Meny

Phonect omtaler og erfaringer

2,2/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Dårlig
Verdi for pengene
Dårlig
20
av 30 innen
mobilselskap
23%
anbefaler
Phonect

"Det mest useriøse mobilselskap til dags dato. Ren svindel og usannheter fra selgere."

Omtale om Phonect skrevet av Sølvi M. F for 05.07.2019 12.23

Phonect har totalt 57 omtaler på Bytt.no
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med Phonect?
Sølvi M. F
Kundetilfredshet
Vurderer å bytte selskap
"Det mest useriøse mobilselskap til dags dato. Ren svindel og usannheter fra selgere."
10 syns denne omtalen er nyttig

Det selgeren ikke sier er på spørsmål om bindingstid.: NEI INGEN BINDINGSTID. MEN SANNHETEN ER AT DET ER 6 MND. Selgeren sier heller ingen ting om FORHÅNDSBETALING FOR 3 MND, med for fall 1 mnd etter inngått abonnemang. så etter den er betalt for 3 mnd, får du jammen en ny fakt som gjelder de 2 neste mnd deretter. ALTSÅ 5 MND PÅ FORSKUDD. HVORFOR SIER IKKE SELGEREN NOE OM DETTE ?

Svar fra Phonect
25.07.2019 22.13
Hei Sølvi, Beklager at du opplever informasjonen fra oss som mangelfull. Basert på det du skriver høres det ut som det kan ha vært litt misforståelser her da informasjonen du beskriver ikke stemmer helt. Kontakt oss gjerne på mobil@phonect.no så skal vi gå gått gjennom dette med deg.
Bytt.no
"Det mest useriøse mobilselskap til dags dato. Ren svindel og usannheter fra selgere." skrev Sølvi M. F om Phonect

Har du en tilsvarende erfaring med Phonect?
Gjør som Sølvi M. F og over 10 000 andre norske forbrukere: Skriv en omtale om Phonect du også og del dine erfaringer!

Ingen registrering nødvendig, helt anonymt og tar kun 1 minutt!

Kundetilfredshet
Kundeservice
Verdi for pengene
Dekning
Har byttet selskap
"Desidert værste selskapet jeg noen gang har vært bort i"
13 syns denne omtalen er nyttig

Desidert værste selskapet jeg noen gang har vært bort i. Jeg sa ja til en selger som ringte meg. Så jeg fikk vist 10 GB data som fungerer av og til. Prøvde å ta kontakt med Phonect (ringte daglig i to uker) sendte da mail, de brukte to uker på å svare, på denne tiden gikk jeg lei av at jeg noen ganger hadde telefon. Så jeg byttet til Telenor, igjen. Men da kommer det store, de har 3 måneder oppsigelse. Så jeg må nå betale over dobbelt så mye som forespeilet fordi de hverken hjelper kundene sine ved trøbbel (ingen dekning, ingen data) og når jeg da sa i fra at jeg ikke gadd mer av å ikke få brukt data. Og hadde byttet kom det fram at de har 3 måneder oppsigelse. Så nå har jeg inkasso på 1500 på ene regningen og må betale 410 hver måned ellers. Jeg kommer til å anmelde dette selskapet til forbrukerrådet. Å ikke levere avtalt tjeneste, for så ikke svare og etter det kreve 3 måneder betaling for tjeneste ikke levert, dette gjør meg kvalm. Vennligst ikke gå i fellen jeg gjorde.

Svar fra Phonect
25.07.2019 22.11
Hei Ole,
Vi beklager at du har hatt en dårlig opplevelse i oppstarten av ditt kundeforhold hos oss. Slik skal det selvfølgelig ikke være. Send oss gjerne en e-post til mobil@phonect.no og sett bytt.no i emnefeltet så skal vi se på saken din på nytt.
Bytt.no
"Hva er din erfaring med Phonect?"

Hva er din erfaring med Phonect? Ris eller ros? Skriv en omtale og del dine erfaringer med andre - enkelt og helt anonymt. Omtalen skriver du her.

Phonect har totalt 57 omtaler på Bytt.no
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR