Meny

DNB Bank omtaler og erfaringer

1,9/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Dårlig
Rådgivning
Dårlig
144
av 147 innen
bank
22%
anbefaler
DNB Bank

"Stjeler og lyver"

Omtale om DNB Bank skrevet av Oleandreas B. M for 06.10.2020 13.04

DNB Bank har totalt 442 omtaler på Bytt.no
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med DNB Bank?
Oleandreas B. M
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Stjeler og lyver"

Dnb har stjelt penger flere ganger, og har løyet til meg flere ganger. Prøver å få tilbake penger jeg har på en ordre jeg har kansellert, og de sier jeg har allerede fått det tilbake, og så sier de etterpå at det aldri ble trukket. Ting som dette har skjedd flere ganger, og det er utrolig mye stress og måtte styre med. Det er altid lang ventetid for å prate med en kundebehandler, og de gir samme unskyldninger vær gang. De prater i sirkler og mener altid det er ingenting de har gjort feil, og feil i systemet dems er umulig, når det klart å tydelig er noe feil med systemet dems. Blir helt sprø av denne banken. De har stelt 900kr fra meg en gang før, som jeg aldri fikk tilbake. Jeg betalte 900kr, det ble trukket ut fra konto, og så trakk de 900kr til. Helt sinnsyk bank.

Svar fra DNB Bank
16.11.2020 13.08
Hei! Her høres det ut som at du har hatt en reservasjon som har blitt slettet. I så fall vil du ikke se at pengene går ut og ikke at de kommer inn igjen. Om du kan se pengene gå ut av kontoen bør du sende inn en reklamasjon i nettbanken så hjelper vi deg med å få pengene tilbake!
/Erik
Bytt.no
"Stjeler og lyver" skrev Oleandreas B. M om DNB Bank

Har du en tilsvarende erfaring med DNB Bank?
Gjør som Oleandreas B. M og over 10 000 andre norske forbrukere: Skriv en omtale om DNB Bank du også og del dine erfaringer!

Ingen registrering nødvendig, helt anonymt og tar kun 1 minutt!

Kundetilfredshet
Kundeservice
Vurderer å bytte selskap
"ikkeeksisterende kundebehandling"
1 syns denne omtalen er nyttig

Fikk ingen svar på chat idag heller, ringer, får opplyst at det er over 20 min ventertid på tlf, 50 før meg i køen, ga opp.

Svar fra DNB Bank
16.11.2020 13.06
Hei! Dessverre har vi lange køer innimellom og vi synes det er kjedelig når vi ikke får hjulpet alle som tar kontakt. Men vi har lange åpningstider, så med litt tålmodighet får du snakket med oss hver dag mellom 07-23. Sent på kvelden er det ofte korte køer!
/Erik
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Raskt svar"

God kundebehandling og raskt svar . Gjelder bedrift og privat.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Vanskelig rådgivere"
1 syns denne omtalen er nyttig

I fjor så fikk jeg bankkontoen hacket 6 ganger. Det ble tappet penger av konto. De ringte og lurte på om jeg var i USA. Etter gang nr 3 ba jeg de skrive i bank papirene mine at jeg ikke kommer inn i USA grunnet fengsel. Jeg fikk aldri pengene tilbake. De mente at siden jeg ikke hadde innbo forsikring så kunne jeg ikke få de tilbake. Ikke kredittverdig. Siste gangen de ringte så spurte jeg de om de hadde veddemål og ga ut informasjon på hvor lenge jeg hadde ett bankkort. De er uhøflig når du ringer

Svar fra DNB Bank
23.10.2020 11.38
Hei! Takk for at du deler din opplevelse med oss. Det er leit å høre at vi ikke har klart å gi deg den hjelpen du trengte når kortet ditt ble misbrukt og at du sitter igjen med et dårlig inntrykk av våre rådgivere. Det er dessverre vanskelig å kommentere dette nærmere da jeg ikke har innsyn i hva som har skjedd her, men vi hadde satt stor pris på om du vil sende oss en melding fra postkassen i nettbanken eller slå på tråden til oss på 915 04800 for en prat. Da får vi muligheten til å se nærmere på saken din, og gi deg konkrete svar.
/Nina
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Umulig å få svar fra kundeservice"
2 syns denne omtalen er nyttig

Chat-boten funker ikke. Å komme i kontakt med kundebehandler pr chat funker ikke. Det er 40 stk foran meg i køen på telefonen.

Svar fra DNB Bank
23.10.2020 11.36
Hei! Takk for at du deler din opplevelse med oss, og leit å høre at du har hatt problemer med å komme igjennom til kundesenteret, både på telefon og chat. Vårt kundesenter har åpent hver dag hele uken fra 07-23, forsøk gjerne å kontakte oss på ettermiddag/kveld eller helg, det er som regel litt roligere da. Videre så vil alle kunder som starter en chat komme til chatboten først, da den hjelper oss med enkle henvendelser. Alle kunder som trenger hjelp av en rådgiver skal bli satt videre til kundesenteret. Du kan også sende en melding til oss fra postkassen i nettbanken din, så skal vi hjelpe deg!
/Nina
DNB Bank har totalt 442 omtaler på Bytt.no
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR