Meny

DNB Bank omtaler og erfaringer

2,0/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Dårlig
Rådgivning
Dårlig
106
av 106 innen
bank
23%
anbefaler
DNB Bank

"Ekstremt dårlig kundeservice"

Omtale om DNB Bank skrevet av Silje for 09.04.2019 16.33

DNB Bank har totalt 377 omtaler på Bytt.no
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med DNB Bank?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Har byttet selskap
"Ekstremt dårlig kundeservice"
3 syns denne omtalen er nyttig

Banken min ble plutselig fryst, penger som kom inn på konto for livsopphold blir fortsatt holdt i banken å de svarer ikke når jeg tar kontakt, eneste de sier er at jeg må vente... hjelper heller ikke ringe da de ber meg ta kontakt på mail, altså mailen de aldri svarer på. Det er ufattelig dårlig kundeservice, banken er uoversiktlig, har byttet til sparebank 1 å har aldri vært så fornøyd, god kundeservice, ryddig nettbank, og trenger ikke bruke bildebrikke vær gang man skal logge inn på telefonen.

Svar fra DNB Bank
02.09.2019 09.41
Hei Silje!

Banken kan ikke "fryse" penger på en konto uten grunn så her må det ha oppstått en misforståelse et sted. Vi får dessverre ikke gått inn på den aktuelle saken her, men dersom du tar kontakt via chat i nettbanken eller slår på tråden til kundeservice på 915 04800 så skal vi selvfølgelig finne ut av dette for deg! Ønsker deg en riktig god dag videre så lenge!

/Jørgen
Bytt.no
"Ekstremt dårlig kundeservice" skrev Silje om DNB Bank

Har du en tilsvarende erfaring med DNB Bank?
Gjør som Silje og over 10 000 andre norske forbrukere: Skriv en omtale om DNB Bank du også og del dine erfaringer!

Ingen registrering nødvendig, helt anonymt og tar kun 1 minutt!

Dary M. C
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"I DNB må man betale for alt"
3 syns denne omtalen er nyttig

Den dårligste banken. I DNB må man betale for alt. Hvis norm overføre deg fra utlandet, hvis du overføre til andre, hvis du bruker kortet i utlandet, hvis du tar penger ut i utlandet, hvis du tar penger ut i minibanken eller posten i landet. Alle bør flytte til en annen bank.

Svar fra DNB Bank
02.09.2019 09.41
Hei Darry!

Det stemmer nok ikke helt som du skriver her. Vi er konkurransedyktige på pris og de vanligste banktjenestene er helt gratis. Når det kommer til bruk av kort i utlandet er det for det meste gratis, men det vil komme et valutapåslag som går med til å dekke vekslingsgebyret hos Visa. Det er også kostnader forbundet med transaksjoner til og fra utlandet og vi er ikke alene om dette som bank er jeg redd. Ta gjerne en kikk på oversikten over våre priser på dnb.no. Det er også fint om du tar kontakt med oss på chat i nettbanken eller på telefon så kan vi ta en kikk på de prislagte tjenestene du benytter og undersøke om det finns billigere eller gratis alternativ. Ønsker deg en riktig god dag videre så lenge! :)

/Jørgen
Iselin H
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Har byttet selskap
"Verste "servicen" du kan få"
7 syns denne omtalen er nyttig

Vært kunde hele livet, hadde endelig nok egenkapital og søkte boliglån. Prøvde oss på bare 1,4 mill i DNB. Kundeservicen på avd. Stjørdal var helt forferdelig, slapp og sur. Fikk avslag etter LANG ventetid, med eneste svar at vi ikke hadde bra nok betalingsevne, selv om vi absolutt hadde det, og i tillegg evt hadde kausjonist. Kausjonisten vår var visst for gammel, og vi kunne visst ikke betjene lånet selv heller. Klaget på både servicen og avslaget, fikk til svar at "du skal ha fått grundig svar fra før", helt hårreisende! Fikk lån på 1,7 mill (!) uka etter i en fremmed bank, helt uten kausjonist eller spørsmål om vår betalingsevne. Byttet bank for å si det mildt, og sitter på egen bolig vi har 0 problemer med å betale ned på i dag :)

Svar fra DNB Bank
02.09.2019 09.41
Hei Iselin!

Beklager sent svar (igjen!). Veldig leit å høre at vi ikke kunne tilby deg det lånet du ønsket. Og slettes ikke greit at servicen heller ikke har vært på topp. Vi får dessverre ikke sett hva som er grunnen til at vi ikke kunne tilby deg det aktuelle lånet her, men på generelt grunnlag kan jeg si at vi følger reglene i Boligforskriften og må ta høyde for det som står her. Jeg forstår det sånn at du har valgt en annen bank, men dersom du er villig til å gi oss en ny sjanse så ta gjerne kontakt med oss på telefon eller chat fra våre nettsider så kan vi se om ikke vi kan gi deg et bedre tilbud nå, eller når du vurderer ny bolig. Ønsker deg en riktig god dag videre så lenge!

/Jørgen
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Litt dårlig kundeservice via skrank men god via telefonen."
1 syns denne omtalen er nyttig

God kundeservice ved telefonisk henvendelse. Kan bli bedre på kundeservice ved skranken. Det er noe tekniske problemer innimellom men ikke så ofte etter min erfaring og blir raskt ordnet opp i. Nettbank er enkelt å betjene og gjør hverdagen enklere.

Svar fra DNB Bank
02.09.2019 09.39
Hei Marie!

Takk for hyggelig tilbakemelding! Godt å høre at du er fornøydm med service hos kundesenteret vårt. Send oss gjerne en melding fra postkassen i nettbanken din hvor du forteller litt mer om din opplevelse hos vårt kontor slik at vi kan lære av det! Ønsker deg en riktig god dag videre så lenge :)

/Jørgen
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Nedetid"
4 syns denne omtalen er nyttig

Problemer med nettbank ukentlig. Feil og nedetid er en hyppig melding. De kan heller ikke gjennomføre en betaling for deg når systemet svikter.

DNB Bank har totalt 377 omtaler på Bytt.no
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR