dersom du skal legge inn flere betalinger i appen så kan du registrere flere av gangen, og deretter bekrefte disse samlet etterpå. Om du skulle trenge litt hjelp til den nye Mobilbanken er det bare å ta kontakt med vår kundeservice.
/Hanne
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Boliglåns tilbud"
1 syns denne omtalen er nyttig

Fikk tilbud på og flytte Boliglån til Nordea. Tilbudet kunne ikke sendes skriftlig da Nordea var redd jeg ville bruke det opp mot min nåværende bank? Så klart vil jeg sammenligne tallene i tilbudet med det jeg har idag. Er det ikke derfor man bytter bank? Med en så stor investering som Boliglån. Mest sannsynlig den største investering man gjør. Virker det useriøst og bare få tilbudet muntlig? Er tilbudet til Nordea så dårlig? Er det noe som er skjult for oss vanlige kunder uten økonomiutdanning? Kundeveileder klarte også og si at man ikke kan sammenligne det med f.eks bilkjøp. Nei såklart kan man ikke det. Ved bilkjøp får man alltid skriftlig tilbud. :D

Svar fra Nordea Bank
20.03.2020 22.45
Hei Jan! Når det gjelder hva man kan låne og hvor mye så er dette noe som blir opplyst om i finansieringsbevis når man får det. Rentesatsen finnes på våre prislister på http://www.nordea.no/priser , i noen tilfeller der rådgiver gjør avvik fra de veiledene prisene så er dette noe som vi informerer muntlig om -pr nå sendes dette ikke skriftlig, blant annet fordi renten kan endre seg fra fortløpende. /Andreas
Nordea Bank har totalt 192 omtaler på Bytt.no
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR