Meny

Hafslund Strøm omtaler og erfaringer

1,4/5
Forferdelig
Kundetilfredshet
Forferdelig
Kundeservice
Dårlig
Brukervennlighet
Dårlig
100
av 103 innen
strømselskap
8%
anbefaler
Hafslund Strøm
Filtrer omtaler
10
3
3
14
153
Sorter omtaler etter
Viser av 183 omtaler med
Relevans
SORTER OMTALENE ETTER
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med Hafslund Strøm?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Svindel til de grader!"

Ble oppringt av selger og skulle få en god avtale på Aktiv bedrift og skulle spare penger på å bytte til dem. I september hadde jeg faktura på strøm fra Hafslund. De tok 9,45 øre pr Kwh som bare utgjorde 33,56 kr. Med alle gebyrer så var totalen på 352,04 kr. En annen leverandør sendte meg faktura på 5,11 øre pr kWh, som kom på totalt 44,54 kr. Når man har 8 målere så utgjør dette veldig mye penger, og jeg bare henger meg på de andre kommentarene om Hafslund: HOLD DERE UNNA!!!

Kundetilfredshet
Kundeservice
Vurderer å bytte selskap
"Føler meg lurt av lik betaling"
1 syns denne omtalen er nyttig

Jeg har hatt lik betaling i noe over ett år og har hele tiden ligget 40 % lavere enn forventet forbruk. Da trodde jeg at det jeg har betalt for mye i løpet av dette året ville bli avregnet og tilbakebetalt, Men neida, etter en samtale med kundeservice ville jeg få tilbakebetalt når jeg flyttet! så hvis jeg bor her til jeg dør så har jeg altså betalt 40 % for mye i årevis. Forstå det den som kan. Jeg finner ingenting om betingelsene på nettsidene deres heller. Dette er for dårlig, Hafslund. Det er mulig det er noe jeg ikke forstår i utregningen av beløpet, men da har i så fall dere er forklaringsproblem. Hva skjer med de svingende strømprisene, vil vi med lik betaling aldri få glede av det siden månedsbeløpet er det samme? Jeg kan si en positiv ting og det er at appen er bra og gir oversikt over forbruket :-)

Thomas H
Kundetilfredshet
Kundeservice
"Innpåsliten og påståelig selger"

Fikk telefon av en selger som var veldig påståelig på at han kunne gi meg en bedre avtale enn den jeg har i dag. Jeg måtte tviholde på mailen min, og blånekte på at han kunne telefonnummeret mitt, for ikke å bli byttet over til Hafslund. Rett og slett innpåsliten. Ikke var produktet han prøvde å selge meg konkurransedyktig heller. Ja, det var fint nok den første måneden, men så måtte man velge ett produkt, og da var det plutselig 45 kroner i måneden i fastledd. Gå heller for en strømleverandør som ikke bruker telefonselgere; de har så lave priser at de ikke har råd til å reklamere/pushe =)

Svar fra Hafslund Strøm
10.09.2020 14.54
Hei Thomas!

Det er beklagelig å høre om opplevelsen du har hatt med oss. Vi benytter oss av eksterne byråer for utgående salg og tar tilbakemeldinger som dette svært alvorlig. Jeg hadde satt stor pris på mer informasjon om møtet ditt med vår representant, slik at jeg får meldt dette videre til rette byrå og rette vedkommende. Vi kan kontaktes på kundeservice@hafslundstrom.no, per telefon: 21494949 eller kontakte oss på Facebook under Hafslund Strøm. Da kan jeg også registrere en reservasjon mot telefonsalg for deg, dersom det er ønskelig :)

Jeg beklager igjen for opplevelsen du har hatt med oss. Håper på å høre fra deg.

Hilsen Emilie i Hafslund Strøm
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
"Mulig svindel? Har betalt flere regninger for "ukjent addresse" + Har helt annen strømleverandør!"

Det hele begynte med at jeg fikk flere ukjente "mystiske" og "rare" inkassokrav fra "Solvencia" (Hafslunds "eget" innkrevningsbyrå) om at jeg skyldte ett større beløp for flere "uoppgjorte" regninger. Da jeg kontaktet dem om hvilke regninger dette gjaldt, fikk jeg beskjed om at dette gjaldt Hafslund Strøm. Dette er greia! Jeg har aldri hatt Hafslund som strømleverandør og har heller aldri bodd på den adressen som sto oppført hvor jeg har betalt strøm til! Men jeg har "uvitende" betalt flere regninger i flere måneder til dem grunnet efaktura. Da jeg kontaktet deres kundesupport om dette og om tilbakebetaling av mine "feilbetalte" midler fikk jeg beskjed om at saken ville ta 6 uker å behandle. Nå 3 måneder etterpå pågår saken enda og jeg får beskjed (i dag) fra dem at de hadde visst tilbakebetalt deler av hele totalsummen de skylder meg til mitt kontonummer. JEG HAR ALDRI FÅTT EN KRONE! TULL OG TØYS HELE SAKEN, DETTE MINNER OM SVINDEL!

Svar fra Hafslund Strøm
08.09.2020 19.37
Hei Reduan!

Det er veldig beklagelig å høre om situasjonen som har oppstått og situasjonen du befinner deg i. Jeg forstår godt at dette kan oppleves som frustrerende. Av det du refererer til vil jeg anta at dette kan gjelde en feilinnmelding eller en korreksjonsak. Våre feilinnmeldinger og korreksjonssaker har noe behandlingstid, dessverre, men vi jobber for å få løst disse sakene så fort som mulig. Her kan det virke som det har vært et avvik og det beklager jeg på det sterkeste. Det er vanskelig for meg å se akkurat hva som har skjedd i situasjonen du beskriver, men jeg vil veldig gjerne se nærmere på saken og undersøke hvor beløpet du refererer til er blitt av og hva som har skjedd videre i saksbehandlingen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal ha denne opplevelsen av oss. Ta gjerne kontakt med oss på e-post: kundeservice@hafslundstrom.no eller per tlf: 21494949. Vi kan også oppsøkes på Facebook under Hafslund Strøm, dersom det er ønskelig. Der svarer vi fortløpende mellom 09.00 og frem til 15.00 fra mandag til fredag :)

Jeg beklager igjen for ulempene som har oppstått, samt merarbeidet i denne situasjonen. Jeg håper på å høre fra deg slik at jeg får sett nærmere på situasjonen og at vi kan komme til en løsning.

Med vennlig hilsen Emilie i Hafslund Strøm
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Byttet strømleverandør uten mitt samtykke"

Skulle kjøpe strøm fra dem om 6 måneder, de byttet meg umiddelbart uten mitt samtykke. Hadde tidligere fast pris og fikk ekstra regning på over 8500 kr. De skulle egentlig varsle ved overforbruk på 5000 kr. De er useriøse, hold dere unna dem.

Svar fra Hafslund Strøm
08.09.2020 19.27
Hei Hodo!

Jeg forstår godt at dette kan være frustrerende, og jeg skal forklare så godt jeg kan. Vi benytter oss av eksterne byråer for utgående salg både per telefon og dør/stand. Det er derfor utrolig viktig for oss med slike tilbakemeldinger som dette - da det kan se ut til i dette tilfellet at du har fått oppstart tidligere enn avtalt med vår representant. Slik skal det ikke være. Når det gjelder den ekstra fakturaen du har mottatt på kr 8500 og varslingen, er det dessverre vanskelig for meg å se akkurat hva som har skjedd i dette tilfellet. Jeg vil gjerne se nærmere på hva som har skjedd her - slik at jeg får meldt dette videre til eksternt byrå og for at vi kan komme til en løsning i denne saken. Vi kan nås på 21494949, per e-post på: kundeservice@hafslundstrom.no eller så kan du sende oss en melding på Facebook om du ønsker det.

Jeg beklager så mye for ulempen og situasjonen som har oppstått, og jeg håper å høre fra deg.

Med vennlig hilsen Emilie
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Aldri mer"

Inkassoselskapet Hafslund bruker, som heter Solvencia er det verste selskapet! Havner du på kundelisten til Solvencia, er du tapt. Selskapet er overhode ikke villig til å finne en løsning. De går bevist inn for å gjøre det 10 ganger vanskeligere for folk, som har kommet litt utpå kanten. Kan du styre unna Hafslund - anbefales det sterkt å bytte til noen som ikke bruker Solvencia.

Svar fra Hafslund Strøm
08.09.2020 19.26
Hei Rp!

Det er beklagelig å høre om opplevelsen du har hatt med vårt inkassoselskap. Når det gjelder saker der faktura ikke er innbetalt til forfall etter sendt påminnelse, vil disse faktura bli sendt videre til inkassoselskapet vi benytter. I tilfeller som dette ønsker vi gjerne å høre hva som har skjedd slik at man kan komme til en løsning. Vi ønsker at våre kunder skal få hjelp dersom det er oppstått en situasjon der man ikke har mulighet til å betale med en gang.
Jeg vil veldig gjerne komme i kontakt med deg slik at jeg får sett nærmere på saken og slik at vi kan komme til en løsning som passer. Send oss gjerne en henvendelse på e-post om hva som har skjedd i denne situasjonen til: kundeservice@hafslundstrom.no eller ring oss på telefon: 21494949. Det er også mulig å sende oss en melding på Facebook om det er ønskelig.

Jeg håper å høre fra deg :)

Vennlig hilsen Emilie i Hafslund Strøm
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
"Rimelig pris med rett avtale"

Har vært strømkunde hos Hafslund i mange år og har hatt både dyre og rimelige avtaler hos dem. Jeg har i dag en god spotprisavtale som stort sett er rimeligere eller like kostbar som andre strømavtaler i markedet. Med rett avtale så har du et fast påslag på 30 kr/mnd og markedspris (spotpris) som er veldig forutsigbart. Har flere ganger blitt oppringt av selgere for Hafslund som anbefaler avtaler med ulike garantier men som over tid er de vesentlig dyrere. Velg isteden en god spotprisavtale om kostnad er det viktigste. Kundeservice hos Hafslund har hjulpet meg ut av en dårlig avtale som jeg angret på etter å ha blitt overtalt av en ekstern selger.

Svar fra Hafslund Strøm
02.09.2020 15.52
Hei Jørn!

Tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen. Det er også hyggelig å høre om opplevelsen du hatt med oss på kundesenteret og at saken nå er løst. Vi setter stor pris på at du er fornøyd!

Hilsen alle oss i Hafslund Strøm
Jimmy O. R
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
"Arrogant og lite kundevennlig !"

Ble presset til å inngå strømavtale, men har ikke fått tak i dere tidligere på verken telefon, e-mail eller kontaktskjema (idag), for å benytte meg av angreretten. Skriftlig er angrerettskjema sendt pr. e-mail for noen dager siden, etter at telefonisk kontakt ikke lot seg gjøre. Tilbakering-funksjon fungerte heller ikke. Det var visstnok ett ubesvart anrop på telefon, men jeg hadde kontroll på telefon hele dagen. Da har dere bare ringt for å legge på igjen ... DÅRLIG KUNDESERVICE :-(

Svar fra Hafslund Strøm
25.08.2020 16.24
Hei Jimmy!

Det er beklagelig å høre om opplevelsen du har hatt med oss og at du ikke har fått tak i oss verken per e-post eller telefon, slik skal det ikke være. Våre telefonlinjer er åpne fra 08.00-16.00 mandag til fredag og man skal bli ringt opp igjen av oss dersom man har gitt beskjed om dette. Jeg vil gjerne høre mer om hva som har skjedd i denne situasjonen og hadde derfor satt pris på om du tok kontakt med oss på Facebook Messenger eller via chatten vår på vår hjemmeside: www.hafslundstrom.no. Dersom du nylig har sendt oss e-post vil denne bli besvart snarlig.
Jeg beklager igjen for opplevelsen og håper på å høre fra deg.

Hilsen Emilie i Hafslund Strøm
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Elendig selskap"

Tull og tøys hele veien. Feil kunde, feil faktura . Dårlig kompetanse .Ønsker du problemer i ditt liv velg Hafslund

Svar fra Hafslund Strøm
25.08.2020 15.48
Hei Roza!

Det er beklagelig å høre om opplevelsen du har hatt med oss. Her vil jeg gjerne høre mer om hva som har skjedd slik at vi kan komme til en løsning. Ta gjerne kontakt med oss på kundeservice@hafslundstrom.no eller per tlf: 21494949. Du kan også kontakte oss på Facebook Messenger eller via chatten vår på nettsiden vår www.hafslundstrom.no. Jeg håper på å høre fra deg.

Hilsen Emilie i Hafslund Strøm
Tidligere T. K
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Elendig service: Endrer avtaler uten varsel, informerer ikke aktivt om billigste tilbud,"
2 syns denne omtalen er nyttig

Jeg fraråder Hafslund Ström på det sterkeste. Etter å ha värt en lojal og pliktoppfyllende kunde i snart to tiår har jeg nå oppdaget at de godt tilbake i UTEN VARSEL har endret avtalebetingelser på strömavtalen, og viser til at det burde jeg sett på faktura (som går på avtalegiro selvsagt), samt at de skriver eksplisitt i sitt svar at de ikke aktivt orienterer om de rimeligste strömavtale som finnes, det er opp til kunder å selv finne ut av. Min side blir heller ikke operativ av Hafslund med mindre man ber om det, Man kan derfor leve i god tro på at tegnet avtale fortsatt gjelder med mindre man fölger med på ev endret tekst på faktura HVER måned. Hafslund endrer avtaler uten varsel og ser det hensiktsmessig å unnlate å informere kunder både om det og å gi dem rimelig beslutningsgrunnlag for å velge hvis avtaler skal endres. Kort sagt du kan ikke ha tillit til dem og de utnytter ved mangelfull informasjon (hvilket fremstår bevisst strategi) lojale kunder. Velg andre strömleverandörer.

Svar fra Hafslund Strøm
25.08.2020 14.33
Hei!

Først og fremst vil jeg beklage for opplevelsen du har hatt med oss i Hafslund Strøm. Jeg forstår at dette kan være forvirrende og frustrerende, og jeg skal forklare så godt jeg kan.
Når det gjelder endring av avtalene våre, er dette noe som opplyses våre kunder digitalt og som står spesifisert i våre avtalevilkår. Dette kan entes opplyses på e-post eller på Min Side. Min Side er en tjeneste og en funksjon der man selv må ta kontakt med oss for å opprette bruker, dessverre. Det er beklagelig dersom du ikke har mottatt informasjon om dette.

Når det gjelder AvtaleGiro og eFaktura vil jeg minne om at dette er to forskjellige ting. AvtaleGiro er en betalingsmetode der beløpet på faktura trekkes automatisk i nettbanken, slik at man selv slipper å legge inn betalingen manuelt hver måned. Faktureringsmetode kan variere fra eFaktura, postfaktura eller e-postfaktura. Efaktura sørger for at fakturaen kommer direkte til nettbanken. Der er det også mulighet for å åpne faktura dersom det er ønskelig.
Våre kunder står også fritt til å endre på sin avtale dersom det er ønskelig. Dette kan man gjøre på våre nettsider eller ved hjelp av Min Side.

Vi setter pris på våre lojale kunder, og dersom det er slik at avtalen din er endret uten varsel er det fint om du kan ta kontakt med oss på kundeservice@hafslundstrom.no eller per tlf 21494949 slik at vi får undersøkt dette nærmere.
Jeg beklager igjen for opplevelsen du har hatt med oss og håper å høre fra deg.

Hilsen Emilie i Hafslund Strøm
Forbannet K
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Svindel fra Hafslund Strøm"
2 syns denne omtalen er nyttig

Hafslund strøm har ved flere anledninger lagt til ulike tjenester på våre abonnement som vi aldri har bestilt. Vi er en bedrift og har mange strømavtale og det ser ut til at Hafslunds selgere gjør dette bevisst for de regner vel med at vi ikke skal oppdage eller bry oss om dette. Dette er svindel og vi har tatt de i dette flere ganger. Vi skal nå bytte over til en annen leverandør og anbefaler alle å gjøre det samme.

Svar fra Hafslund Strøm
13.08.2020 08.32
Hei!

Det er beklagelig å høre om opplevelsen du har hatt med oss. Ved inngåelse av avtale skal det alltid opplyses til våre kunder om hvilken avtale de blir registrert med, og det skal også innhentes aksept og bekreftelse fra kunden før avtalen prosesseres og blir aktiv. Dette gjelder både privatkunder og bedriftskunder. Jeg vil veldig gjerne se nærmere på denne saken slik at vi kan komme til en løsning, og slik at jeg får meldt dette videre til rette vedkommende. Ta gjerne kontakt med oss på bedrift@hafslundstrom.no eller per telefon: 21494949. Jeg beklager igjen for opplevelsen du har hatt med oss og jeg håper å høre fra deg.

Hilsen Emilie i Hafslund Strøm
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Dårlig tjeneste "Lik betaling""
1 syns denne omtalen er nyttig

Jeg ble ringt i av en litt overivrig selger i januar som foreslo tjenesten lik betaling. Han la det frem på en sånn måte at man ikke skulle havne i minus dersom man hadde denne tjenesten. Så vi har jo da betalt strømregningene som har kommet på 650 kr og ikke tenkt noe mer på det, det er ca samme prisen som vi hadde på spotpris hos Norges Energi. Etter noen mnd fikk jeg en epost om at beregningen var feil og at regningen min derfor også var feil, dette er jo greit nok, men så fikk jeg en ny epost etter et par dager om at det ikke var feil alikevel! Og nå sitter vi jo her etter nesten 8 mnd og skylder Hafslund 1800kr! Greit nok at det ikke er snakk om så veldig mye penger, men vi har ikke fått noen beskjed om det og synes det er ganske ufint at selgerene ikke nevner det når de prøver å selge dette inn hos folk.. Er ikke akkurat lønnsomt hvis man ender opp med mange tusen i minus. Denne tjenesten betaler vi også 45 kroner i måneden for, så vi har betalt 360 kroner for å skylde hafslund 1800 kroner på 8 mnd. Vi har byttet strømleverandør på flekken og skal ALDRI tilbake til Hafslund.. Hadde vært mye mer ålreit om man hadde fått beskjed når man begynte å skylde penger så man kunne endret på dette med en gang.

Svar fra Hafslund Strøm
31.07.2020 00.18
Hei Renate!

Jeg forstår frustrasjonen din i denne situasjonen. Vi benytter oss av eksterne byråer for utgående salg og tar slike tilbakemeldinger svært alvorlig. Tanken vår bak Lik Betaling er at vi estimerer det gjennomsnittlige årsforbruket og gir et fast beløp å betale basert på dette. Beløpet inneholder også ofte nettleien fra netteieren dersom det er avtale med netteieren om gjennomfakturering. Tjenesten er tenkt slik at man betaler det samme hele året og er en tjeneste man har over lengre tid. Ettersom strømprisen varierer i henhold til vær og årstid vil man på sommeren betale litt mer enn sitt faktiske forbruk - og litt mindre på vinteren.
Det er beklagelig å høre om opplevelsen og situasjonen som har oppstått. Jeg vil gjerne se nærmere på hva som har skjedd i denne saken og komme til en løsning. Samt at jeg også vil ta dette opp med vår salgs-og kvalitetsavdeling som melder dette videre til rette vedkommende. Vi kan nås på kundeservice@hafslundstrom.no, tlf: 21494949 eller via chat på vår hjemmeside eller Facebook.

Jeg beklager så mye for opplevelsen du har hatt med oss. Jeg håper å høre fra deg.

Hilsen Emilie i Hafslund Strøm
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Vankelig å få kontakt på telefon. Følger ikke opp avtaler"
1 syns denne omtalen er nyttig

Forferdelig kundeservice men dyr strøm. Har bedt om å få regning til en angitt adresse uten at de følger opp. Tar ikke telefon når jeg ringer opp. Ikke seriøst selskap.

Svar fra Hafslund Strøm
28.07.2020 06.57
Hei Tor!

Jeg forstår at dette oppleves som frustrerende og det er beklagelig å høre om opplevelsen du har hatt med oss. Det er også beklagelig å høre om at du ikke har kommet i kontakt med oss per telefon når du har ringt oss. Her vil jeg veldig gjerne komme i kontakt med deg slik at jeg får sett nærmere på hva som har skjedd i denne saken og komme til en løsning. Vi kan nås på e-post: kundeservice@hafslundstrom.no, på Facebook eller så kan du snakke med oss på chatten vår på vår nettside: www.hafslundstrom.no.

Jeg beklager opplevelsen og håper på å høre fra deg.

Hilsen Emilie
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Frekke og arrogante"
1 syns denne omtalen er nyttig

Plutselig kunne ikke elvira bruke efaktura. Ingen informasjon I forkant. Faktura sent til inkasso med ekspressfart. Ingen hjelp på kundeservice. Masse ekstra arbeid og utgifter. De straffer kunder som bytter strømleverandør.

Svar fra Hafslund Strøm
28.07.2020 07.01
Hei Jorg K!

Jeg forstår frustrasjonen din. Dessverre gjelder dette forhold knyttet til din netteier Elvia og jeg har ikke mulighet til å se hva som har skjedd da Elvia er et annet selskap enn oss i Hafslund Strøm. Vi i Hafslund Strøm er kun en strømleverandør. Her anbefaler jeg deg å ta direkte kontakt med Elvia. De kan nås på mail: kundeservice@hafslundnett.no eller per tlf: 02024. Jeg vet også at de har en egen chat på sin hjemmeside: www.elvia.no :)

Hilsen Emilie
Kundetilfredshet
Kundeservice
"Nettleie"

Jeg vet at dette er bortkastet tid for det er vel ingen hos Hafslund som egentlig bryr seg hva kundene mener og jeg ser på ratingen at det ikke er mye å skryte av. Dessverre er de blitt alfor store og arrogante med myndighetenes tillatelse. Det oppmuntres til å spare strøm, vel og bra det, men når nettleien ender opp på nesten 87% av en strømregning (ja du ser rett) må noe være fundamentalt galt. Hvor mye av dette går til utbygging og vedlikehold som dere argumenterer for i det kjedsommelige? Er det noe tall på dette ute i offentligheten eller blir det skjult i en suppe av diverse AS? Amerikanerne har et fantastisk ordtak: same sh#t new wrapping. Det sitter jeg igjen med og må betale 401,88 kr i nettleie og 61,01 kr i strømforbruk juni - 20!

Svar fra Hafslund Strøm
28.07.2020 06.59
Hei Ban!

Jeg forstår frustrasjonen din. Dessverre er det vanskelig for meg å besvare dette da henvendelsen din gjelder nettleie og forhold knyttet til din netteier. Nettleie er det netteieren din som fakturerer for og er et annet selskap enn oss i Hafslund Strøm. Vi i Hafslund Strøm er kun en strømleverandør. Det er netteieren din som er ansvarlig for nettleien, strømmåleren din og strømnettet der du bor.

Hilsen Emilie
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
"Hafslund strøm bedriver telefonterror, og svarer ikke på kundeservice"
1 syns denne omtalen er nyttig

Hafslund strøm, ringer flere ganger pr dag fra flere ulike mobilnummere, svarer ikke når jeg prøver å besvare. Det er heller ikke mulig å nå kundeservice for å klage på dette. Det sies også at det er stor trafikk og skylder på Corona for mangel på svar. Hvor smittefarlig kan det være å svare på henvendelser hjemmefra eller i et rom for seg selv? Jeg konkluderer med at adferden til Hafslund strøm, er uakseptabel og jeg forlanger opphør snarest.

Svar fra Hafslund Strøm
26.07.2020 20.24
Hei Tor!

Det er beklagelig å høre om opplevelsen du har hatt med oss. Det stemmer at vi i Hafslund Strøm at gjort tiltak som bedrift for å begrense smitten av Covid-19, som kan føre til lenger behandlingstid på henvendelser til kundesenteret. Dette skal på den andre siden ikke bety at man ikke mottar svar fra oss i det hele tatt og dette beklager jeg på det sterkeste. Jeg vil gjerne rette opp dette og komme i kontakt med deg slik at vi kan løse saken. Send meg gjerne en e-post til kundeservice@hafslundstrom.no eller send meg en melding på FB-siden vår. Du kan også kontakte oss på chatten vår. Den er åpen fra 09.00-15.00.

Jeg beklager så mye for opplevelsen du har hatt med oss. Jeg håper på å høre fra deg slik at vi kan komme til en løsning.

Hilsen Emilie i Hafslund Strøm
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Dårlig erfaring"
3 syns denne omtalen er nyttig

Jeg brukt Hafslund strøm et år når vi flyttet til Lillestrøm og avtalt en fast pris 650 per måned (som er allerede ganske mye for 43 kvm leiligheten). Jeg registrert automatisk betaling hos AvtaleGiro. Siste måned fikk jeg regning på ca 960 nok fordi det var slutfaktura for hele perioden fra april til mars (et år totalt). Det gir ikke meningen, fordi sommer månedene bør dekke vinter månedene, når strømforbruk er høyere. Men den er ikke den værste. Faktura var selvfølgelig ikke betalt av Avtalegiro pga beløpsgrense, men fikk ingen beskjed om det skriftlig gjennom sms, e-mail eller post, ingen som ringt meg fra Hafslund heller. Etter to måneder sendte de saken til inkasso, isteden for å informere meg om regningen som var ikke betalt. Jeg har ringt flere ganger når jeg flyttet fra et sted til en annen sted for å høre at alt var i orden med ny adressen, så de hadde fult informasjon. Jeg er ikke person som betaler ikke regningene mine. Nå byttet jeg strømleverandør. Kjempe trist at jeg fikk ikke noe beskjed og de kunne ødelegge min kreditthistorie.

Nikoleta L
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Extreme prices"
1 syns denne omtalen er nyttig

Horrible service extremely high prices double charging more than once I want to quit and I can't even do that

Thor H. H
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Elendig service når strømmen blir kuttet på grunn av en missforståelse"

Vi er 4 i familien som alle har abbonementer i Hafslund. Vår datter har fått stengt strømmen pga. en missforståelse. Servicen i den forbindelse er så beklagelig dårlig at vi ikke lenger ser oss tjent med å fortsette kundeforholdet hos dere. Vi beklager dette men ser ingen annen løsning. Vi ser oss nå om etter en ny kraftleverandør. Mvh. Thor H. H.

Svar fra Hafslund Strøm
24.06.2020 09.37
Hei Thor!

Det er veldig beklagelig å høre om opplevelsen dere har hatt med oss på kundesenteret til Hafslund Strøm. Slik skal det jo ikke være. Det er vanskelig for meg å se akkurat hva som har skjedd i denne situasjonen, men jeg håper du kan ta kontakt med oss på vår Facebook-side eller på chatten vår på www.hafslundstrom.no slik at vi får sett nærmere på saken og situasjonen som har oppstått. Jeg vil veldig gjerne komme til en løsning slik at dere blir fornøyde :)

Jeg håper på å høre fra deg.

Hilsen Emilie
Joubert K
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Dårlig!"

Fikk besøk av selger som sa jeg kunne lage en sammenligningsavtale med Hafslund og min daværende leverandør. Sa ok og bad om å få faktura pr post. Dette gjaldt både min hjemmeadresse og min hytte. Istedet for sammenligninger ble jeg automatisk inn meldt i Hafslund. De sendte meg så fakturaer på mail. Så dette og begynte å melde meg ut. Overså en mailfaktura til min hytte. Da ble purring sendt pr post til min hytteadresse. Var ikke på hytta så den så jeg ikke. Da sendte Hafslund denne til Innkasso! Dette til tross for at jeg allerede hadde fått og betalt opphørsfaktura fra dem. På denne sto det intet om at jeg var skyldig en tidligere faktura. Istedet får jeg en sms fra et inkassofirma at jeg skylder et mye større beløp en den opprinnelige fakturaen. Hafslund=Drittfirma!

Svar fra Hafslund Strøm
24.06.2020 09.37
Hei Joubert!

Først og fremst vil jeg beklage så mye for opplevelsen du har hatt med oss i Hafslund Strøm. Vi benytter oss av eksterne byrå for utgående salg og tar tilbakemeldinger som dette svært alvorlig. Her kan det se ut som det er blitt feilinformert av selger og dette må jeg bare beklage. Når det gjelder fakturering sender vi opprinnelig originalfaktura på ønsket metode til våre kunder. Dersom opprinnelig faktura ikke blir betalt innen forfall sendes inkassovarsel alltid per post til adressen som er registrert på kundeforholdet. Her ser det ut til at det kan ha skjedd en systemfeil i utsendelsen av purringen da den ble sendt til din hytte og dette beklager jeg. Det er vanskelig for meg å se akkurat hva som har skjedd i denne situasjonen, men jeg vil gjerne komme til en løsning i denne saken. Jeg håper du vil kontakte oss på kundeservice@hafslundstrom.no, tlf: 21494949, på vår Facebook-side eller ved hjelp av chatten vår på www.hafslundstrom.no.

Jeg beklager opplevelsen. Håper å høre fra deg.

Hilsen Emilie
August S
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Jeg betalte 1400,- de to første månedene!"

Hafslund Strøm er helt forferdelig... Jeg har aldrig vært kunde for de tidligere, og dette var absolutt en negativ opplevelse. De hadde satt meg opp på diverse avtaler som kunne gi meg en lavere pris på sikt. Men det de ikke fortalte meg var at avtalene var basert på familier (vi er 2 personer i en leilighet). Jeg ringte de for å oppklare saken, de beklagde og sa at jeg skulle få en måned med gratis strøm. En mnd etter denne samtalen mottok jeg en faktura, selv om det ble avtalt at jeg ikke skulle betale for den måneden. Jeg ringte de igjen, og de beklagde. I ettertid har det ikke vært noen problemer, men dette gir meg ikke tillit til selskapet. Så jeg anbefaler ikke at du benytter deg Hafslund Strøm.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Vurderer å bytte selskap
"Forferdelig overraskelse"
1 syns denne omtalen er nyttig

Vi hadde avtale om fastpris på mnd strøm- fikk nå etter to år beskjed om at vi skylder over 20 000kr. Dette har vi ikke fått noe varsel på da hadde vi aldri gått med på dette. Lureri å kalle noe for fastpris og garantere ingen sure overraskelser så slenge denne bomben på oss. Også i disse tider hvor alle tilbyr billigere og kostnadsfritt pga korona- kjører Hafslund på med kanonfaktura. Heller ikke noe positiv opplevelse av kundeservice. Snakket med en gutt som ikke var behjelpelig i det hele tatt, og som sa vi kunne holde kontakt på Mail. Har nå sendt flere Mail uten å få noe respons. Vi blir ikke hos dere, og anbefaler ingen å gå til dere.

Svar fra Hafslund Strøm
25.05.2020 14.56
Hei Marie!

Dette forstår jeg at er frustrerende. Med betalingstjenesten Lik Betaling vil vi estimere det gjennomsnittlige årsforbruket, dele dette på antall måneder i året og gi et fast beløp å betale på faktura hver måned. Ved opphør av denne betalingstjenesten vil man, dersom man har hatt et lavere forbruk enn det estimerte, få et tilgodebeløp tilbakebetalt. Dersom forbruket har vært høyere enn estimatet vil man dessverre få et skyldig restbeløp da dette er det faktiske forbruket man har hatt, men ikke betalt for. Ettersom du nevner at dette har vært en avtale som du har hatt hos oss i flere år, vil jeg gjerne undersøke dette nærmere da det kan virke som at det faste beløpet ikke er blitt regulert etter forbruket på måleren din. Jeg ønsker gjerne å komme i kontakt med deg slik at jeg får sett nærmere på denne situasjonen og kommet til en løsning. Ta gjerne kontakt på kundeservice@hafslundstrom.no eller på chatten på vår hjemmeside. Den er åpen fra 09 - 15 hver ukedag. Du kan også kontakte oss på vår Facebook-side under "Hafslund Strøm" eller ringe oss på telefon: 21 49 49 49.

Jeg beklager så mye for opplevelsen du har hatt med oss og jeg håper at jeg hører fra deg slik at jeg får sett nærmere på situasjonen.

Hilsen Emilie i Hafslund Strøm
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Helt elendig service"
1 syns denne omtalen er nyttig

Det er sånn at de ikke klarer av og registrere riktig epost til folk. Nettopp så fikk jeg en inkassovarsel fra Hafslund om jeg har glemt dem? Hadde ikke det, men nå som jeg ser etter og ville logge meg inn på Hafslund som privat kunde gikk ikke det heller!!!! Verken kom regning på min adresse eller på eposten min som var angitt. Så gikk det en måned så fikk jeg inkassovarsel på 70,- Kr som jeg må betale. Helt utrolig at man ikke kan logge seg inn på Mine side på Hafslund der jeg var kunde i maks 1 måned. Ikke kan man heller sende de en epost, nei kun gjennom Mine side, der jeg ikke kommer inn. De er helt på trynet og syns at de kan godt betale meg tilbake de 70,- Kr som de krever at jeg skal betale. De har ikke en gang gitt noe hint at det er sendt på epost adressen heller. Har ikke noe godt og skrive om Hafslund forutom at det er klokest og styre unna dette selskap. Disse dørselgerne kommer aldri mer få komme innom her hos oss igjen. 😡

Svar fra Hafslund Strøm
25.05.2020 14.55
Hei Mark!

Jeg forstår at dette oppleves som forvirrende og frustrerende. Når det gjelder Min Side er dette en tjeneste som kun tilbys kunder som har aktiv avtale hos oss. Det vil dermed ikke være mulig å benytte seg av Min Side dersom avtalen er sagt opp og man ikke lenger er kunde.
Når det gjelder faktura du har mottatt, så er det vanskelig for meg å se akkurat hva som har skjedd i denne situasjonen, men det er veldig beklagelig dersom du ikke har mottatt faktura med den metoden du ønsket. Ta gjerne kontakt med oss på e-post kundeservice@hafslundstrom.no eller per tlf: 21494949. Du kan også ta kontakt med oss på chatten på hjemmesiden vår. Den er åpen fra 09.00 - 15.00 hver ukedag. Jeg håper på å høre fra deg der slik at jeg kan se nærmere på situasjonen som har oppstått og tatt dette videre med eksternt byrå som har vært på døren din.

Jeg beklager så mye for opplevelsen du har hatt med oss og jeg håper på å høre fra deg.

Hilsen Emilie i Hafslund Strøm
Odd J. J
Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Useriøse og ubrukelige"

Tilbudt billigere strøm i en måned, takker ikke nei til det... your loss... Sender regninger for fiktive adresser og med feil målernummer. Sier opp avtalen med dem og går tilbake til pålitelige andre el leverandører. På spørsmål om å få rett faktura sender de meg info om at jeg har inngått ny strømavtale med dem. Hafslund, jeg ønsker dere alt vondt og ønsker aldri å høre fra dere eller de innpåslitne telefonselgerene deres igjen.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Brukervennlighet
Verdi for pengene
Har byttet selskap
"Fusk og fanteri"

Nå siger og skriver vi mai 2020 og i dag presterte de å sende regning for november/desember 2019. De ringer deg å tilbyr det som tilsynelatende er billig strøm men når alt kommer til alt er det ikke billig. Bytter du selskap fra dem så ringer de å tilbyr gratis strøm 1 måned og når den er over så settes du på en avtale som så visst ikke er billig. Aldri mer for min del.

Svar fra Hafslund Strøm
18.05.2020 14.43
Hei Ståle!

Vi i Hafslund Strøm etterskuddsfakturerer slik at man mottar faktura på etterskudd, men at faktura skal komme flere måneder etterpå høres rart ut og dette vil jeg gjerne ta en nærmere titt på slik at vi får en forklaring på hva som har skjedd. Send oss gjerne en e-post på kundeservice@hafslundstrom.no eller ring per tlf: 21494949, så ser vi nærmere på hva som har skjedd her slik at vi kan komme til en løsning :) Jeg beklager så mye for opplevelsen du har hatt med oss og jeg håper på å høre fra deg.

Hilsen Emilie i Hafslund Strøm
Hafslund Strøm strømpriser
SJEKK OM HAFSLUND STRØM KAN LEVERE STRØM TIL DEG
SVELVIK
Hafslund Strøm leverer strøm til SVELVIK
ÅRLIG STRØMFORBRUK Usikker på forbruket ditt?
Ditt strømforbruk (kWt/år)
20 000 kWt
1000 kWt 50 000 kWt
Omtaler
Overblikk
Pris pr. mnd
Bestill
webSpot
Timespot - Hafslund Strøm
183 omtaler
Prisen varer i minimum 6 måneder
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Krever eFaktura
180 kr
10,82 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Strøm
Timespot - Hafslund Strøm
183 omtaler
Prisen varer i minimum 6 måneder
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
326 kr
19,57 øre/kWt
Detaljer
Les mer
webVariabel
Variabel pris - Hafslund Strøm
183 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Krever eFaktura
515 kr
30,90 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Direkte Variabel
Variabel pris - Hafslund Strøm
183 omtaler
Etterskuddsvis betaling
Ingen bindingstid
Ingen betalingskrav
548 kr
32,90 øre/kWt
Detaljer
Les mer
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR