Meny

DNB Bank omtaler og erfaringer

2,0/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Dårlig
Rådgivning
Dårlig
106
av 106 innen
bank
23%
anbefaler
DNB Bank

"Kundebeandling bedrift"

Omtale om DNB Bank skrevet av Um for 07.11.2019 10.19

DNB Bank har totalt 377 omtaler på Bytt.no
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med DNB Bank?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Kundebeandling bedrift"
3 syns denne omtalen er nyttig

Har forsinket driften til selskapet pga knot med opprettelse og tilganger til konto. Har kostet meg regnskapskroner.

Svar fra DNB Bank
06.01.2020 09.24
Hei Um! Takk for tilbakemeldingen! Opprettelse av kontoer eller kundeforhold skal selvfølgelig ikke ta lengre tid enn det som er nødvendig. Vanskelig å si her hva som var grunnen til at dette tok tid, men send oss gjerne en tilbakemelding fra postkassen i nettbanken din så får vi gått det opp skikkelig og gitt deg en ordentlig tilbakemelding. Ønsker deg en riktig god dag videre så lenge og håper at du ellers er fornøyd :)

/Jørgen
Bytt.no
"Kundebeandling bedrift" skrev Um om DNB Bank

Har du en tilsvarende erfaring med DNB Bank?
Gjør som Um og over 10 000 andre norske forbrukere: Skriv en omtale om DNB Bank du også og del dine erfaringer!

Ingen registrering nødvendig, helt anonymt og tar kun 1 minutt!

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"En ryddig bank"
4 syns denne omtalen er nyttig

Ser mange dårlige omtaler her inne av DNB. Har vært kunde siden 2006, og er veldig fornøyd. Har aldri opplevd problemer med hverken nettbank eller service. Kan anbefales!" Er det kun når det er noe som går galt man skriver anbefalinger? Oppfordrer til at man også skriver når man er fornøyd.

Svar fra DNB Bank
06.01.2020 09.24
Hei Turid!

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Herlig å høre at du er fornøyd med oss. Skulle det være noe vi kan gjøre for deg så ikke nøl med å ta kontakt! Ønsker deg en riktig god dag videre så lenge :)

/Jørgen
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Lite tilgjengelig"
1 syns denne omtalen er nyttig

Ønsket endring på eksisterende lån. Lot seg ikke gjøre med hverken egen Ipad eller PC prøvd utført fra bankkontoret i Sandvika. Da begynner det å bli vanskelig når også min egen rådgiver ikke er behjelpelig i det hele tatt og sier at dette må ordnes selv via systemet. Først da jeg truet med å avslutte hele kundeforholdet skjønte hun alvoret og tok kontakt. Elendig kundebehandling. Ser ut som DnB har blitt for store.

Svar fra DNB Bank
06.01.2020 09.24
Hei! Sånn skal det selvfølgelig ikke være. Litt vanskelig å si hva som er grunnen til at du ikke fikk gjort endringen slik du ønsket uten å vite mer om lånet og hvilken endring det var snakk om. Dersom du opplever utfordringer i nettbanken kan du starte en chat i margen til høyre så får du snakket med en av våre rådgivere som kan se på det sammen med deg. Takk for tilbakemeldingen! Ønsker deg en riktig god dag videre så lenge! :)

/Jørgen
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Elendig service og nettbank"
2 syns denne omtalen er nyttig

Veldig lenge tid for å svare på chatten, så bryter de samtale og jeg må starte på nytt. Epost-boksen fungerer ikke! Fikk bare søppel og tilbud fra de men ikke viktige brevene er kommet aldri også ikke per vanlig post. skal bytte snart til Sbanken. Når Visa kort ble utløpt nå i oktober er jeg uten kort da ny er ikke kommer enda, så kan ikke hente pengene eller betale i butikken!

Svar fra DNB Bank
06.01.2020 09.24
Hei og takk for tilbakemeldingen! Det er synd å høre at du har opplevd lang ventetid på chat og at du har blitt brutt. Normalt er det lav eller ingen ventetid på chat, så da kan det høres ut som at det har vært noe spesielt som har gjort at ventetiden har vært lang. Vi prioriterer høyt å være tilgjengelig for kundene våre. Det er litt vanskelig å si hva som er grunnen til at du ikke har mottatt brev i postkassen eller nytt kort når dette har utløpt. Det sendes automatisk ut nytt kort en måned før eksisterende kort løper ut på dato. Gi oss gjerne en ny sjanse ved å ta kontakt på chat eller telefon så er jeg helt sikker på at vi finner ut av dette for deg! :)

/Jørgen
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Kundebehandling for bedrift"

Lang og uansvarlig oppfølgning av saksbehandlere. Når de først tar i saken din så må du vente en uke for hvert svar via email. Og ikke nok med det, altfor lang tid for å få konto for å legge inn aksjekapital... Venter ennå. Skal skrive omtale rett etter jeg har fått konto og etter jeg får bekreftelse for å legge inn på altinn registeret.. Ventet i en mnd for konto. Til og med etter å ha sendt alt nødvendige.

Svar fra DNB Bank
01.11.2019 10.04
Hei Bogdan!

Takk for tilbakemeldingen! Så lang tid skal det selvfølgelig ikke ta så her må det være noe som ikke har gått helt som det skal. Fint om du logger inn i nettbanken og starter en chat der, slår på tråden til oss på 915 04800 eller sender en melding fra postkassen i nettbanken slik at vi får gått dette opp!

/Jørgen
DNB Bank har totalt 377 omtaler på Bytt.no
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR