Sammenling. Bytt. Spar.
Oppdatert juni 2023

Spar tusenvis på å velge riktig spotprisavtale

Spar tusenvis på å velge riktig spotprisavtale

Bytt.no har foretatt en undersøkelse av nærmere 50 000 norske spotpriskunder for å se hvor mye man kan spare på å bytte til den billigste spotprisavtalen

Betaler du for mye? Spotprisen på strøm er den samme for alle leverandører, men enkelte har høyere påslag på sine spotprisavtaler
Betaler du for mye? Spotprisen på strøm er den samme for alle leverandører, men enkelte har høyere påslag på sine spotprisavtaler

Spotpriskunder i Norge kan oppnå store besparelser på å bytte til en billigere spotprisavtale. Det viser en gjennomgang av data fra nesten 50 000 spotpriskunder.

Bytt.no har i løpet av de siste 12 månedene analysert tusenvis av strømavtaler for å  se etter avvik og beregne besparelse opp mot den billigste spotprisavtalen på markedet.

Funnene viser at en gjennomsnittlig spotpriskunde i denne undersøkelsen kan spare 1 389 kr årlig på å bytte til den billigste spotprisavtalen, og at besparelsen hos enkelte leverandører er så mye som 2 000 kr årlig.

InIngen leverandører tilbyr fastpris

For øyeblikket er det ingen strømleverandører som tilbyr fastpris i Sør-Norge (NO2), antageligvis grunnet den uoversiktlige situasjonen med rekordhøye strømpriser og unormalt lav vannstand i mange av vannmagasinene. 

Det betyr at dersom du ønsker å bytte strømavtale så er spotprisavtale eneste valgmulighet akkurat nå.

Så mye kan en gjennomsnittlig kunde spare på å velge den billigste spotprisavtalen

Bytt.no’s strømrobot

Besparelsen i denne undersøkelsen er basert på tall fra Bytt.no’s strømrobot, som på ett år har analysert 48 042 spotprisavtaler fra norske strømkunder.

Basert på brukerens opplysninger om strømavtale og strømforbruk kan strømroboten sammenligne alle priser og vilkår, og nøyaktig beregne årlig besparelse i forhold til den billigste spotprisavtalen på markedet.

Forskjellige påslag og månedsbeløp

Strømleverandørene har forskjellige påslag og månedsbeløp på sine spotprisavtaler, og det er disse som er sammenlignet mot den til enhver tid billigste avtalen på markedet.

Selve spotprisen bestemmes på strømbørsen (Nord Pool) og påvirker ikke besparelse i denne undersøkelsen ettersom den er lik for alle strømleverandørene.

Blant de avtalene med minst besparelse finner vi selskaper som Elekt, Motkraft, Talkmore Strøm, Klarkaft og Tibber. Fellesnevneren for disse selskapene er at de alle er relativt nyetablerte, og kun opererer med én strømavtale hver. 

I den andre enden finner vi selskaper med litt lengre fartstid, hvor de fleste har mange ulike spotprisavtaler liggende ute til enhver tid.

Det skal nevnes av flere av de dyreste aktørene på denne listen også tilbyr rimeligere spotprisavtaler, men basert på kundenes opplysninger i denne undersøkelsen kan det virke som at mange betaler for en av de dyrere spotprisavtalene til selskapet.

Priseksempel: Dersom du har et årlig forbruk på 20 000 kWt og en spotprisavtale med 39 kr mnd fastbeløp pluss 3 øre påslag kan du spare 1 478 kr i året på å bytte til en billigere spotprisavtale.
(De billigste spotprisavtalene med 12 mnd prisgaranti i skrivende stund har 0 kr fastbeløp og -2,05 øre per kWt i negativt påslag.)

Bytt.no anbefaler å bytte strømavtale regelmessig, samt følge med på prisgaranti, påslag og vilkår for å sørge for at strømleverandøren ikke har flyttet deg over på en annen avtale eller har økt prisen.

Topp 5 billigste spotprisavtaler juni 2023

Listen henter ut de billigste spotprisavtalene på markedet med et est. årlig forbruk på 16 000 kWt. (Endre)

Agva Spot 12
Timespot. Etterskuddsvis fakturering.
2 086 omtaler
12 mnd
prisgaranti
773 kr
96,59 øre/kWt
Ikke samarbeid
Detaljer
Agva Superspot
Timespot. Etterskuddsvis fakturering.
2 086 omtaler
12 mnd
prisgaranti
775 kr
96,92 øre/kWt
Ikke samarbeid
Detaljer
Spot12
Timespot. Etterskuddsvis fakturering.
163 omtaler
12 mnd
prisgaranti
777 kr
97,07 øre/kWt
Ikke samarbeid
Detaljer
Blir du lurt av strømselskapet ditt?
Bytt.no’s strømrobot analyserer og tester strømavtalen din mot alle andre på markedet!
Test min strømavtale
Tar kun 2 minutter Helt uforpliktende
NTE Webspot
Timespot. Etterskuddsvis fakturering.
57 omtaler
12 mnd
prisgaranti
779 kr
97,39 øre/kWt
Ikke samarbeid
Detaljer
Vibb
Timespot. Etterskuddsvis fakturering.
191 omtaler
36 mnd
prisgaranti
793 kr
99,09 øre/kWt
Samarbeid
Detaljer

Skrekkscenario: Kan bli strømregning på 50 000 kr

Med høyere strømpriser og høyere forbruk kan vinterens strømregning bli astronomisk, spesielt dersom du mottar nettleie på egen faktura.

LES MER

Lojale kunder betaler dyrt for strøm

Det er full priskrig i strømbransjen og forbrukerrådet anbefalte i fjor alle å bytte strømavtale. Samtidig er det noen som ikke er med på prisfesten

LES MER

Dyre strømpriser? - Se når strømprisen er lavest

Strømprisen kan variere enormt fra time til time, og hvis du bruker strømmen på riktig tidspunkt kan du spare mye penger.

LES MER

FINN DEN BILLIGSTE STRØMMEN MED BYTT.NO

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Vi henter alle strømavtaler direkte fra Forbrukerrådet og kombinerer avtalene med tusenvis av verifiserte brukeromtaler om strømleverandørene. Skriv inn postnummeret ditt så finner vi den billigste strømmen der du bor.

Ditt postnummer:
Sammenlign

Alle strømpriser

Sammenlign alle strømavtaler og tusenvis av omtaler

ALLE STRØMPRISER

Spotpris

Sammenlign alle spotprisavtaler på markedet

STRØMPRIS SPOT

Variabel pris

Sammenlign alle variable prisavtaler på markedet

STRØM VARIABEL PRIS

Fastpris

Sammenlign alle fastprisavtaler på markedet

STRØM FASTPRIS
NYLIG OMTALTE STRØMLEVERANDØRER
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR