Meny

DNB Bank omtaler og erfaringer

SKRIV OMTALE
Søk nå
1,9/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Dårlig
Rådgivning
Dårlig
144
av 147 innen
bank
21%
anbefaler
DNB Bank

"Elendig kundebehandling"

Omtale om DNB Bank skrevet av Jan for 25.05.2018 12:30

DNB Bank har totalt 480 omtaler på Bytt.no
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med DNB Bank?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Elendig kundebehandling"
2 syns denne omtalen er nyttig

Søker huslån av diverse banker, ser hvem som gir best "deal"... Har over 65% i egenkapital....ifølge DNB er jeg ikke verdig langtidslån???... hvem i alle dager er "geniene" som driver denne institusjonen!?!?

Bytt.no
"Elendig kundebehandling" skrev Jan om DNB Bank

Har du en tilsvarende erfaring med DNB Bank?
Gjør som Jan og over 10 000 andre norske forbrukere: Skriv en omtale om DNB Bank du også og del dine erfaringer!

Ingen registrering nødvendig, helt anonymt og tar kun 1 minutt!

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Får alltid hjelp"

Kommer ikke på noe å klage på. Får alltid god service i den banken.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
""LOVLIG SVINDEL"??"
9 syns denne omtalen er nyttig

De lurer folk til a tro at de blir ivaretatt med DNB sin reiseforsikring gjennom kredittkortet, dersom man blir alvorlig syk eller havner i en ulykke mens man er pa ferie i utlandet så er det en stor ekstrabelastning å hanskes med DNB sin reiseforsikring i tillegg til at man er syk, sannsynligvis vil man bli mye fortere frisk dersom man slipper a ha noe med DNB forsikringen a gjøre!!, oppi all elendigheten når man virkelig trenger hjelp så etterspør de bevis på at man er forsikret, til tross for at de har sendt meg forsikringsbevis på engelsk som jeg har printet ut og har med meg på ferie!!, i tillegg er saksbehandler så frekk at han sier: Så du har egentlig ikke noen forsikring du da... jeg svarer jo jeg har gyldig reiseforsikring gjennom mitt kredittkort, da spor han om jeg har bevis på at jeg har betalt minimum 50% av reisens kostnader med kredittkortet, jeg måtte til tross for sykdom skaffe kontoutskrift mens jeg var på ferie og sende dem kontoutskriften på email, når de hadde mottatt kontoutskriften så fakset de over en mengde med skjemaer til sykehuset som skulle behandle meg og sa at jeg måtte fylle de ut.., jeg var svært syk og medtatt og skjønte egentlig ikke hva jeg skrev under på..., men de sa at det måtte fylles ut dersom jeg ønsket hjelp!! Sykehuset trengte en betalingsgaranti fra DNB for å kunne behandle meg...., det var DNB aldrig behjelpelige med, når jeg hadde oversendt all dokumentasjon de etterspurte så kom de med en ny unnskyldning og sa at de ikke fikk utstedt betalingsgaranti til sykehuset fordi hovedkontoret til DNB som tar slike henvendelser er stengt.....p.g.a 6.timer tidsforskjell mellom Thailand og Norge..., jeg brukte mange hundre kroner på å ringe dem men fikk aldrig noen betalingsgaranti eller hjelp, etter tre dager ringte de meg å spurte hvordan det gikk med meg...., da hadde jeg forlatt sykehuset uten behandling... Forsikring blir på folkemunne kalt lovlig svindel og jeg tror det stemmer. La deg ikke lure av at de villig sender deg forsikringsbevis..., sannsynligvis så får du ingen hjelp dersom det hender noe....

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Har byttet selskap
"Latterlig bank!!!"
8 syns denne omtalen er nyttig

Jeg må begynne med å si at jeg og min kone tjener vel over gjennomsnittet. Vi har 2 bedrifter som går meget bra. Vi har over 1.5mill i egenkapital hvis vi selger hus på taks. Jeg sendte en søknad om å låne 250k på huset da det trenger en liten runde utenfor. Jeg ble avslått fordi min kone var i mammapermisjon. Jeg måtte prøve når hun var tilbake i arbeid. Hun driver eget firma med 14 ansatte. Det er ingen tvil om at hun har arbeid. Søknaden tok 14 dager før jeg fikk svar. Jeg ringte sbanken. Dem ba meg gjøre det elektronisk. Jeg gjorde som jeg ble fortalt. Fikk innvilget lån umiddelbart. Tok nøyaktig 2min å få svar. Jeg fikk mye bedre rente. Med de 250k oppå det jeg allerede har fra før av så gikk mnd betalingen ned med 1850kr. i mnd. Jeg angrer at jeg har vært kunde hos dere i 15år. ALDRI igjen.

Arild H. S
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"DnB er den mest ryddige banken for meg"
2 syns denne omtalen er nyttig

Nettbanken som er lettest å bruke. Finn kundebehandling. Bytter aldri hovedbank. Prøvde Norwegian kredittkort på reise. Bare surr med faktura. Har avsluttet kredittkortet. Fin bank!

DNB Bank har totalt 480 omtaler på Bytt.no
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR